CHP Silivri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakarete sessiz kalmadı

CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız bu sabah yapılan Kasım ayı meclis toplantısında, Fransa'da yayın yapan Charlie Hebdo dergisinin kutsal değerlerimizi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan hakaret içerikli söylemlerini kınayan bir açıklamada bulundu. Yıldız konuşmasında, “Türk milletinin sabrını çok fazla zorlamamalarını tavsiye ediyorum. Tarih tekerrürden ibarettir bu millete bu tarihi tekerrür ettirmesinler” ifadelerini kaydetti.

CHP Silivri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakarete sessiz kalmadı
Editör: Yaz Dostum
02 Kasım 2020 - 17:50 - Güncelleme: 02 Kasım 2020 - 17:57
Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan karikatürü Kasım ayı meclis toplantısında tepkilerin hedefi oldu. AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Yasin Gören ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın ardından söz alan CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız da hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hem de Müslümanları hedef alan yayının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

“TAM BİR EMPERYAL ŞIMARIKLIK”

CHP’li Melih Yıldız, konuya ilişkin şunları söyledi: “Fransa’nın bu yaptığını tam bir emperyal şımarıklık olarak değerlendiriyoruz durumu. Bizim kutsal değerlerimize, İslam dinine, Müslümanlığa dil uzatılmasını tasvip etmediğimizi, en şiddetli şekilde kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına hakaret içerikli söylemlerde bulunulmasına Türk milleti olarak müsaade etmeyiz.

“TÜRK MİLLETİNİN SABRINI FAZLA ZORLAMASINLAR”

Böyle durumlarda aynı afetlerde olduğu gibi birlik olmayı, omuz omuza vermeyi bu millet çok iyi bilir. Fransa bu tür söylemleri inşallah tekrar etmez. Türk milletinin sabrını çok fazla zorlamamalarını tavsiye ediyorum. Tarih tekerrürden ibarettir bu millete bu tarihi tekerrür ettirmesinler.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum