Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlık Binasının Temeli Atıldı

İçişleri Bakanlığının “30 Büyükşehir 100 Muhtarlık Hizmet Binası” projesi kapsamında, Cumhuriyet Mahallesi’ne inşa edilecek muhtarlık binası için temel atma töreni düzenlendi. Törende konuşan Başkan Yılmaz, “Bu çalışma bizlere ilham oldu. Silivri Belediyesi olarak ilçemizde muhtarlık binası olmayan yerlere muhtarlık yapacağız ve fiziki durumu yetersiz olan binalarımızı da yenileyeceğiz.” dedi.

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlık Binasının Temeli Atıldı
Editör: Yaz Dostum
19 Ekim 2022 - 21:16
İçişleri Bakanlığı bünyesinde hayata geçirilen “30 büyükşehir 100 Muhtarlık Hizmet Binası” projesi kapsamında, Cumhuriyet Mahallesi’ne inşa edilecek olan muhtarlık binası için temel atma töreni düzenlendi. Tören, Türkiye’nin 30 büyükşehrindeki muhtarlık binası temel atma törenleri ile eşzamanlı olarak gerçekleştirildi. Törene; Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitler anısına yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile başlayan tören, yapılan konuşmalarla devam etti.



SOLMAZ: “EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Törenin açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Nuri Solmaz, “Muhtarlık binamızın yapımında emeği geçen İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya, Kaymakamımız Tolga Toğan’a ve Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz’a teşekkür ediyorum. Binamızın Silivri’mize ve mahallemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.




YILMAZ: “SİLİVRİ’DEKİ MUHTARLIK BİNALARIMIZI İYİLEŞTİRECEĞİZ”

Törende bir konuşma yapan Başkan Yılmaz, “Bugün, İçişleri Bakanlığımızın himayesinde, Türkiye’deki 30 büyükşehrimizde 100 muhtarlığımızın temeli eşzamanlı olarak atılıyor. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun şahsında bütün AK Parti hükümetine teşekkür ediyorum. Bu yapılacak muhtarlık binası bize ilham vermiş oldu. Silivri Belediyesi olarak ilçemizde muhtarlık binası olmayan yerlere muhtarlık yapacağız ve fiziki durumu yetersiz olan binalarımızı da yenileyeceğiz. Daha iyi şartlarda, bahçesi ve otoparkı olan muhtarlık binalarımızı Silivri’ye kazandırmış olacağız. Çünkü muhtarlarımız demokrasinin vazgeçilmezidir. Biz de muhtarlarımızla yaptığımız istişareler sonucunda hizmetlerimizi Silivri’nin en ücra noktalarına kadar götürüyoruz. Bu vesileyle Cumhuriyet Mahallesi’ne yapılacak olan muhtarlık binamızın mahalle sakinlerimize ve Silivri’mize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.


TOĞAN: “MUHTARLARIMIZ SAĞLIKLI KOŞULLARDA HİZMET VEREBİLMELİ”

Törenin kapanış konuşmasını yapan Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, “Türkiye genelinde 100 muhtarlık binasının temel atma töreni eşzamanlı olarak yapılıyor. Bugün İstanbul’da da 14 muhtarlık binasının inşaatı başlıyor. Bir tanesi de Silivri’mizin Cumhuriyet Mahallesi’ne nasip oldu. Muhtarlarımızın çok daha sağlıklı koşullarda hizmet verebilmesi hepimizin ortak arzusudur. Bu binanın yapılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.



Temel atma programının duası müftülük görevlilerinden Halit Karamavuş tarafından yaptırıldı. Konuşma ve dualarında ardından Kaymakam Tolga Toğan ve Başkan Yılmaz, muhtarlık binasının ilk harç döküm butonuna birlikte bastı.
 



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum