CHP Grup Başkanvekili Kırkıcı; "19 Mayıs, Laik Cumhuriyetimizin Doğum Günüdür!"

Silivri Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Süheyl Kırkıcı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101’nci yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajında Kırkıcı, “Bağımsızlık ve kurtuluş savaşının başlangıcı olan 19 Mayıs 1919 tarihi aynı zamanda laik ve demokratik bir cumhuriyetin kurulmasının bir başlangıcıdır” ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Kırkıcı; "19 Mayıs, Laik Cumhuriyetimizin Doğum Günüdür!"
Editör: Yaz Dostum
18 Mayıs 2020 - 22:33 - Güncelleme: 18 Mayıs 2020 - 22:45
 
Silivri Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Süheyl Kırkıcı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Kırkıcı mesajında, 19 Mayıs 1919’da Ata’mızın Samsun’a çıkmasının bağımsız Türk devletinin laik, demokratik, çağdaş Cumhuriyet’in kurulmasının yolunu açtığının altını çizdi.

“19 MAYIS, MİLLİ DİRENİŞİN ADIDIR”

Süheyl Kırkıcı, mesajında şunları kaydetti:


“Bağımsızlık ve kurtuluş savaşının başlangıcı olan 19 Mayıs 1919 tarihi aynı zamanda laik ve demokratik bir cumhuriyetin kurulmasının bir başlangıcıdır. “Bağımsızlık ve Kurtuluş Savaşımız sadece işgale ve sömürüye karşı çıkılan bir mücadele alanı değildir. Padişahlık düzeninin açlığa, yoksulluğa ve cehalete mahkum ettiği bir halkın isyanını örgütlemenin adıdır. Gümrüksüz bir şekilde Osmanlı Devleti’nin topraklarına giren ve vergi vermeden büyüyerek haksız bir rekabet oluşturan yabancı sermayenin kurmuş olduğu tahakküme karşı bir mücadele alanıdır. Yine 19 Mayıs 1919 Tarihi; bir bağımlılık antlaşması olarak uzun yıllardır devam eden kapitülasyonlara karşı yürütülen bir mücadeledir aynı zamanda.

“HERKES CUMHURİYETİN EŞİT YURTTAŞI KABUL EDİLDİ”

İşte tüm bu mücadelelerin ışığında kurulan Genç Türkiye Cumhuriyeti; her yurttaşın yasalar karşısında eşit olduğunu ifade eden yurttaş temelli; bilimi, bilgiyi, aklı, tekniği, mühendisliği ve çağdaş bir yaşamı dikkate alarak kurulan bir devlettir.

“1919 YILININ ZOR KOŞULLARINI BİLEREK MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Ülkemizin içinde bulunduğu olumsuzluklara rağmen; bu ülkenin tüm yurtseverleri, demokratları ve cumhuriyetçileri olarak, 19 Mayıs 1919 yılının zor koşullarını ve direngenliğini bilerek mücadelemizi sürdüreceğiz.

“BAŞTA ATATÜRK OLMAK ÜZERE BAĞIMSIZLIĞIMIZ İÇİN MÜCADELE VERMİŞ TÜM KAHRAMANLARIMIZI SAYGI VE SEVGİYLE ANIYORUZ"

Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; ülkemizin emperyalist işgaline karşı mücadele eden ve bağımsızlığa giden yolu hazırlayan tüm şehitleri saygı ve sevgiyle anıyoruz…”
 
Kırkıcı, yazılı açıklamasını Nazım Hikmet'in "Davet" şiiriyle noktaladı. Aynen paylaşıyoruz:

Kapansın el kapıları, bir daha açılmasın,
yok edin insanın insana kulluğunu,
bu dâvet bizim.
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
ve bir orman gibi kardeşçesine,
bu hasret bizim...

Haber: Batuhan GÜÇLÜ
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum