CHP: "Yaraya Dokunduk, Müthiş Bir Cerahat Çıktı!"

Ağustos ayı meclis toplantısında CHP Grubu’nun Silivrispor’un mali durumuna ilişkin verdiği önerge Başkan Volkan Yılmaz’ı çileden çıkardı. Yılmaz’ın kullandığı sert üslup üzerine konuşan CHP Grup Başkanvekili Süheyl Kırkıcı, “Sayın Başkan burası Silivri şehrinin meclisidir. Bu sorunu niye taşıdınız diye azarlarcasına konuşmanızı kınıyorum. Silivri halkının bazı şeyleri bilmeye hakkı var. Biz Silivrispor’a desteğin devam etmesinin peşindeyiz, niye bu kadar sinirleniyorsunuz?” dedi.

CHP: "Yaraya Dokunduk, Müthiş Bir Cerahat Çıktı!"
Editör: Yaz Dostum
10 Ağustos 2020 - 22:20 - Güncelleme: 10 Ağustos 2020 - 22:35

CHP Grubu’nun, “Silivrispor’un gelir getirici faaliyetlerinin devamını sağlamak ve desteklemek adına denetlemesi Silivri Belediyesi’nce sağlanacak bir model ile işletme haklarının Silivrispor tarafından devam ettirilmesi hususunun görüşülmesi” şeklindeki önergesi, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ı isyan ettirdi. CHP Grubu'nu kulübü siyasete çekmekle eleştiren Başkan Yılmaz’ın gergin üslubu, muhalefetin tepkisine neden oldu.

KIRKICI: AZARLARCASINA KONUŞMANIZI KINIYORUM

CHP Grup Başkanvekili Süheyl Kırkıcı, Başkan Yılmaz’ın konuşmasının ardından şunları söyledi: “Belli ki bir yaraya dokunduk, müthiş bir cerahat çıktı. Sayın Başkan burası Silivri şehrinin meclisidir. Burada her şeyin konuşulması lazım. Bu sorunu niye taşıdınız diye azarlarcasına konuşmanızı kınıyorum. Buna alışmadığınız belli.

“SİZE -ŞEFFAFLIK- DENİLDİĞİNDE HEP BU ÜSLUBU KULLANIP BİZLERİ PÜSKÜRTMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ”

Her “şeffaflık” talep ettiğimizde ya da tartışılmasını istediğimiz bir konu olduğunda hemen bu üslubu kullanarak bizi ya da hakkını kullanmak isteyen meclis üyelerini geriye püskürtmeye çalışıyorsunuz. Bu doğru bir yöntem değil.

“MECLİSTE TARTIŞILMAYACAKSA NEREDE TARTIŞILACAK?”

Bir sorun var ortada. Belediye meclisi tartışmayacaksa, kim tartışacak bu sorunu?  Burada size düşen nokta şudur. Belediye başkanına düşen görev şudur; daha öncekilerin yaptığı çalışmalar, yanlışlıklar ya da uygulamalar şuan ki meclisin dışındalar. Yanlış olabilir. O gün ki değerler üzerinden, o gün ki çalışmalar üzerinden ya da yargılar üzerinden bir takım kararlar alınmışsa, bu o dönem tartışılması gereken bir şey. Otogar verilirken, usulsüz verildiği biline biline verildi o zaman. Niye verildi diye tartışabiliriz.  Ama o zaman ki yönetim dedi ki, biz Silivrispor’u kalkındırmak, geliştirmek, sporun tabana yayılmasını sağlamak için yapıyoruz.

“SİLİVRİ HALKININ BAZI ŞEYLERİ BİLMEYE HAKKI VAR”

Sayın başkan orada bir sorun var, o sorunu konuşmamız lazım. Bu sorununun muhatapları Silivrispor, tüm amatör kulüpler camiası ve belediye meclisidir. Sizden bir türlü destek sözü duyamadığımız için kulağımıza gelen duyumlarla hareket etmek zorunda kalıyoruz. İkili, üçlü, bürolarda görüşmeler olmamalı. Silivri halkının bazı şeyleri bilmeye hakkı vardır. Aksayan yerleri görecektir. Biz Silivrispor’a desteğin devam etmesinin peşindeyiz, niye bu kadar sinirleniyorsunuz?

“BİZİM DERDİMİZ SİLİVRİPOR”

Elbette ki salt Silivri Belediyesi’nin destekleyeceği bir kuruluş değil Silivrispor. Burada dünya kadar işadamı var, spor camiası var, halk var. Bunların desteğinin talep edilmesi gerekir. Hep beraber bir çalışma ile bu iş yapılabilir ama sizin yaptığınızı ben anlamakta güçlük çekiyorum. Derdimiz Silivrispor’un mali olarak desteklenmesidir.”

YILMAZ’DAN DESTEK SÖZÜ

Başkan Yılmaz, kulübe gelir amaçlı sunulan imkânların geçmiş yıllarda denetlenmediğini hatırlatarak, meclise getirdikleri önerinin doğru bir yaklaşım olmadığını vurguladı ayrıca belediyeye ait olan yerlerin yine belediye tarafından işletilerek spor kulüplerine destek verileceğini söyledi.

Haber : Batuhan GÜÇLÜ
 

YORUMLAR

  • 3 Yorum
  • Alperen Yılmaz
    3 yıl önce
    Volkan Yılmaz Silivri'nin umut ışığıdır!
  • Furkan Övün
    3 yıl önce
    Çekmecenin birinden diğer çekmeceye kayıtsız para geçirenlere artık geçit yok.
  • Uğur YILDIRIM
    3 yıl önce
    Silivri Sporu rant için kullanmaya çalışanlara Volkan Başkan izin vermez.