CHP'den Silivri Kaymakamlığına tepki: Zafer Bayramının 100. yıl töreni 30 dakika ile geçiştirildi

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreni gerçekleştirildi. Resmi törenin ardından alternatif çelenk sunma töreni yapan CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, burada kaydettiği konuşmasında, “Bazı önemli, özel  günleri tam gün kutlayanlar maalesef 30 Ağustos Zafer Bayramına sadece 30 dakika ayırmışlardır. Bugün bu zaferin 100. yılıdır. 100. yılını kutladığımız bugünde 30 dakika ile bu töreni geçiştiriyorlar. Bu yüzden Silivri Kaymakamlığının tebrikat programına katılmayacağız” dedi.

CHP'den Silivri Kaymakamlığına tepki: Zafer Bayramının 100. yıl töreni 30 dakika ile geçiştirildi
Editör: Yaz Dostum
30 Ağustos 2022 - 10:40 - Güncelleme: 30 Ağustos 2022 - 10:47
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümü etkinlikleri kapsamında ilçemiz Kaymakamı Tolga Toğan, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, protokol mensupları, daire müdürleri, askerî erkan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılı ile çelenk sunma töreni düzenlendi.

Çelenklerin Atatürk’ün manevi huzuruna sunulmasının ardından ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve bağımsızlığımızın kazanılması, ülke bütünlüğünün korunmasında vatanımız için canını feda eden aziz şehitlerimizin adına saygı duruşunda bulunuldu ve müteakiben İstiklal Marşımız okundu.

Silivri Kaymakamlığınca tertip edilen törenin sona ermesinin ardından CHP Silivri İlçe Başkanlığı alternatif çelenk sunma töreni gerçekleştirdi.

Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı, büyük ve güçlü bir milletin azim ve cesaretinin sembolü olan 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 100. yılını kutlayan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve tüm şehitlerimizi saygıyla anan CHP İlçe Başkanı Berker Esen, Silivri Kaymakamlığını resmi törene gerekli ehemmiyeti göstermemekle itham etti.

"SİLİVRİ KAYMAKAMLIĞININ TEBRİKAT PROGRAMINA KATILMAYACAĞIZ"


“Bazı önemli, özel  günleri tam gün kutlayanlar maalesef 30 Ağustos Zafer Bayramına sadece 30 dakika ayırmışlardır” diyen Başkan Esen, “Bugün bu zaferin 100. yılıdır. 100. yılını kutladığımız bugünde 30 dakika ile bu töreni geçiştiriyorlar. Bu yüzden Silivri Kaymakamlığının tebrikat programına katılmayacağız. Bayram coşkusunu bugün saat 19.00’da Silivri sahilinde Piramit Çay Bahçesi karşısında açacağımız stantla hemşerilerimize Türk bayrağı dağıtarak coşkuyla gururla kutlayacağız” şeklinde konuştu.

CHP heyeti, makamda tebrikleri kabul eden Silivri Kaymakamı Tolga Toğan’ın tebrikat törenini protesto ederek katılmadı. CHP’nin bu açıklaması esnasında İYİ Parti Silivri İlçe Başkanlığı da yer aldı.

Hazal BAŞARAN

YORUMLAR

  • 0 Yorum