İBB'nin başlattığı "iTaksi" uygulaması Silivri'de hayata geçirildi

Taksilerde görüntü kaydının alınmasını zorunlu kılan Emniyet Genel Müdürlüğü genelgesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ’İTaksi’ uygulamasını hayata geçirdi. Uygulama kapsamda Silivri’deki taksilere kamera kurulumuna başlandı.

İBB'nin başlattığı "iTaksi" uygulaması Silivri'de hayata geçirildi
Editör: Yaz Dostum
13 Nisan 2021 - 21:49

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı ’İTaksi’ uygulaması ilçemizde bugün itibariyle hayata geçirildi. Uygulama kapsamında Silivri’deki ticari taksilere iç ve dış kamera, panik butonu ve ’İTaksi tablet’ten oluşan güvenlik ekipmanlarının montajı ücretsiz bir şekilde yapıldı. Ayrıca bütün şoförlere kart verilerek kayıtları oluşturuluyor. Taksiciler, araca müşteri binince kartlarını tanıtarak yola çıkacak. Böylelikle müşteri taksicinin adını soyadını ve bilgilerini anında ekrandan görebilecek. İTaksi uygulaması kapsamında yolculuklar artık daha güvenli olacak. İstanbulKart veya kredi kartı ile ödeme kolaylığının da olduğu uygulamada sürücü puanlaması da yapılabilecek.

CHP SİLİVRİ HEYETİ, TAKSİCİ ESNAFININ YANINDAYDI

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, İBB ve Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız, İETT Bilgi İşlem Daire Başkanı Can Ayata ile birlikte Silivri Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Recep Akıncı, Yeni Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan ve taksici esnaflarımızı ziyaret ederek uygulama hakkında kendilerine bilgiler verdi ve yardımcı oldu.





 

YORUMLAR

  • 0 Yorum