CHP'li Vekil Kılıç; "COVİD-19'la Mücadelede Hükümet Sınıfta Kaldı!"

CHP Silivri İlçe Başkanlığının canlı yayın konuğu olan İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, İlçe Başkan Yardımcısı Av. Ezgi Merve Bilgiç Sapmaz moderatörlüğünde gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. 

CHP'li Vekil Kılıç; "COVİD-19'la Mücadelede Hükümet Sınıfta Kaldı!"
Editör: Yaz Dostum
23 Mayıs 2020 - 00:48 - Güncelleme: 23 Mayıs 2020 - 01:06
 
CHP Silivri İlçe Başkanlığının canlı yayın konuğu olan İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, İlçe Başkan Yardımcısı Av. Ezgi Merve Bilgiç Sapmaz moderatörlüğünde hükümet politikaları ve cereyan eden son gelişmeler hakkında değerlendirmeler yaptı.
 
KILIÇ'IN DEĞERLENDİRMELERİNDEN SATIR BAŞLARI

Kılıç, ilk olarak 1999’a dayanan mücadelesinden, Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olmasından ve partide aldığı görevlerden bahsetti.

31 Mart yerel seçiminin ardından yaşanan hukuksuz süreçte ilçemizde oyların tekrar sayılmasında İlçe örgütüyle bir arada bulunan Kılıç, seçimin sadece İstanbul’da tekrarlanmasının adalete, hukuka aykırı olduğunu bir kez daha dile getirdi.

COVİD-19 pandemi sürecinde hükümetin sınıfta kaldığını, ekonomik destek paketi olarak adlandırılan yardım paketlerinin yardıma ihtiyacı olan birçok insana ulaşmadığını ve ekonomik sorunların günden güne derinleştiğini saha çalışmalarında bizzat gözlemlediğini dile getirdi. Bu süreçte CHP’li Belediyelerin öne çıktığını, çeşitli yollarla engellemelere rağmen vatandaş tarafından hükümete olan güven eksikliğinden de CHP’li Belediyelerin çalışmalarının önemsendiğini ve desteklendiğini ve tüm engellemelere rağmen dayanışma ve yardımlaşma ruhunun engellenemediğini vurguladı.

TRT’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'ndaki paylaşımı hakkındaki görüşlerini soran İlçe Başkan Yardımcısı Sapmaz’a cevaben Vekil Kılıç, skandalın altında bilinçaltında yatan fikirlerin olduğunu ve faturanın emekçi insanlara çıkarılarak durumun kapatılmaya çalışıldığını dile getirdi.

Yüreğir Gençlik Kolu Başkanı Eren Yıldırım’ın tutuklanması ve olayların yandaş medya tarafından çarptırılarak lanse edilmesinin hiç kimseyi mücadelesinden alamayacağını, ‘itaat et’ mantıklarının kendilerini yıldıramayacağını ifade etti. Ancak adalete olan inançlarının gün geçtikçe azaldığı bugünlerde hukuk devleti olmanın gereğinin yapılmasını dilediğini sözlerine ekledi.

Kılıç, Mecliste RTÜK’e yönelik yazılı soru önergesinin nedenini ve düşüncelerini soran Sapmaz’a cevaben, RTÜK’ün özellikle son zamanlardaki taraflı davranış ve kararlarının gerekçesini önerge olarak sunduklarını fakat hala yanıt alamadıklarını ifade etti.

Yayının ikinci bölümünde, ilk olarak İnfaz Yasası'nı değerlendiren Kılıç, çıkan bu yasanın hem sağlık açısından pandemi süreci nedeniyle büyük sorunlar barındırdığını hem de kapsamı açısından yanlışlıklar içerdiğinden bahsetti.

Kadına bakış açısına yönelik eşit haklara sahip olmayan tüm kadınlar için kanun teklifleri ve soru önergeleri verildiğini fakat iktidar ve ortağının ilgili tüm bu önergelere red oyu verdiklerini ifade etti. Bu zihniyeti değiştireceklerini vurguladı.

YKS tarihinin öne çekilmesine yönelik olarak da, eğitim ile ilgili yapılan hataların uzun zamandır var olduğunu pandemi süreciyle sınav tarihinin öne çekilmesinin bu hataların en büyüğü olduğunu dile getirdi. Bunun sebebinin turizmden gelecek olan ‘paranın’ olmasının ise daha üzücü olduğunu ifade etti. Velilere de seslenen Kılıç, öğrencilere karşı daha anlayışlı olmaları gerektiğini ifade etti ve gençlere başarılar diledi.

Daha sonra izleyicilerin sorularını da yanıtlayan Vekil Kılıç, Silivri’yi özlediğini ve partililerle tekrar bir araya gelmeyi istediğini sözlerine ekleyerek tüm ilçe sakinlerine sevgileri ileterek konuşmasını sonlandırdı.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum