CHP'li Yıldız, Silivri Meclisinde Uyardı: "Dere Yataklarına İnşaat İzni Verilmemeli"

CHP'li İBB Meclis Üyesi ve Silivri Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız, Silivri Belediye Meclisi’nin bugün yapılan Eylül Ayı Meclis toplantısında Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşanan selin, felakete dönüşmesine dere yatağının imara ve yapılaşmaya açılmasının neden olduğunu söyledi. Sel felaketinin göz göre göre geldiğine dikkat çeken Yıldız, “Karadeniz bölgesinde yaşanan sel afetlerinden bizim yerel yöneticiler olarak çıkarmamız gereken dersler var. Bunlardan en önemlisi, dere yataklarına inşaat izni verilmemesi” dedi.

CHP'li Yıldız, Silivri Meclisinde Uyardı: "Dere Yataklarına İnşaat İzni Verilmemeli"
Editör: Yaz Dostum
06 Eylül 2021 - 18:55
Silivri Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı Meclis toplantısının I. Birleşiminde konuşan CHP'li İBB Meclis Üyesi ve Silivri Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız, Kastamonu ili Bozkurt ilçesinde meydana gelen sel felaketiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“SEL AFETLERİ VE ORMAN YANGINLARI CANIMIZI ÇOK ACITTI”

Melih Yıldız, şunları söyledi:

“Az önce Belediye Başkanımızın da ifade ettiği gibi bu yaz sezonunu doğal afetlerle mücadele ile geçirdik. Karadeniz bölgesinde sel afetleri ve ülkemizin her yerinde çıkan orman yangınları canımızı çok acıttı. Bu afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz, yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

“CHP OLARAK VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

Evinden barkında, hayvanından mesleğinden, işinden gücünden olan vatandaşlarımızın ülke olarak yanlarında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğimizi CHP olarak ifade etmek istiyorum.

“BOZKURT İLÇEMİZDE YAŞANAN SEL FELAKETİNDEN DERS ÇIKARMALIYIZ”

Karadeniz bölgesinde yaşanan sel afetlerinden bizim yerel yöneticiler olarak çıkarmamız gereken dersler var. Bunlardan en önemlisi, dere yataklarına inşaat izni verilmemesi.

“DERE YATAKLARININ İMARA VE YAPILAŞMAYA AÇILMAMASI GEREKİR”

Dere yataklarına inşaat yapılmasına müsaade ettiğimiz zaman sonucunun neler olabileceğinin en büyük örneğini Bozkurt ilçemizde yaşadık. Derenin yıllar sonra bu yapılan ihanete karşı nasıl öcünü aldığını hepimiz gördük. Bundan sonra biz yerel yöneticiler olarak bu tür konulara daha hassas yaklaşmalıyız.”

Haber : Hazal BAŞARAN


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum