Kırkıcı: "İBB, Seymen'de Yılların Sorununu Gideriyor"

CHP Grup Başkanvekili Süheyl Kırkıcı, Eylül ayı meclis toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen, dünyanın tek bir alanda kurulu çöp gazından enerji üretecek en büyük tesisi olacak Seymen Çöp Gazından Enerji Üretim Tesisinin, bitme aşamasına geldiğini vurguladı.

Kırkıcı: "İBB, Seymen'de Yılların Sorununu Gideriyor"
Editör: Yaz Dostum
07 Eylül 2020 - 14:42
CHP Grup Başkanvekili Süheyl Kırkıcı, Eylül ayı meclis toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Seymen Çöp Gazından Enerji Üretim Tesisi ile alakalı bilgilendirmede bulundu.

“BU AY İÇİNDE BİTİYOR”

Kırkıcı, şunları söyledi: “Seymen Katı Atık Depolama Tesisi’ndeki yapımı son aşamaya gelen Enerji Üretim Tesisi, teknik elemanlardan aldığımız bilgiye istinaden bu ay içerisinde bitiyor. Önümüzdeki günlerde açılışını yapacağız.

“KOKU %90-95 ORANINDA AZALACAK”

Bunun anlamı nedir? Yıllardır bizi kokusuyla rahatsız eden Katı Atık Çöp Depolama Sahası bu tesisin hizmete girmesiyle artık ifade edildiği şekilde söylüyorum %90-95 oranında bir kokuyu azaltacağı öngörülüyor. Bu konuyu Silivri halkımızın rahatsızlığının bitmesi adına güzel bir gelişme olarak görmekteyim.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum