CHP: Silivri Belediyesi'nin bu iş bilmezliğinin son bulması için elimizden geleni yapacağız!

MHP’li Silivri Belediyesi, Değirmenköy’deki yaklaşık 20 esnafa, “Bahse konu taşınmazda küçük sanayi sitesi yapımına yönelik çalışmalar başlatılmış olup, fuzuli işgalci olmanız sebebiyle 30.04.2023 tarihi itibari ile binayı boşaltmanız gerekmektedir” diye tebligat yaptı. Kış ortasında onca esnafın kapı önüne konulmasına kayıtsız kalmadıklarını bildiren CHP Silivri İlçe Başkanlığı bir açıklama yayınlayarak, “Süreci en başından beri takip etmekteyiz. Partimiz Hukuk Komisyonu üyesi Mehmet Keleş’i esnaflarımız adına hukuki süreci yakından takip etmesi adına esnaflarımızla buluşturup görevlendirdik. Geldiğimiz noktada kamuoyunun baskısı ile Belediye başkanın esnaflarımızla yarın için görüşme talebinin olduğunu öğrendik. Belediye tarafından yapılan bu iş bilmezliğin son bulması için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

CHP: Silivri Belediyesi'nin bu iş bilmezliğinin son bulması için elimizden geleni yapacağız!
Editör: Yaz Dostum
02 Mart 2023 - 22:58
MHP’li Silivri Belediyesi, Değirmenköy Mahallesi’ndeki yaklaşık 20 esnafa dükkanlarını boşaltması için tebligat gönderildi.

Tebligatta ‘fuzuli şagil' yani işgalci olarak tanımlanan esnafların 30 Nisan'da dükkanlarını tahliye etmesini, tahliyenin Kaymakamlıkça yapılacağını, tahliye için her türlü yasal yollara başvurulacağını, taşınmazların kendilerine teslim edilmemesi sebebiyle doğacak tüm zararların yine Silivri Belediyesi’nce esnaflardan tahsil edileceği bildirildi. 


“SÜRECİ EN BAŞINDAN BERİ TAKİP EDİYORUZ”

Yaşanan bu tatsız duruma kayıtsız kalmayan CHP Silivri İlçe Başkanlığı, konuyla ilgili yayınladığı açıklamasında şunları kaydetti:

“Kıymetli Değirmenköylü hemşerilerimiz; kamuoyunda gündem olan Değirmenköy Sanayi Sitesi ile alakalı Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanlığı olarak süreci en başından beri takip etmekteyiz.

“ESNAFLARIMIZ İLE GÖRÜŞTÜK”

Tahliye kararlarının esnafımızın eline ulaştığı ilk günlerde Değirmenköy Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı ve sanayi esnaflarımızın temsilcileri ile parti binamızda bir araya gelerek konu hakkında istişarelerde bulunduk.

“PARTİ AVUKATIMIZ HUKUKİ SÜREÇTE ESNAFLARIMIZIN YANINDA”

Partimiz Hukuk Komisyonu üyesi Mehmet Keleş’i esnaflarımız adına hukuki süreci yakından takip etmesi adına esnaflarımızla buluşturup, görevlendirdik. Parti olarak mahkeme sürecinin başlamış olduğundan dolayı esnaflarımıza zarar gelmemesi adına herhangi bir açıklama yayınlamadık. Geldiğimiz noktada kamuoyunun baskısı ile Belediye başkanın esnaflarımızla yarın için görüşme talebinin olduğunu öğrendik. Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman halkımızın yanında olacağımızın bilinmesini isteriz.

“SİLİVRİ BELEDİYESİ’NİN YAPTIĞI İŞ BİLMEZLİKTİR!”

Belediye tarafından yapılan bu iş bilmezliğin ve samimiyetsizliğin son bulması için elimizden geleni yapacağımızı saygılarımızla bilgilerinize sunarız.”

Haber : Hazal BAŞARAN

YORUMLAR

  • 0 Yorum