Silivri Belediyesi İhtiyaç Sahiplerine Ayçiçek Yağı Dağıtacak

Silivri Belediyesi tarafından 60 dönüm araziye ekilen ayçiçeği hasat edildi. Tarlada hasat yapan Başkan Yılmaz, “Elde edeceğimiz 10 ton civarındaki Ayçiçek yağını, Silivri Gıda Bankamız aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere dağıtacağız” dedi.

Silivri Belediyesi İhtiyaç Sahiplerine Ayçiçek Yağı Dağıtacak
Editör: Yaz Dostum
29 Ağustos 2020 - 13:45 - Güncelleme: 29 Ağustos 2020 - 13:50
Silivri Belediyesinin atıl durumda olan tarım arazileri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın talimatı ile değerlendirilmeye devam ediyor. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından 60 dönüm arazide üretilen ayçiçekleri hasat edildi. Başkan Yılmaz’ın biçerdöver kullanarak bizzat katıldığı hasattan elde edilecek olan yaklaşık 10 ton Ayçiçek yağı, Silivri’de yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak.

SAKARYA: “TÜM BELEDİYELERE ÖRNEK OLMALI”

Ayçiçek üretiminin paydaşlarından olan ve hasat törenine katılan Silivri Yağlı Tohumlar Tarım Kredi ve Satış Kooperatifi Başkanı Turgay Sakarya, “Önemli olan projeye inanmak. Belediye olarak hem tarımı ön plana çıkaracaksın, üretim yapacaksın ve buradan çıkardığın ürünü Gıda Bankasına veya ihtiyacı olan insanlara dağıtacaksın. Bundan daha güzel bir proje olmaz. Projenin giderek büyümesini, bölgemizdeki ve Türkiye’deki tüm belediyelere örnek olmasını diliyorum.” şeklinde konuşarak Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ı ve üretimde emeği geçenleri tebrik etti.

BAŞKAN YILMAZ: “HEM ÜRETİYORUZ HEM GELİŞTİRİYORUZ”

Gümüşyaka’da ayçiçeği hasadına katılan Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, hasattan elde edilen yaklaşık 100 Bin TL değerindeki 10 ton Ayçiçek yağının ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacağını söyledi. Başkan Yılmaz, “Israrla söylemeye devam ediyoruz, devam edeceğiz. Biz İstanbul’un, belki de Türkiye’nin en verimli topraklarındayız. Bu topraklara inananlardanız. Bu topraklara güvenenlerdeniz. İşte biz bugün yine Silivri Belediyesi olarak ekilmeyen, dikilmeyen Silivri Belediyesi’ne ait arazilerde bu seferde ayçiçeği ektik. 60 dönüm ayçiçeğinin hasadını yaptık. Biçerdöver kullanarak hasadın tadına vardık. Bu hasattan elde edeceğimiz ve sıkacağımız Ayçiçek yağlarıyla beraber yaklaşık 10 ton gibi bir yağı Gıda Bankamız aracılığıyla garip gureba, yani ihtiyacı olan vatandaşlarımıza dağıtacağız. Bugün ki değeri ise yaklaşık 100 Bin TL civarında. Bunu vatandaşlarımızla, Silivri’de yaşayan ailelerle paylaşacağız. Bu bize onur veriyor, gurur veriyor, haz veriyor. Hem üretiyoruz, hem geliştiriyoruz, hem de Türkiye için tarımın ne kadar önemli olduğunu Silivri’den haykırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Yılmaz, projeye katkı sunan Silivri Yağlı Tohumlar Tarım Kredi Satış Kooperatifi Başkanı Turgay Sakarya ve Antalya Yağ Sanayi Sahibi Hüseyin Toksoylu’ya teşekkür etti.

 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum