CHP'nin 98. Kuruluş Yıldönümü Atatürk Anıtında Kutlandı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 98. kuruluş yıldönümü Silivri İlçe Başkanlığınca törenle kutlandı. Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma programında bir konuşma yapan İlçe Başkanı Berker Esen, “Kuruluşun ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Parti’mizin 98 yılında kimsesizlerin kimsesi cumhuriyetimizi çok yakında gelecek olan iktidarımızda demokrasi ile taçlandıracağımıza inancımız tam” ifadelerini kaydetti.

CHP'nin 98. Kuruluş Yıldönümü Atatürk Anıtında Kutlandı
Editör: Yaz Dostum
09 Eylül 2021 - 17:09 - Güncelleme: 09 Eylül 2021 - 18:56
Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 98. yıldönümünü büyük bir coşku ile kutladı. Silivri İlçe Başkanlığı tarafından tertip edilen tören programı kapsamında bu sabah 10.00’da sahilde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. İlçe Başkanı Berker Esen, İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Erdim ve Halk-Lis Başkanı Mehmet Noyan Öpçin ile birlikte anıta çelenk sunumu gerçekleştirdi.

Törene CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyeleri Bora Balcıoğlu ve Melih Yıldız, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri Doruk Bulut, Süheyl Kırkıcı, Elif Yılmazer, Ömer Ercan, Gökhan Yonat, Cabbar Doğan, CHP Silivri İlçe Sekreteri İbrahim Kömür, CHP Silivri İlçe Saymanı Yalçın Ekici, CHP Silivri İlçe Eğitim Sorumlusu Ebru Akgün Pekel, CHP Gümüşyaka Mahalle Başkanı Ekrem Kanburoğlu, Silivri Belediyesi önceki dönem Başkanı Özcan Işıklar ile partililer ve vatandaşlar katılım sağladı.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı akabinde İlçe Başkanı Berker Esen, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

“MÜCADELEMİZ HÂKİMİYET KAYITSIZ, ŞARTSIZ MİLLETİN OLANA DEK SÜRECEK”

Başkan Esen, konuşmasında şunları kaydetti:

“Kıymetli Hemşerilerim, Değerli Cumhuriyet Halk Partililer, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri ile ikinci yüzyıla çağrı beyannamemizin ışığında kuracağımız halkın iktidarında ülkemizi onun işaret ettiği muasır medeniyeler seviyesinin de ötesine taşıyacağımıza atamızın manevi huzurunda bir kez daha söz veriyorum. Mücadelemiz, hâkimiyet kayıtsız, şartsız milletin olana dek sürecektir.

“KUVAYİ MİLLİYE RUHUYLA KURULDUK”

Büyük Atatürk, Sayın Genel Başkanım, temellerini 4 Eylül 1919'da Sivas Kongresinde attığınız, 9 Eylül 1923'te de kurduğunuz Cumhuriyet Halk Partisi'nin bugünkü mirasçıları olarak manevi huzurunuzdayız. Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin emperyalizm karşısındaki kararlılığını, Kuvayı Milliye'nin işgal orduları karşısındaki azmini, 98'nci kuruluş yıl dönümümüzde yüreğimizde taşıyoruz.

“CUMHURİYETİMİZİ İKTİDARIMIZDA DEMOKRASİ İLE TAÇLANDIRACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUZ”


Yegâne amacımız sizin ve silah arkadaşlarınızın kurduğu güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye'yi inşa etmektir. Kuruluşun ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Parti’mizin 98 yılında kimsesizlerin kimsesi cumhuriyetimizi çok yakında gelecek olan iktidarımızda demokrasi ile taçlandıracağımıza söz veriyoruz.

“98 YILDIR YOLUMUZDA IŞIK OLAN BAŞTA GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK OLMAK ÜZERE KURULUŞUMUZDA VE KURTULUŞUMUZDA MÜCADELESİ OLAN TÜM KAHRAMANLARIMIZI ŞÜKRANLA ANIYORUM”

Bu duygu ve düşüncelerle, mazlum milletlere umut ışığı olan Anadolu Devrimi'nin mimarları olan Kurucu Genel Başkanımız ve Ebedi Başkomutanımız Büyük Atatürk ve silah arkadaşlarına, hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet Halk Partililere, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş yurttaşlarımıza şükranlarımızı sunuyor, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun.”

Haber: Hazal BAŞARAN







 

YORUMLAR

  • 0 Yorum