CHP'li Melih Yıldız: "Kanal İstanbul, iktidarın fantezi projesidir!"

İBB MHP Grup Başkanvekili ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz,  “Kanal İstanbul Projesi'ni İstanbul için faydalı görüyor ve destekliyoruz” demişti. Bugün yapılan basın toplantısında konuyla ilgili konuşan CHP’li İBB Meclis Üyesi ve Silivri Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız, Kanal İstanbul'un İstanbul için gereksiz bir felaket projesi olduğunu söyledi. CHP’li Yıldız, “Ülkemizin yüzlerce sorunu varken Kanal İstanbul projesinin gündeme getirilmesi bu halkın aklıyla dalga geçmektir” dedi.

CHP'li Melih Yıldız: "Kanal İstanbul, iktidarın fantezi projesidir!"
Editör: Yaz Dostum
31 Ocak 2022 - 21:59 - Güncelleme: 31 Ocak 2022 - 22:05
CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, İBB Meclis Üyeleri Bora Balcıoğlu, Melih Yıldız ve Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı; bugün basının karşısına çıkarak yerelden genele gündem değerlendirmesi yaptı. Toplantıda CHP’li Belediye Meclis Üyeleri Lütfü Vardar, Mehmet Yönet, Gökhan Yonat, Elif Yılmazer ile parti yöneticileri de hazır bulundu.

Toplantıda Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın “Kanal İstanbul Projesi’ni destekliyoruz” söylemi gündeme taşındı. Çoğul ifade kullanımının yanlışlığına dikkat çeken muhalefet, bu proje ile İstanbul’un yaşanamaz bir kent olacağını ileri sürerek karşı duruş sergiledi.

“İSTANBUL’UN TARIMSAL ÜRETİM FAALİYETLERİNE BÜYÜK DARBE VURACAK KANAL İSTANBUL PROJE’SİNİ DESTEKLEMEK İHANET OLUR”

CHP’li İBB Meclis Üyesi ve Silivri Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız, konuyla ilgili şunları kaydetti:


“Nüfusun üçte birinin geçimini tarımla sağladığı bir kentin yerel yöneticileri olarak Kanal İstanbul gibi bir projenin arkasında durmamız veya destek olmamız söz konusu olamaz. Her kelimemizde tarımı öne çıkaran insanlarız dolayısıyla 136 milyon metrekare tarım arazisinin yok olacağı bir projeye destek olmak tam bir ihanettir!

“HALKIN ALKIYLA DALGA GEÇİLİYOR”

Ülkemizin yüzlerce sorunu varken Kanal İstanbul projesinin gündeme getirilmesi bu halkın aklıyla dalga geçmektir. Bu proje sadece iktidarın fantezi projesidir. Ve ben bu projenin hayata geçirilme ihtimalini çok yüksek görmüyorum açıkçası.”
Haber : Hazal BAŞARAN / Batuhan GÜÇLÜ

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum