Danamandıra muhtarı ile sakinleri, FOX TV'de tapu sorunundan dert yandı

FOX TV ana haber bülteninde Silivri’nin Danamandıra Mahallesi’nde 144 yıldır kullandıkları ata yadigârı arazilerinin tapularını almakta sorun yaşayan vatandaşların mağduriyeti gündeme getirildi. AK Parti İstanbul Bölge Milletvekili Tülay Kaynarca’nın yakın olarak takip ettiği konu ile alakalı vatandaşlar halen tapularını alamadıklarını dönüm başına istenen 55 Bin TL rayiç bedel nedeniyle sıkıntıya düştüklerini ifade ettiler.

Danamandıra muhtarı ile sakinleri, FOX TV'de tapu sorunundan dert yandı
Editör: Yaz Dostum
21 Mayıs 2022 - 20:31 - Güncelleme: 21 Mayıs 2022 - 20:46
Silivri'nin Çayırdere, Sayalar, Danamandıra köyleri, Çatalca'nın Gümüşpınar, Yaylacık, Aydınlar, Hallaçlı ve Karamandere köylerinde 144 yıldır kullandıkları ata yadigârı arazilerinin tapularını almakta sorun yaşayan vatandaşların mağduriyeti geçtiğimiz günlerde yeniden TBMM'de tartışma konusu olmuştu.

AK Parti İstanbul Bölge Milletvekili Tülay Kaynarca sorunu çözdüklerini belirtirken, mahalle sakinleriyle sık sık bir araya gelen CHP İstanbul  Bölge Milletvekili Akif Hamzaçebi de yaşanan sorunun halen devam ettiğini ve rayiç bedeller karşısında vatandaşın zor duruma düştüğünü ifade etmişti.


VATANDAŞLAR İSTENEN RAYİÇ BEDEL KARŞISINDA ÇARESİZ

Tartışmaların akabinde önceki gün FOX TV ana haber bülteni, konuyu gündeme taşıdı. Danamandıra Mahallesi Muhtarı Cengiz Çelik’in de ifadelerinin olduğu haberde vatandaşlar sıkıntılarını ifade etti. Dönüm başına istenen 55 Bin TL rayiç bedel karşısında çaresiz kaldıklarını ve tapularını alamadıklarını belirten vatandaşlar aynı zamanda bölgede fırsat emlakçılarının da gezdiğini dile getirdiler.

Yapılan röportajlarda şunlar kaydedildi;

Selçuk Çakır Danamandıra Sakini: 144 yıldan beri bu toprakları ekip biçmekte ülkemize katma değer sunmaktayız. Lakin topraklarımız yani köy içi yerleşim alanımızın tapusu yoktur. Bir yıl ekim yapmadık diye tapu alma taleplerimize ret geliyor. Bu köy yerlerinde bu tarım arazilerini her yerde görebilirsiniz. Şu anda buralarda emlakçılar, fırsatçılar geziyor. Köyümüzde 17 tane Çanakkale'de şehit olmuş kardeşlerimiz var. Bizim ne günahımız var. Biz neden tapumuzu alamıyoruz?



Danamandıra Mahallesi Muhtarı Cengiz Çelik: Şimdi 20 dönüm bir tarlası olan vatandaşın 1 Trilyon parası olması lazım kenarda, böyle bir para yok köylüde… Tapu taleplerinde bulunduk, tapuların gelmeye başlamasına sevindik. Ama zarfları açtığımızda rayiç bedelleri gördüğümüzde maalesef tapunun gelmesine çokta sevinemedik. Sadece Danamandıra’nın değil, Silivri’de 8 köyün sorunu bu. Zaten bilabedel istemiyoruz. Belli bir bedel konulsun. Ama 55 bin liradan gerçekten bu vatandaşın alabileceği yerler değil.



Nuray Çelik Danamandıra Sakini: Tonlarca İzmir’e hale barbunya gidiyordu buradan. Şimdi maalesef tarlalara bile değemiyoruz. Kiracı olmak başka ev sahibi olmak başka, bizde o durumdayız.



Mazlum Devli Danamandıra Sakini: Bu tarlanın hiçbir geliri yok. Maliyet hesabımızı da çıkardık. Ekmemizin sebebi de sırf ondandır.


Haber: Batuhan Güçlü

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum