CHP'liler Başkan Yılmaz'ı üslup konusunda uyardı

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın bu sabah gerçekleştirilen Ocak ayı meclis toplantısındaki CHP’li belediye meclis üyelerine yönelik sarf ettiği ‘teşekkür edeceksiniz’, ‘teşekkür etmeyi öğreneceksiniz’ tarzındaki ifadeleri muhalefet kanadı tarafından yadırgandı. CHP’li belediye meclis üyeleri, Başkan Yılmaz’ı kaba ve emir verici üslup kullanmaması yönünde uyardı.

CHP'liler Başkan Yılmaz'ı üslup konusunda uyardı
Editör: Yaz Dostum
04 Ocak 2021 - 19:41 - Güncelleme: 04 Ocak 2021 - 21:18

Bu sabah yapılan Ocak Ayı Meclis toplantısının I. Oturumunda Başkan Volkan Yılmaz, CHP Grubu’na yönelik “Başlayan işin bir önceki sahibine teşekkür edeceksiniz. Bizim her seferinde Özcan Işıklar beyefendiye teşekkür ettiğimiz gibi. Siz de AK Partili belediye başkanına teşekkür etmeyi öğreneceksiniz!” ifadelerini kullandı. Başkan Yılmaz’ın ‘teşekkür edeceksiniz’, ‘teşekkür etmeyi öğreneceksiniz’ tarzındaki ifadeleri muhalefet kanadının tepkisini çekti.

MELİH YILDIZ: “BİZE KARŞI OLAN ÜSLUBUNUZU LÜTFEN GÖZDEN GEÇİRİN”

CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız, Başkan Yılmaz’ı üslubu konusunda dikkatli olmaya şu sözlerle çağırdı:

“Başkanım sizi bir konuda eleştiriyorum. Lütfen meclis bittikten sonra meclis videosunu bir kez daha izleyin. Bize karşı olan üslubunuzu lütfen bir gözden geçirin. ‘Teşekkür edeceksiniz, teşekkür etmek zorundasınız’ dediniz. Biz burada ne yaptığını, nerede ne konuşacağını bilen insanlarız. Bize karşı üslubunuzu gözden geçirseniz memnun oluruz.

VOLKAN YILMAZ: “BU ÜSLUPLA SİYASET YAPMAYA DEVAM EDECEĞİM”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, bu çağrıya şöyle karşılık verdi:

“2 yıla yaklaştık. 31 tane meclis üyem var. Ben daha burada hiçbirinize ‘sen’ diye hitap etmedim. Hep konuşurken ‘siz’ diye hitap ediyorum. Sen ve siz kelimelerini seçerek kullandığım bir mecliste bana üslup konusunda söyleyecek bir sözünüz olmamalı. Hakaret içeren bir sözüm yok size karşı. Üslup konusunda bir sıkıntımın olduğunu düşünmüyorum. Bu üslubumun Silivri’de yaşayan vatandaşların da hoşuna gittiğini düşünüyorum. Bu üslubumla da siyaset yapmaya devam edeceğim. İster hoşunuza gider, ister gitmez. ‘Teşekkür edeceksiniz, teşekkür etmek zorundasınız’ demek de bir üslup sorunu değildir. Bu bir mecburiyettir. İnsanların bir önceki yönetimleri veya güzel şeyler yapanları sırf siyaseten farklı düşünüyor diye yok saymalarını ben kabul edemem.”

“BEN MEGALOMAN DEĞİLİM”

Melih Yıldız, Başkan Yılmaz’ın meclisten sonra toplantı videosunu izlemesi gerektiğinde ısrar etti. Ancak Başkan Yılmaz bu tavsiyeyi, “Ben megaloman değilim dönüp dönüp videoları izlemiyorum; önüme bakıyorum, daha benim yapacak çok işim var” sözleriyle geri çevirdi.

CHP Grup Başkan Vekili Süheyl Kırkıcı ise, eleştiri kabul etmemenin "kusurlu bir davranış" olduğunu ifade etti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum