CHP'li Yıldız: "Tamamlandığında Dünyanın En Büyüğü Olacak"

CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız, bugün yapılan Kasım ayı meclis toplantısında Seymen Çöp Gazı Enerji Üretim Tesisi ile alakalı konuştu. Yıldız, “Tamamlandığında dünyanın tek bir alanda kurulu çöp gazından enerji üretecek en büyük projesi olacak. Bu anlamda inşallah şu anki değerlerle dünyanın birinci sıradaki tesisi olacak” diye konuştu.

CHP'li Yıldız: "Tamamlandığında Dünyanın En Büyüğü Olacak"
Editör: Yaz Dostum
02 Kasım 2020 - 18:34
CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız, bu sabah gerçekleştirilen Kasım ayı meclis toplantısında Seymen Çöp Gazı Enerji Üretim Tesisi’nin önemi üzerinde durdu.

“İLK ETABI BAŞKANIMIZ EKREM İMAMOĞLU’NUN KATILIMIYLA AÇILDI”

Melih Yıldız, şöyle konuştu: “Bu ay Seymen Enerji Üretim Tesisimizin hep birlikte açılışını yaptık. Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla ilk etap açıldı. 12 gaz motoru ile yaklaşık 17 megavatlık gücün teslimi ile devreye girdi. Çok önemli bir proje olduğunu düşünüyorum.

“BİTTİĞİNDE 465 BİN HANENİN ELEKTRİĞİ SEYMEN’DEN KARŞILANACAK”

Tam kapasiteye ulaştığında bu güç, 90 megavat olacak. Tamamlandığında dünyanın tek bir alanda kurulu çöp gazından enerji üretecek en büyük projesi olacak. Bu anlamda inşallah şu anki değerlerle dünyanın birinci sıradaki tesisi olacak. Bittiğinde 465 bin hanenin elektrik tüketimine karşılık gelmiş olacak. 

“MAĞDUR KÖYLERİMİZİN SORUNLARINI ÇÖZÜME KAVUŞTURMAK İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTIK”

Biz yerel yöneticiler olarak Enerji A.Ş. Genel Müdürümüzle birlikte Katı Atık Tesisi’nden mağdur olan köylerimizi ziyaret ettik. Bu köylerimizdeki acil çözülmesi gereken sorunlarımızla alakalı çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum