Güler: "Plazma Fabrikasının Atık Tesisiyle Kıyaslanmasını Anlamıyorum!"

AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Filiz Güler; bu sabah gerçekleştirilen Ocak Ayı Meclis toplantısının I. Oturumunda CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Süheyl Kırkıcı’nın Kavaklı’daki tahsisle ilgili itiraz belirten görüşleri üzerine söz aldı. “Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil” diyen Güler, “Süheyl arkadaşımızın zehirli atık ve dolum tesisi ile kök hücre ve sağlık konusunda yapılacak bir tesisi kıyaslamasına anlam vermiş değilim” şeklinde konuştu.

Güler: "Plazma Fabrikasının Atık Tesisiyle Kıyaslanmasını Anlamıyorum!"
Editör: Yaz Dostum
04 Ocak 2021 - 17:25

Bu sabah yapılan Ocak Ayı Meclis toplantısının I. Oturumunda CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Süheyl Kırkıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Kavaklı’da 172 bin metrekarelik alanın Maxicells İlaç Sanayii A.Ş.’ye ‘münferit yatırım yeri’ olarak tahsis edilmesiyle ilgili mücadelelerini hukuki platforma taşıdıklarını ifade etti. Bunun üzerine AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Filiz Güler, söz alarak tepkisini ortaya koydu.

“ÇEVREYE BİR ZARARI OLMAZ”

Filiz Güler, şöyle konuştu:

“Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil. Süheyl arkadaşımızın zehirli atık ve dolum tesisi ile kök hücre ve sağlık konusunda yapılacak bir tesisi kıyaslamasına anlam vermiş değilim. İçinde kan olan hiçbir üretim ve tıbbi atık söz konusu olmaz. Bu ilaç fabrikası, ilaç firması değil. Çevreye hiçbir zararı olmaz. Bunu öğrenmek çok zor değil. Çevre mühendislerine sorduğunuzda size bunu anlatacaklardır. Yerli ve milli plazma üretimi, içinde kan geçen bir üretimle asla atık oluşmuyor. Süheyl arkadaşımız itiraz sebeplerini okudu, yargı kararını verecektir, adaletin kestiği parmak acımaz. Yargı onların aleyhine bir karar verdiklerinde umarım gerekli cevabı almış olurlar.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum