CHP: Silivri Belediyesi'nin "Yandaş Müteahhit" Ayağı Araştırılsın!

Bugün yapılan Silivri Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı Meclis toplantısında CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın “Geçmiş dönemde yandaş müteahhitlere 1 liralık işi 3 liraya yaptırdınız” iddialarına cevap verdi.  “Bu suçlamalarla alakalı lütfen kendinizi bir gözden geçirin” diyerek Yılmaz’a uyarıda bulunan CHP’li siyasetçi, “Hakikaten bir yolsuzluk, usulsüzlük varsa, elinizde bilgi belge varsa gereğini yapın. Bizim çalışma arkadaşlarımız hala sizinle çalışmaya devam ediyorlar. Onlar da bu konulara hakimdirler. Bizim size bir teklifimiz daha var. Gerekiyorsa bir Meclis Araştırma Komisyonu kuralım. Bu konulara burada da incelensin. Sonuçları kamuoyunun önünde paylaşmaya hazırız” şeklinde konuştu.

CHP: Silivri Belediyesi'nin "Yandaş Müteahhit" Ayağı Araştırılsın!
Editör: Yaz Dostum
17 Mayıs 2021 - 16:39 - Güncelleme: 17 Mayıs 2021 - 17:41

Silivri Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı Meclis toplantısının I. Birleşiminin I. Oturumu, bu sabah gerçekleştirildi. Toplantıda muhalefet kanadı, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın “Geçmiş dönemde yandaş müteahhitlere 1 liralık işi 3 liraya yaptırdınız” şeklindeki ithamlarına cevap verdi.

“ÜSLUBUNUZ BULUNDUĞUNUZ MAKAMA YAKIŞMIYOR”

CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Belediye Başkanımız geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısında bizim hiçbir şekilde tasvip etmediğimiz, bulunduğunuz makama yakıştıramadığımız bir üslupla bize bir çağrıda bulundu. “Siz alayınız gelin. Ben tek. Nerede, ne zaman istiyorsanız tartışmaya hazırız!” dedi. Hepimiz halkın oylarıyla seçildik, halkın meclisinde bu konuları konuşmalıyız.

“1 LİRALIK İŞİ BU BELEDİYEYE 3 LİRADAN MI YAPTIRDIĞINIZ KONUSUNDA KENDİNİZİ BİR GÖZDEN GEÇİRİN”

Biz kimseye geçtiğimiz dönem atomu falan parçaladığımızı söylemedik. Sınırlı imkanlarla, mütevazi bütçelerle, Silivri Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla yapılanın en iyisini yaptığımızı, yapmaya çalıştığımızı ifade ettik. “Geçmiş dönemde yandaş müteahhitlere 1 liralık işi 3 liraya yaptırdınız” suçlamalarıyla alakalı lütfen kendinizi de bir gözden geçirin. Siz de mi yandaş müteahhittiniz? Siz de 1 liralık işi bu belediyeye 3 liradan mı yaptırdınız?

“HAKİKATEN BİR YOLSUZLUK VARSA GEREĞİNİ YAPIN!”

Kent temizliğiyle alakalı uzun zamandır kamuoyunu meşgul ediyoruz. Eğer burada hakikaten bir yolsuzluk, usulsüzlük varsa, elinizde bilgi belge varsa lütfen gereğini yapın.

“SİZİNLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDEN -MESAİ ARKADAŞLARIMIZ- BU KONULARA HAKİMLERDİR”

Bizim çalışma arkadaşlarımız hala sizinle çalışmaya devam ediyorlar. Onlar da bu konulara hakimdirler.

“MECLİS ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURALIM”

Bizim size bir teklifimiz daha var. Gerekiyorsa bir Meclis Araştırma Komisyonu kuralım. Bu konulara burada da incelensin. Geçmiş dönem neler yaşanmış, hangi müteahhitlere ne kıyaklar yapılmış, verilen taahhütlerin hangileri yerine getirilmiş, hangileri getirilmemiş bunlar araştırılsın. Bunlar açığa çıkartılsın. Sonuçları kamuoyunun önünde paylaşmaya biz hazırız.

“MARKA KENT OLMAK ADINA NE YAPACAĞINIZ BUNLARI TARTIŞMALIYIZ”

Silivri Belediye Meclisi olarak bizler sorunları çözmeye odaklanmalıyız ve kentle ilgili yapmak istediklerimizi tartışmalıyız. Açıkçası marka kent olmak adına ne yapacağız, ne yapmalıyız bunları kendi aramızda tartışırsak Silivri ile alakalı daha çabuk yol alırız diye düşünüyorum.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum