CHP Silivri'den "128 Milyar Dolar" Tepkisi

CHP Silivri İlçe Başkanlığı binasına Merkez Bankası'nın rezervinden kaybolduğu iddia edilen 128 milyar dolara ilişkin afiş asıldı.

CHP Silivri'den "128 Milyar Dolar" Tepkisi
Editör: Yaz Dostum
13 Nisan 2021 - 21:31 - Güncelleme: 13 Nisan 2021 - 21:36

CHP örgütlerinin Türkiye’nin dört bir yanına astırdığı “128 milyar dolar nerede” afişlerinin kaldırılmasına tepki gösteren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Soruların cevabı alınıncaya kadar asla ve asla kaldırmayacağız” ifadelerini kullanmıştı. Kaftancıoğlu’nun açıklamasının ardından CHP il ve ilçe başkanlıkları binalarına aynı afişler asıldı bu çerçevede Silivri İlçe Başkanlığı da gerekeni yaptı.

CHP Silivri İlçe Başkanlığı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndaki (TCMB) 128 milyar doların nerede olduğunu sordu. Sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlara ise, "Silivri halkı soruyor; 128 Milyar Dolar nerede?” notu düşüldü.

KAFTANCIOĞLU: “SORULARI SORMAMIZI ENGELLEYEMEYECEKLER!”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “128 milyar dolar nerede” afişlerinin “Cumhurbaşkanına hakaret” suçu sayılarak kaldırılmasına ilişkin gerçekleştirdiği basın açıklamasında şunları söyledi: “Merkez Bankası'nın rezervinden kaybolduğu iddia edilen 128 milyar dolara ilişkin  Nerede olduğunu bilmediğimiz, vatandaş adına sonuna kadar takibini yapacağımız 128 milyar dolarla ilgili, Cumhuriyet Halk Partisi olarak ne kadar engellerseniz engelleyin tüm İstanbulluya anlatacağımız bu satış hangi yöntemlerle yapıldı? Bu satış hangi tarihlerde yapıldı? Bu dolarlar, dövizler hangi kurdan alındı ve hangi kurdan satıldı? Bu ticaretin alıcıları kimler? Bu satış imzasının altında kimin imzası var? ‘Ekonominin başı benim' diyen şahsım hükümetinin biz bu sorulara cevap vermesini bekliyoruz. Bu soruları sormamızı da asla ve asla engelleyemeyecekler.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum