CHP: Yollar biter, Saray Yönetimi'nde zamlar bitmez!

CHP Enerji ve Altyapıdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı aynı zamanda Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ile Uşak Milletvekili Özkan Yalım bugün Selimpaşa Metro Dinlenme Tesislerinde sektörün haykırışlarına kulak tıkayan AKP iktidarına karşı şoför esnafının sesi olmak amacıyla düzenledikleri basın toplantısının ardından TIR’la Silivri’den İzmir’e hareket ettiler. CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen ve yönetimi ile CHP İstanbul 3. Bölge Yerel Yönetim Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Suna Göçengil de alanda hazır bulunarak eyleme destek verdi.

CHP: Yollar biter, Saray Yönetimi'nde zamlar bitmez!
Editör: Yaz Dostum
21 Ocak 2022 - 18:06 - Güncelleme: 21 Ocak 2022 - 18:12
CHP Enerji ve Altyapıdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ile Uşak Milletvekili Özkan Yalım bugün İzmir’e hareket etmeden önce Selimpaşa Metro Dinlenme Tesislerinde mola verdi. Burada önceden planlanan program çerçevesinde park ücreti fiyatları, nakliye komisyonları, mazot fiyatları, otoyol ve köprü ücretlerinin yüksekliğinden dolayı para kazanmakta büyük zorluklar çeken şoför esnafı için basın açıklaması gerçekleştirdiler. CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen ile yönetimi ve CHP İstanbul 3. Bölge Yerel Yönetim Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Suna Göçengil de şoför esnafının sesi olmak için yollara düşen milletvekillerini yalnız bırakmadı.



OTOYOL VE KÖPRÜ ÜCRETLERİ İLE AKARYAKIT FİYATLARINDAKİ ARTIŞ, ARALIK’TAN BU YANA MALİYETLERİ %35 ORANINDA ARTIRDI

CHP, TIR ve kamyoncu esnafın yaşadığı ekonomik sorunlara işaret etmek için “Yol Biter, Zamlar Bitmez” yazılı bir TIR’la gıda ürünü nakliyesi gerçekleştirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ve CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım’ın İstanbul-İzmir arasında TIR’la gerçekleştirdiği nakliyede, otoyol ve köprü ücretleri ile akaryakıt fiyatındaki artış nedeniyle maliyetlerin Aralık ayından bu yana yaklaşık yüzde 35 oranında arttığı belirlendi.

AKARYAKITTA ZAM YAĞMURU

Motorinin litre fiyatının 9 lira 31 kuruştan 14 lira 28 kuruşa çıktığını anımsatan Akın, İstanbul-İzmir TIR seferinin ardından şunları söyledi:

“Yalnızca 50 gün içerisinde akaryakıt fiyatları yüzde 53,5 oranında arttı. Aralık ayının başında İstanbul, İzmir arasında ortalama bin 890 lira tutarındaki akaryakıt ücreti, bugün ortalama 2 bin 899 liraya çıktı. Benzer bir şekilde benzinin litre fiyatı da Aralık ayının başında 9 lira 66 kuruştan bugün 14 lira 4 kuruşa çıktı. İstanbul Silivri’den yola çıkarak İzmir Bornova’ya kullanılan otoyol ve köprü ücretleri de artış gösterdi.



OTOYOL VE KÖPRÜ GEÇİŞ ÜCRETLERİNE REKOR ZAM

Nakliye güzergahı boyunca gıda ürünü taşıyan 5. sınıf TIR, yap-işlet-devret kapsamında ücretli otoyolları kullanmak zorunda bırakılmaktadır. Kuzey Marmara Otoyolu üzerinden Osmangazi Köprüsü kullanarak İstanbul, İzmir Otoyolu üzerinden varış noktasına ulaşan TIR’ın otoyol ve köprü ücret maliyeti Aralık ayının başında bin 988 liradan yaklaşık yüzde 20 artışla 2 bin 366 liraya çıktı.

ŞOFÖR ESNAFI ZOR DURUMDA

İstanbul, İzmir arasında nakliye yapan bir TIR’ın Aralık ayının başında yalnızca akaryakıt, otoyol ve köprü maliyeti ortalama 3 bin 878 lira tutarındayken bugün art arda gelen zamlar nedeniyle bu maliyet 5 bin 267 liraya yükseldi. Başka bir deyişle yalnızca akaryakıt ile otoyol ve yol ücreti masrafı yüzde 35,7 oranında artış gösterdi. Otoyol ve yakıt ücretinin yanı sıra vergi, bakım, Bağ-Kur prim ücreti, lastik fiyatları da dikkate alındığında söz konusu artış yüzde 50’yi geçiyor.”

Milletvekilleri basın toplantısının ardından TIR’la Silivri’den İzmir’e hareket ettiler.






 

YORUMLAR

  • 0 Yorum