Melih Yıldız: "İktidarın Beceriksiz Politikaları Ülkeyi Yaktı!"

Silivri Belediye Meclisi’nin bugün yapılan Eylül Ayı Meclis toplantısında söz alan CHP'li İBB Meclis Üyesi ve Silivri Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız, iktidarın orman yangınlarına müdahalesindeki başarısızlığını eleştirdi. Orman yangınlarının söndürülmesinde geç kalındığını belirten Yıldız, “Mevcut iktidarın beceriksizliği bir kez daha insanların canından olmasına, evinden barkından olmasına, birçok canlının yaşamından olmasına, binlerce hektar ormanımızın kül olmasına sebebiyet vermiştir. Ama burada bir şeyi çok iyi öğrendik; çayla bu yangın sönmüyormuş!” dedi.

Melih Yıldız: "İktidarın Beceriksiz Politikaları Ülkeyi Yaktı!"
Editör: Yaz Dostum
06 Eylül 2021 - 19:38 - Güncelleme: 06 Eylül 2021 - 19:44
CHP'li İBB Meclis Üyesi ve Silivri Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız, bugün yapılan Silivri Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı Meclis toplantısının I. Birleşiminde mevcut iktidarın yurttaşların, hayvanların, ağaçların ölümünü, insanların yerinden yurdundan olmasını, binlerce hektar ormanın yanmasını kayıtsız seyreden ve yönetemeyen bir yönetim olduğunu söyledi.

“ACİL DURUM YÖNETİMİNDE BECERİKSİZ SİYASİ İKTİDAR, ORMAN YANGINLARINI ADETA SEYRETTİ”

İktidarın sorumlu ve etkin bir kriz yönetimi sergilemediğini kaydeden Melih Yıldız, şöyle konuştu:

“Akdeniz, Ege bölgesinde ve ülkemizin çeşitli yerlerinde meydana gelen yangınlarda birçok vatandaşımız ve canlımız hayatını kaybetti. Binlerce hektar ormanımız kül oldu. Ben bu yangınlarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, ailelerine sabırlar diliyorum. Özellikle son 2 senedir iklim değişikliği sebebiyle tüm dünyada orman yangınlarına karşı uzmanlar tarafından yapılan uyarılara karşın hiçbir hazırlığın yapılmamış olması, hiçbir tedbirin alınmamış olması, mevcut iktidarın bu konuda daha hassas yaklaşması gerekirken özellikle Tarım Bakanlığı bu konuda kendilerinin hiçbir sorumluluğu yokmuş gibi hareket etti, beceriksiz bir şekilde türlü bahanelerin ardına saklanarak topu başka taraflara, başka belediyelere ve başka partilere attı. Mevcut iktidarın beceriksizliği bir kez daha insanların canından olmasına, evinden barkından olmasına, birçok canlının yaşamından olmasına, binlerce hektar ormanımızın kül olmasına sebebiyet vermiştir. Ama burada bir şeyi çok iyi öğrendik; çayla bu yangın sönmüyormuş!

“MEMLEKET YANARKEN PARTİLİ CUMHURBAŞKANI, MARMARİS'TE VATANDAŞLARA ÇAY DAĞITTI”

Partili cumhurbaşkanımız Marmaris’te ormanlar cayır cayır yanarken vatandaşlara çay dağıttı. Herhalde çayla bu yangınların söneceğini öngördüler ama çayla sönmeyeceğini hepimiz gördük. Sizler her defasında Sayın Cumhurbaşkanımızı -dünya lideri- olarak dillendiriyorsunuz. Dünya lideri (?) olan bir Cumhurbaşkanının Marmaris’e gittiğinde o yangınların söndürülmesi noktasında tüm dünyayı seferber etmesini kendisinden beklerdik.  Madem dünya lideri, orada tüm dünyayı Marmaris’e, Manavgat’a, Bodrum’a seferber edip bu yangının bir an önce sönmesiyle alakalı çaba harcamasını, mücadele etmesini beklerdik.

“TOKİ REKLAMI YAPILMASI MİLLETİN AKLIYLA ALAY ETMEKTEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL”

Fakat en acısı da yangınlar devam ederken, ormanlar cayır cayır yanarken, insanlar hayatını kaybederken İKTİDAR temsilcileri çıkıp -siz hiç merak etmeyin TOKİ projeleri hazırlıyor, şu kadar vadeyle sizlere yeni evleriniz yapılacak- dedi. Şehirler çayır cayır yanarken TOKİ projesini insanların önüne sunmak, insanları TOKİ’nin yapacağı konutlarla kandırmak inanın bu milletin aklıyla alay etmekten başka bir şey değil.”

Haber: Batuhan GÜÇLÜ


YORUMLAR

  • 0 Yorum