CHP'li Yıldız: "Kanal İstanbul projesi ülkemiz için tehlike!"

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, İlçe Yöneticileri, İBB Meclis üyesi Melih Yıldız, Belediye Meclis Üyeleri Gökhan Yonat, Ersin Taşkın, Kadın ve Gençlik Kollları ile birlikte halk ziyaretlerine Akören mahallesiyle devam etti.

CHP'li Yıldız: "Kanal İstanbul projesi ülkemiz için tehlike!"
Editör: Yaz Dostum
29 Ağustos 2020 - 13:56 - Güncelleme: 29 Ağustos 2020 - 14:00
Konuşmasına mahallenin sorun ve talepleriyle başlayan CHP Silivri İlçe Başkan Esen, sokak hayvanlarına yönelik talepler, Akören mahallemizdeki tarihi çeşmenin İBB tarafından koruma altına alınması, kadınlar ve çocuklar için kültür, sanat ve spor faaliyetlerine yönelik kültür gezilerinin düzenlenmesi, sahnebüs etkinlikleri gibi pandemi ile ertelenmek zorunda kalan İBB hizmetlerine yer vererek devam etti.
 
Başkan Esen, ayrıca yine İBB tarafından yapımı üstlenilen parkların yenilenmesi ve mahallelerimize yeni parkların kazandırılması çalışmaları kapsamında Akören mahallemize de bir yeni park kazandırılacağının müjdesini verdi.
 
Köylerimizin genel talebi olan hayvan pazarı ve mezbahane talepleri doğrultusunda Çatalca Kestanelikte bir önceki Büyükşehir Belediyesinin atıl bıraktığı mezbahanenin hizmete sokulmasına ve ayrıca Değirmenköy'deki mezbahanenin hizmete geçirilmesine yönelik çalışmalar hakkında vatandaşlara bilgi verildi.
 
Ziyarette söz alan iBB Meclis Üyesi Yıldız, Kanal İstanbul hakkında vatandaşa bilgi verdi. Kanal İstanbul projesinin İstanbul’un su kaynaklarını yok etme, 23 milyon metre kare orman arazisini, 156 milyon metre kare tarım arazisini yok etme riskinden bahsetti. İstanbul’da, Silivri’mizde acil çözülmesi gereken sorunlarımız varken, deprem gerçeği kapımızdayken, ekonomik dar boğaz söz konusuyken, çiftçimiz kan ağlarken, hükümetin Kanal İstanbul projesi ile İstanbul’a ihanet ettiğini sözlerine ekledi. Yıldız ayrıca, ‘Pandemi süreci ile hepimiz güvenilir gıdaya ulaşım gerçeği ile yüzleştik, bu gıdayı ülkemize memleketimize bizim çiftçilerimiz sağlamaktadır, Kanal İstanbul’a harcanacak paramız varsa eğer bu parayı çiftçimize destek olarak sunalım’ teklifinde bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum