CHP'den Meclise: "Örnek Köy Çabamıza Destek Olun"

CHP Grup Başkanvekili Süheyl Kırkıcı, bu sabah gerçekleştirilen Eylül ayı meclis toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin birincisini Pendik Göçbeyli’de başlattığı Örnek Köy Proje uygulamasının ikincisinin Silivri’de tespit edilecek bir köyde hayata geçirilmesi adına harekete geçtiklerini ifade etti, bu anlamda meclisten destek istedi.  

CHP'den Meclise: "Örnek Köy Çabamıza Destek Olun"
Editör: Yaz Dostum
07 Eylül 2020 - 15:34 - Güncelleme: 07 Eylül 2020 - 15:44
CHP Grup Başkanvekili Süheyl Kırkıcı, Silivri Belediyesi’nin Eylül ayı meclis toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal kalkınma projesi olan Örnek Köy uygulamasının ilçemizde hayata geçirilmesi adına çalıştıklarını dile getirdi. “Bu proje her yönüyle bir kalkınma ve yenileme projesi” diyen Kırkıcı, meclisten destek talep etti.
 
“SEYMEN KATI ATIK TESİSİNİN TAHRİBATINI YAŞAYAN KÖYLERDEKİ VATANDAŞLARIMIZ, İLGİSİZLİKTEN ŞİKAYETÇİ”

Kırkıcı, konuşmasında şunları kaydetti:
“Köylerimize muhtelif geziler yapıyoruz. Vatandaşlarımızla buluşmalarımızda bazı sorunların öne çıktığını görmekteyiz. Bu sorunların hissedilmesi ve meclisimizin üzerinde durması çok önemlidir. Onun için burada bazı şeyleri vurgulamak istiyorum. Bu köy gezilerinde Katı Atık Tesisi’nin tahribatlarını fazlasıyla yaşayan bazı köylerimizle gerek Büyükşehir gerek ilçe belediyemiz tarafından çok fazla ilgilenilmediği ya da yeterli ilgiye maruz bırakılmadığı yönünde ifadeler geldi. Bu konuda kimseyi suçlama derdinde değilim. Hepimiz bu konuda köylülerin çığlığını duymamız gerekir.

“İKİNCİ ÖRNEK KÖYÜN SİLİVRİ OLMASI İÇİN BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM”

Örneğin Seymen köyü, hiçbir yatırım veya ek katkı almış değil. Bizde Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımızla birlikte Sayın Ekrem İmamoğlu’nun, “Anadolu’da bir tane yaptık, bir tane de Trakya bölgesinde örnek köy projesi hayata geçirebiliriz” sözünü değerlendirerek bunun takipçisi olmayı önümüze hedef olarak koyduk. Arkadaşlarımız geçen hafta Ekrem beye bunu ilettiler ve bunun çalışması başladı. Örnek köyden kasıt; üretim, tüketim, pazar kurulması, yol, kaldırım, diğer hizmet alanlarından kütüphaneye kadar oluşturulması olarak görmek gerekir. İnsanlar İstanbul’dan insanların o köye gelip alışveriş yapacakları, orada oturup köy halkıyla sohbet edecekleri güzel bir çalışma olarak değerlendirmeliyiz. Umarım gerçekleştiririz. Ben Belediye Başkanımızdan ve diğer meclis üyesi arkadaşlarımdan bu konunun canlı tutulmasını rica ediyorum. Tarafımız bellidir, tarafımız Silivri halkıdır.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ

YORUMLAR

  • 0 Yorum