CHP, katledilen Tülay Sivil'in annesini adliyede yalnız bırakmadı

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen ve yönetimi, 14 Kasım 2020 günü eski eşi tarafından katledilen Tülay Sivil’in 1. duruşmasında anne Hacer Aksu’nun yanında yer aldı.

CHP, katledilen Tülay Sivil'in annesini adliyede yalnız bırakmadı
Editör: Yaz Dostum
16 Ekim 2021 - 21:56 - Güncelleme: 16 Ekim 2021 - 22:19
Geçtiğimiz yıl Silivri Cumhuriyet Mahallesi’nde Tülay Sivil ve eşi Mesut Sivil, evlerinin önünde öldürüldü. Tülay Sivil ve eşi Mesut Sivil'in evinin önüne gelen, eski eş Erdem D. silahla ateş etmeye başladı. Mermilerin hedefi olan Sivil çifti hayatını kaybetti.



Korkunç bir cinayete kurban giden Tülay Sivil’in, 14 Ekim 2021 tarihinde ilk duruşması görüldü. Silivri Adliyesi’nde gerçekleştirilen duruşmada CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, CHP Silivri İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Erdim ve parti mensubu kadınlar da hazır bulunarak acılı anne Hacer Aksu’nun yanında oldu.

Soruşturma aşamasında cinayet suçlamasını kabul etmeyen zanlı, edinilen bilgilere göre duruşmada itiraf etti. Erdem D.’nin tutukluluk halinin devamına karar verildi ve tanıkların dinlenmesi için duruşma ertelendi.

Duruşma sonrası parti tarafından "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" etiketiyle yapılan açıklamada, “Üreterek hayata katkı sağlayan, nesillerin devamını oluşturan “Kadın”ın yaşamını elinden almaya hiç kimsenin hakkı yoktur” ifadeleri kaydedildi.





 

YORUMLAR

  • 0 Yorum