"Silivri ne yazık ki 5'li Çete düzenine doğru gidiyor!"

CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı, partisinin bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında Silivri Belediyesi hakkında imar usulsüzlüğüyle alakalı imarlarda bulundu. “Silivri Belediyesi’ni anlamak için hibeleri deşmeniz lazım” diyen Kırkıcı, “Bir tek meclis üyesinin haberi olmadan yapılan bağışlar, nasıl bağıştır bunu size, halkımıza soruyorum? Ülke bu hale böyle geldi. Beşli Çeteler niye dillendirilip duruluyor? Ama ne yazık ki Silivri’nin de benzer çetelere doğru gitmesi, bu bağışların şeffaf olmamasından kaynaklı olabileceğini düşünmemiz lazım” şeklinde konuştu.

"Silivri ne yazık ki 5'li Çete düzenine doğru gidiyor!"
Editör: Yaz Dostum
31 Ocak 2022 - 22:56 - Güncelleme: 31 Ocak 2022 - 22:59
CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, İBB Meclis Üyeleri Bora Balcıoğlu, Melih Yıldız ve Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı; bugün basının karşısına çıkarak yerelden genele gündem değerlendirmesi yaptı. Toplantıda CHP’li Belediye Meclis Üyeleri Lütfü Vardar, Mehmet Yönet, Gökhan Yonat, Elif Yılmazer ile parti yöneticileri de hazır bulundu.

Toplantıda Süheyl Kırkıcı, Silivri Belediyesi’nde yaşanan karar süreçlerinin şeffaflığı ve katılımcılığı konusunda sorunlar olduğunu dile getirdi.


“MHP’Lİ SİLİVRİ BELEDİYESİ’Nİ ANLAMAK İÇİN, BAĞIŞ KONUSUNU DEŞMENİZ LAZIM”

Kırkıcı, konuyla ilgili şunları söyledi:


 “Hibeler, Silivri Belediyesi’nin yönetim şekline dönüşmüş durumda. Aslında bunun üzerinin çok kolay örtülmemesi lazım. Silivri Belediyesi’ni anlamak için hibeleri deşmeniz lazım. Çok kolay bir şekilde, “Hibe alıyoruz, kamuya döndürüyoruz” deniliyor. Silivri Belediye Meclisi, 31 kişiden oluşuyor. Bir tek meclis üyesinin haberi olmadan yapılan bağışlar, nasıl bağıştır bunu size, halkımıza soruyorum?

“İMAR HUKUKU BOŞUNA MI YAPILDI?”

Tabi ki kamu rantlarının kamuya döndürülmesi lazım ama bu hukuk çerçevesinde yapılmalı. İmar hukuku boşuna mı yapıldı? İmar hukukunu bilerek aday olur ve buna göre sorunları çözmeye çalışırsınız.

“NE YAZIK Kİ SİLİVRİ, BEŞLİ ÇETE BENZERİ BİR DÜZENE DOĞRU YOL ALIYOR”

Kendinize göre bir hukuk oluşturursanız işte o zaman bağışların şekli, rengi değişiyor. Öyle kuruşluk bağışlar değil, trilyonluk bağışlar döner sonra. Ülke bu hale böyle geldi. Beşli Çeteler niye dillendirilip duruluyor? Ama ne yazık ki Silivri’nin de benzer çetelere doğru gitmesi, bu bağışların şeffaf olmamasından kaynaklı olabileceğini düşünmemiz lazım.

“VOLKAN YILMAZ, ŞEFFAF OLMALI”

Belediye Başkanına suç koymuyorum ama şeffaf olmasını istiyorum bu konuda. Bir kurul oluştursun. Bu kurulun içinde gazeteci de olsun, muhalefetinden iktidarından meclis üyesi de olsun. Bizim dönemimizde Hamoğlu ile yapılan bağış görüşmesi bu çerçevede bu kadar aleni ve şeffaf gerçekleştirildi.”
Haber : Hazal BAŞARAN / Batuhan GÜÇLÜ

 

YORUMLAR

  • 1 Yorum