"Cumhur İttifakı yapınca ihanet, CHP olunca alkış kıyamet!"

Ocak Ayı Meclis toplantısının I. Oturumunda CHP Grubu tarafından Kiptaş 3 ve Kiptaş 4 konusu açıldı. CHP Grup Başkan Vekili Süheyl Kırkıcı’nın açıklaması üzerine konuşan Başkan Volkan Yılmaz, “Başlayan işin bir önceki sahibine teşekkür edeceksiniz. Bizim her seferinde Özcan Işıklar beyefendiye teşekkür ettiğimiz gibi. Siz de AK Partili belediye başkanına teşekkür etmeyi öğreneceksiniz!” dedi.

"Cumhur İttifakı yapınca ihanet, CHP olunca alkış kıyamet!"
Editör: Yaz Dostum
04 Ocak 2021 - 16:53 - Güncelleme: 04 Ocak 2021 - 17:00

Bu sabah yapılan Ocak Ayı Meclis toplantısının I. Oturumunda CHP Grup Başkan Vekili Süheyl Kırkıcı, Kiptaş 3 ve Kiptaş 4 konusunu gündeme taşıdı. Bunun üzerine Başkan Volkan Yılmaz, hem içindekileri döktü hem de muhalefet kanadına bir dizi eleştiri getirdi. 

KIRKICI: “KİPTAŞ 1 VE KİPTAŞ 2’YE SES ÇIKARMAKTA HAKLIYDIK”

CHP Grup Başkan Vekili Süheyl Kırkıcı, şöyle konuştu:

“Kiptaş 3 ve 4 ile ilgili, evet, itiraz etmiştik çünkü planlama çerçevesinde yürüyen bir yerleşim alanı tesis edilmek isteniyordu. Eğer itiraz edilmeseydi nasıl ki Kiptaş 1 ve 2’deki 12-13 katlı yerler yapıldı ve o dönem kimse ses çıkarmadan bunu uygun gördüyse; emin olun Kiptaş 3, Kiptaş 4 ve belki daha sonra yapılacak başka toplu konut projeleri yine çok katlı ve asla kabul edilemeyecek nitelikte bir yerleşimin önünü açacaktık. Başkan bey, “tespih taneleri gibi dizildiğimizi” (açılış törenlerinde) ifade etti. Evet tespih taneleri gibi dizildik. Seymen Katı Atık Tesisi için de zamanında itiraz etmiştik. Oradan yükselen koku, yeni bir tesisin yapılmasını zorunlu kılmıştı dolayısıyla enerji tesisinin tamamlanması ile o kokunun büyük oranda giderileceği bilgisi bizim için önemlidir. Dolayısıyla belediye meclis salonunda tespih tanesi gibi dizilmekten daha önemlidir o gibi tesislerde tespih tanesi gibi dizilmek. Kentimizi büyütürken topraklarımızı sağlıklı ve çağdaş bir anlayışla geliştirecek yatırımlara dikkat çekmeyi sürdüreceğiz.”

YILMAZ: “CUMHUR İTTİFAKI’NI VEYA BİR ÖNCEKİ AK PARTİLİ İBB YÖNETİMİNİ YOK SAYMANIZI KABUL EDEMEM”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ise şu cevabı verdi:

“Kiptaş 3 ve Kiptaş 4 konusunda beni anlamamışsınız. Bütün arkadaşlarım Silivri’ye yapılacak yatırıma ‘hayır’ diyecek kadar aklını peynir ekmekle yemedi. Ancak CHP’li arkadaşlarımın Cumhur İttifakı’nın veya bir önceki AK Partili yönetimin yaptıklarını yok sayması benim kabul edebileceğim bir şey değil. Yok saymaktan da öteye gidip yapılanlar ihanetle bağdaştırılıyor ya da kötü olarak adlandırılıyor. Cumhur İttifakı yaptığında ihanet, aynı işi CHP’li yönetimler yaptığında alkış kıyamet. Ben buna karşıyım. Kiptaş 3’ün yapıldığı alanda Genel Başkan Yardımcınız Gürsel Tekin, o dönemki Belediye Başkanınız Özcan Işıklar, ilçe başkanınız ve sizler “Güneşimiz Engelleniyor, Rüzgarımız Kesiliyor” diye eylem yaptınız. Niye? Orada 8 katlı (CHP 12 kat olarak düzeltti) bir imar yapılacak diye.

“BAŞLAYAN BİR İŞİN ÖNCEKİ SAHİBİNE TEŞEKKÜR ETMEYİ ÖĞRENECEKSİNİZ, BİZİM HER SEFERİNDE ÖZCAN IŞIKLAR BEYEFENDİYE  TEŞEKKÜR ETTİĞİMİZ GİBİ”

Kiptaş 3’ün %80’ini AK Partili İBB yönetimi bitirdi. Buna da teşekkür etmediniz. Sizin yönetiminiz bitirmiş gibi anahtar teslim töreninde CHP’nin yatırımıymış gibi lanse ettiniz. Bu da doğru değil. Başlayan işin bir önceki sahibine teşekkür edeceksiniz. Bizim her seferinde Özcan Işıklar beyefendiye teşekkür ettiğimiz gibi. Siz de AK Partili belediye başkanına teşekkür etmeyi öğreneceksiniz! Yapmıyorsunuz. 

“İMAMOĞLU, KİPTAŞ 4’Ü DEPREM REZERV ALANI YAPSAYDI TEŞEKKÜR EDERDİK”

Peki 12 katlar yüksekti de siz Kiptaş 4’ü niye 8 kat olarak yapıyorsunuz? Kiptaş 4’ü niye yapıyorsunuz? Kiptaş 4 güneşi engellemiyor mu, rüzgarı kesmiyor mu? Savunulacak bir tarafı olmayan konuları savunmaya girip bataklığa çekilmeyin arkadaşlar. Kentsel dönüşümde bir aktör olması gerekiyor. Ekrem bey "Kiptaş 4’ü kentsel dönüşümde kullanılmak üzere deprem rezerv alanı yapıyorum" deseydi, biz de ona teşekkür etseydik. İzmit’te de yapsın, Hakkari’de de yapsın; ben bundan gurur duyarım ama bir önceki yönetimin %80’ini tamamladığı yer için bir teşekkür etmemenizi anlayamam. Onun için ben sezarın hakkını sezara teslim etmeye ve taş üstüne taş koyan herkese teşekkür etmeye devam edeceğim.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum