Şehit olan soydaşlarımızı anmak üzere Silivri'den Bulgaristan'a gittiler

Türkiye'de yaşayan çifte vatandaşlık sahiplerinden biri olan Silivri Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Silivri Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Recep Akıncı ile birlikte Bulgaristan'da 1989 yılında yıkılan eski komünist rejiminin ülkedeki Türk ve Müslümanlara karşı giriştiği asimilasyonlarda şehit olan soydaşlarımız için düzenlenen anma programlarına katılım gösterdiler.

Şehit olan soydaşlarımızı anmak üzere Silivri'den Bulgaristan'a gittiler
Editör: Yaz Dostum
23 Mayıs 2022 - 14:33 - Güncelleme: 23 Mayıs 2022 - 14:40

Bulgaristan'da 1984-1989 yılları arasında Türklere uygulanan asimilasyon politikasına karşı mücadele eden soydaşlarımız, iktidara bağlı güvenlik güçleri tarafından şehit edildiler.  Her yıl olduğu gibi bu yılda aziz şehitlerimiz için ülkede çeşitli anma programları düzenlendi.

Türkiye'de yaşayan çifte vatandaşlık sahiplerinden biri olan Silivri Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer ve Silivri Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Recep Akıncı ile birlikte Ramazan ayı sonrasında yeniden komşu ülkemiz olan Bulgaristan'a giderek aziz şehitlerimize olan saygı ve hürmetlerini sundular.

VOLKAN YILMAZ'IN SELAMLARINI GÖTÜRDÜLER

Çalışkan ve beraberindeki isimler ilk olarak Silivri Belediyesi ile kardeş belediye olmaya hazırlanan Ruen Belediye Başkanı İsmail Osman'ı ziyarette bulundu. Ardından geçtigimiz yıl Silivri Yoğurt Fesyivaline de katılan Sungurlate Belediye Başkanı Dr. Georgi Kenov'u da ziyaret eden ekip, kendilerine Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın selamlarını ileterek iyi dilek ve temennilerde bulundular.

BULGARİSTAN'DA YAŞAMIŞ OLAN TÜRKLER HAKKINDA BİLGİ ALDILAR

Törenler öncesi HÖH Genel Başkanı Mustafa Karadayı ve Şümen İl Başkanı Aysel Rufat'ın eşliğinde 681 yılında Bulgaristan'ın ilk başkentinin olduğu Pliska'da bir müze ziyaretinde bulunan Silivri ekibi kendilerine eşlik eden isimlerden Bulgaristan'da yaşamış olan Türklerin tarihi hakkında bilgi aldılar.

AYAKLANMALARDA ÖLEN 4 ŞEHİT İÇİN YAPTIRILAN ANITA ÇELENK SUNUMU YAPILDI

Anma programları Kaolinovo (Bohçalar) şehir meydanında, 1989 yılında Türklerin ayaklanmalarında ölen dört şehidin anısına yapılan anıta çelenk sunumuyla birlikte başladı. Buradaki çelenk merasimine Silivri ekibinin yanı sıra, Bulgaristan HÖH Partisi Genel Başkanı Mustafa Karadayı, TC. Burgaz Başkonsolosu Senem Güzel, Avrupa Parlamentosu Milletvekili Atidzhe Alieva-Veli, Şumen İl Başkanı Aysel Rufad, Genel Başkan Yardımsı Ahmet Ahmedov, Parlemento Grup Başkanı Hamit Hamit, Bulgaristan Milletvekillerim,Belediye Başkanlarım, İl Başkanları, İstanbul Sorumlusu Fahri Vatansever, Trakya Sorumlusu Güner Çetin, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve STK Temsilcileri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

İSPERİH BELEDİYESİ'NİN ANMA PROGRAMINDA AZİZ SEHİTLERİMİZ YAD EDİLDİ

Çelenk merasiminin sona ermesinin ardından tüm davetliler İsperih Belediyesi tarafından organize edilen bir anma organizasyonuna katıldılar. Günün anlam ve önemine dair konuşmalarda burada yapılırken aziz şehitlerimiz şükranla yad edildi.

SİLİVRİ EKİBİNE YOGUN İLGİ

Son olarak anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen at yarışlarına da katılan Çalışkan ve beraberindeki isimler, gittikleri her yerde isimleri anons edilerek ayakta alkışlandırlar. Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan Çalışkan, kendilerine misafieliği sırada sv sahipligi yapan herkese teşekkür temennilerinde bunurken dini, dil, kimliği için şehit olmuş tüm soydaşlarımıza Allah'tan rahmet kederli ailelerinede baş sağlığı dileginde bulundu.

Haber : Batuhan Güçlü




YORUMLAR

  • 0 Yorum