Volkan Yılmaz'dan Değirmenköy esnafına "Dükkanları Boşaltın" tebligatı!

MHP’li Silivri Belediyesi, Değirmenköy’deki yaklaşık 20 esnafa, “Bahse konu taşınmazda küçük sanayi sitesi yapımına yönelik çalışmalar başlatılmış olup, fuzuli işgalci olmanız sebebiyle 30.04.2023 tarihi itibari ile binayı boşaltmanız gerekmektedir” diye tebligat yaptı. Duruma tepki gösteren AK Parti Değirmenköy Mahalle Başkanı Suat Sevaz, “Bu kişilerin yıllardır köyümüze hizmet veren 'fuzuli işgalci' değil de zanaatkarları olduğunu hatırlatmak isterim. Hali hazırda hala vatandaşlarımıza hizmet veren buradaki esnaflarımız ile hiçbir şekilde görüşülmeden dükkanlarını boşaltılması talebi hem esnafların hem de burada hizmet alan vatandaşlarımızın mağdur olacağını düşünüyorum” sözleri ile tahliye kararından bir an önce dönülmesini istedi.

Volkan Yılmaz'dan Değirmenköy esnafına "Dükkanları Boşaltın" tebligatı!
Editör: Yaz Dostum
02 Mart 2023 - 18:02 - Güncelleme: 02 Mart 2023 - 20:42
MHP’li Silivri Belediyesi, Değirmenköy Mahallesi’ndeki yaklaşık 20 esnafa dükkanlarını boşaltması için tebligat gönderildi.

Tebligatta ‘fuzuli şagil' yani işgalci olarak tanımlanan esnafların 30 Nisan'da dükkanlarını tahliye etmesini, tahliyenin Kaymakamlıkça yapılacağını, tahliye için her türlü yasal yollara başvurulacağını, taşınmazların kendilerine teslim edilmemesi sebebiyle doğacak tüm zararların yine Silivri Belediyesi’nce esnaflardan tahsil edileceği bildirildi.


Silivri Belediyesi’nin “fuzuli işgalci” yaftası karşısında üzüntü duyduğunu ifade eden AK Parti Değirmenköy Mahalle Başkanı Suat Sevaz, esnaflarla görüşülmeden alınan bu tahliye kararının yanlış olduğunu savunarak birçok mağduriyet yaratacağını söyledi.

“SİLİVRİ BELEDİYESİ YERİ SATIN ALIR ALMAZ ESNAFA TAHLİYE KARARI ÇIKARTTI”

“Ekmek ile OY'un olmaz!” diyen Başkan Suat Sevaz, yaşanan tatsız durumu şöyle izah etti:


“Silivri Belediye Meclisi'nin Kasım oturumunda 7. gündem maddesinde, Silivri Değirmenköy Fevzipaşa Mahallesi'nde bulunan ve mülkiyeti Maliye Hazinesine ait 134 ada, 1 parsel sayılı taşınmazın imar planında belirlenmiş Küçük Sanayi Alanı olarak kullanılmak üzere Silivri Belediyesi tarafından satın alınması ile Esnaflara Tahliye İşlemi için tebligatlar gelmeye başladığını duymaktayız.

“KÖYÜMÜZE YILLARDIR HİZMET VEREN ZANAATKARLARA ‘FUZULİ İŞGALCİ’ DENMESİNİ ÜZÜNTÜ İLE KARŞILADIK”

Gelen tebligatları gönderenlerin "fuzuli işgalci" diye nitelendiklerini üzülerek takip etmekteyiz. Bu kişilerin yıllardır köyümüze hizmet veren "fuzuli işgalci" değil de zanaatkarları olduğunu hatırlatmak isterim.

“ESNAFLARA HİÇBİR AÇIKLAMA YAPILMADI”

Hali hazırda hala vatandaşlarımıza hizmet veren buradaki esnaflarımız ile hiçbir şekilde görüşülmeden dükkanlarını boşaltılması talebi hem esnafların hem de burada hizmet alan vatandaşlarımızın mağdur olacağını düşünüyorum.



“DOĞRU BULMUYORUM”

Ayrıca bunca zamandır dükkanına emek veren para harcayan insanlar var. 25 30 hanenin evine ekmek götürdüğü ekmek teknesi olan bu işyerlerinden çıkartılarak başının çaresine bak denilmesini hiç doğru bulmuyorum.

“HANGİ YÜZLE MİLLETTEN OY İSTEYECEKSİNİZ?”             

Açıkçası böyle bir davranış biçimiyle seçim zamanı buradaki esnaflarımız ve ailelerinin yüzlerine nasıl bakabiliriz. Neticede Seçim zamanları biz bu insanlardan tebligat yolu ile oy istemiyoruz. Buradaki esnaflar ile bir araya gelinip durum hakkında hasbihal edilmesini daha doğru bir iş olacağı kanaatindeyim. Yetkili merciler konuyla alakalı satın aldım iş bitti demek yerine daha akılcı ve çözüm odaklı yaklaşım içerisinde olacağını ümit ediyorum. Saygılarımla…”

Haber : Hazal BAŞARAN

YORUMLAR

  • 0 Yorum