Dertop: "İBB Tarafından Silivri-Çatalca Koşusu Yapılmalı"

DSP Silivri İlçe Başkanı ve Parti Meclis Üyesi aynı zamanda atletizm koşucusu Hüseyin Dertop, “İstanbul'u Koşuyorum etaplarından sonra Silivri'yi Koşuyorum etabı neden olmasın? Bunun kıvılcımını ben ateşleyeceğim. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor A.Ş. tarafından Silivri-Çatalca Koşusu yapılması için harekete geçtim. İki ilçenin Belediye Başkanları, İlçe Spor Müdürleri, Spor Kulüpleri ve Kulüpler Birliği ile bunların hepsini paydaş olarak bir araya getirmeyi hedefliyorum. Görüşmelerim devam ediyor. Kulvar olarak da Silivri ile Çatalca'yı birbirine bağlayan 10 km bir yol kullanılabilir. Büyükşehirde iki ilçenin de meclis üyeleri var. Bununla ilgili baskı kurarlarsa her şey çözülür” dedi. Dertop, atletizmi ilçemizde var etme ve yeni sporcular yetiştirme mücadelesindeki kararlılığını, “Kimse destek vermez ise özel bir organizasyonla bunu yaparız” ifadeleriyle ortaya koydu.

Dertop: "İBB Tarafından Silivri-Çatalca Koşusu Yapılmalı"
Editör: Yaz Dostum
06 Kasım 2021 - 19:19 - Güncelleme: 06 Kasım 2021 - 19:50
DSP Silivri İlçe Başkanı ve Parti Meclis Üyesi aynı zamanda maraton koşucusu Hüseyin Dertop, atletizmi toplumumuza tanıtıp sevdirmek ve yeni milli sporcular yetiştirme hedeflerini Yaz Dostum Haber Sitesi İmtiyaz Sahibi Batuhan Güçlü’ye anlattı.

Bayrağımızı ulusal ve uluslararası platformlarda gururla dalgalandırmak için çekirdekten milli sporcular yetiştirmemiz gerektiğini söyleyen Hüseyin Dertop, “İstanbul Maratonuna katılan Afrikalılar, ülkemize gelip şampiyon olup gidiyorlar. Bizim çocuklarımız burada neden şampiyon olmasın?” şeklinde konuştu.

İstanbul’u Koşuyorum etaplarından birinin Silivri’de gerçekleştirilmesi için mücadele ettiğini vurgulayan Dertop, “Silivri'de benim bildiğim kadarıyla maratonlarda benden başka koşan yok. Ama çokta istekli var. Onu bir harekete geçirebilirsek güzel olur diye düşünüyorum. Genç atletizm sporcuları da yetiştirebiliriz, bu koşular Silivri’de yapılırsa... İlçede eğer koşu olmaz ise yeni sporcular nasıl yetişecek?” ifadelerini kaydetti.



Dertop, atletizmi Silivri'de geliştirme uğraşını ve bireysel mücadelesini şöyle anlattı:

“SPOR FUTBOLDAN İBARET DEĞİLDİR”

“Amatör sporcular kendilerini kanıtlamak için her tarafa koşuya gidiyorlar. Silivri'de benim koşuya başlamam da en büyük etken ilçemizde yeni atletlerin yetişmesini istememdir. Spor sadece futboldan ibaret değildir. Hiçbir masraf gözetmeyen atletizmin Silivri'de harekete geçirilmesi gerekiyor.”

"ÇOCUKLARI MARATONLARA HAZIRLAMALIYIZ"

Belli bir yaştan sonra ben yapabiliyorsam, gencecik pırıl pırıl çocuklar fırtına gibi eser. O çocukları yetiştirip maratonlara hazırlamalıyız. Örneğin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor A.Ş. tarafından düzenlenen İstanbul Maratonuna katılan Afrikalılar, ülkemize gelip şampiyon olup gidiyorlar. Bizim çocuklarımız burada neden şampiyon olmasın? Veli Ballı, Mehmet Yurdadön bu kişiler bizim yetiştirdiğimiz maratoncularımızdı. Avrupa ve dünyada derece kazanan isimlerdi. Şimdi adamlar geliyor başka bir ülkeden İstanbul'un göbeğinde düzenlenen yarı maratonlarda birincilik ödüllerini topluyorlar. Bu ödüller çok yüksek değere sahip, özellikle uluslararası koşularda…

"MÜJDAT GÜRSU İÇİN TARTAN PİSTİ TALEP ETTİM"

Silivri'de Müjdat Gürsu Stadını bilirsiniz, yenileme çalışmalarının ardından yapılan açılış merasimi tartışmalara neden olmuştu. Stat içerisinde daha öncede atletizm için kullanılan tartan pisti yoktu. Yenilemeye alınmadan önceki süreçte ben talepte bulundum. Onlar da bana verdikleri cevapta; 'Biz orayı zaten yenileyeceğiz. O pisti de stat içerisine koyacağız' dediler. Söylediklerini bugün baktığınızda yaptıklarını göreceksiniz. Artık ben antrenmanlarımı orada yapıyorum. Stat, akşam 23.00'a kadar açık. İnsanların çoğu yürüyüş ve koşularını o bantın üzerinde yapabiliyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Kadir Topbaş zamanında yapıldı orası, temelini de o attı tamam ama stat böyle miydi? Tribünler bu şekilde miydi? Atıl şekilde duruyordu. Düzgün değildi. Sadece tenis kortu biraz hareketliydi. Orada da birileri gelip özel ders verip para kazanıyordu. Şimdi öyle değil...

DERTOP, SİLİVRİ'NİN RESMİ OLARAK KOŞULARDA TEMSİLCİSİ OLMAK İSTİYOR

Atletizmi ilçemize getirmek adına Silivrispor Kulübü Başkanı Akgün Duru ile görüştüm. Kendisi, atletizme ayrı bir yer vereceğinin önünü açtı. Biliyorsunuz ben, Türkiye'nin her tarafına koşuya gidiyorum. Şimdi bir Silivrispor formasının arkasına Hüseyin Dertop yazdırılsa ilçeyi temsil eden bir atlet olarak koşularda kayıtlara geçse, Silivri'nin tanıtımı yapılmış olmaz mı? Tabi ki olur. Para istemiyorum. Bana bir forma verecekler o kadar. Silivri Belediyesi’nin de arması üzerinde bir forması olur fark etmez. Hangi partili olursa olsun beni hiç ilgilendirmiyor. Beni Silivri ilgilendiriyor. Ben katıldığım koşularda kürsüye çıktığım zaman o görüntü sosyal medyalarda da paylaşılacak, gazetelerde de çıkacak. İlçenin de göğsümdeki armayla birlikte tanıtımı olmuş olacak. Mesela en son Yalova'daki Kivi Festivali kapsamında düzenlenen 10 km koşuda, anonsör yarışı bitirdiğim vakit 'Hüseyin abim Silivri'den koşarak geldi buraya' diye anons yaptı. Bence bu çok güzel bir şey.



"İBB TARAFINDAN SİLİVRİ-ÇATALCA KOŞUSU YAPILMALI"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor A.Ş. tarafından Silivri-Çatalca Koşusu yapılması için harekete geçtim. 2 ilçenin Belediye Başkanları, İlçe Spor Müdürleri, Spor Kulüpleri ve Kulüpler Birliği ile bunların hepsini paydaş olarak bir araya getirmeyi hedefliyorum. Ortak bir organizasyon yapılabilir. Görüşmelerim devam ediyor. Kulvar olarak da Silivri ile Çatalca'yı birbirine bağlayan 10 km bir yol kullanılabilir. Koşu sadece tek bir ilçede de yapılabilir ama ortak olarak düzenlenmesi daha güzel olur. Büyükşehirde iki ilçenin de meclis üyeleri var. Bununla ilgili baskı kurarlarsa her şey çözülür. 

"GENÇ ATLETİZM SPORCULARI YETİŞTİREBİLİRİZ”

İstanbul'da Bakırköy, Cadde Bostan, Üsküdar ve Bebek etapları düzenleniyor. Bu koşuları hem büyükşehir hem de ilçe belediyeleri destekliyor. Genç atletizm sporcuları da yetiştirebiliriz eğer bu koşular Silivri’de yapılırsa... İlçede eğer koşu olmaz ise yeni sporcular nasıl yetişecek? Atletizm görmemiş olacaklar. Okullarda vardır belki bir şeyler ama spor hocaları dahi bu sefer kendi okulundaki öğrencileri başarılı yapmak için yoğun çaba göstermiş olacaklar. Yani onlarda atletizmi harekete geçirecekler.

"KOŞU KIVILCIMINI BEN ATEŞLEYECEĞİM"

İstanbul'u koşuyorum etaplarından sonra Silivri'yi koşuyorum etabı neden olmasın? Köylere doğru koştursak sporcuları o da olur. Ama İstanbul'un şehir merkezinin dışında kalan Çatalca ve Silivri ilçeleri işin içerisinde olursa daha güzel olur. 2 ilçe belediyelerinin bir araya gelmesiyle daha büyük bir organizasyon düzenlenmiş olur. Bunun kıvılcımını ben ateşleyeceğim. Artık destek olurlar mı olmazlar mı bilmiyorum ama mücadele edeceğiz. 

"2 İLÇENİN PAYDAŞLARINI HAREKETE GEÇİRECEĞİM"

İBB Spor A.Ş.’nin Genel Müdürü benim de içerisinde olduğum Adım Adım Koşu Grubunun kurucularından. Yani kendisiyle irtibatımız sağlam. Benim bu iki ilçenin paydaşlarını harekete geçirmem gerekiyor. Ondan sonra İBB tarafı kolay. 

"KOŞULARA KİMSE DESTEK VERMEZ İSE ÖZEL BİR ORGANİZASYONLA BUNU YAPARIZ"

Silivri'de benim bildiğim kadarıyla maratonlarda benden başka koşan yok. Ama çokta istekli var. Onu bir harekete geçirebilirsek güzel olur diye düşünüyorum. Uğraşacağız. Yani nereye kadar giderse gitsin kaç sene sürerse sürsün bu koşuları mutlaka gerçekleştireceğim. Kimse destek vermez ise özel bir organizasyonla bunu yaparız. 



"N KOLAY İSTANBUL MARATONUNA HAZIRLANIYORUM"

3 Ekim 2021 tarihinde Bursa'da düzenlenen Eker RUN koşusuna katıldım. 15 km'lik parkurdu. Pandemiden dolayı üzerimde de o sıra hamlık vardı. Topuk dikeni nüksetmesinden dolayı koşarken biraz durdum ve üçüncülüğü çok az arayla kaçırdım. Dördüncü oldum. 10 Ekim 2021 tarihinde Mudanya'ya gittim. Mudanya Mütarekesinin 99. yıldönümü kapsamında ilk defa koşu yapılmıştı.15 km koştuk ve orada da dördüncü oldum. 17 Ekim 2021 tarihinde Marmara Üniversitesi Mezunlar Ofisi ve Beykoz Belediyesi tarafından organize edilen 3. MarmaRUN Koşusu yapıldı. 9,5 km'lik parkurdu. Oradan birincilik ile eve döndüm. 24 Ekim 2021 tarihinde de Subaşı Belediyesi ve Yalova Kivi Üreticileri Birliği tarafından organize edilen Kivi Festivali kapsamındaki koşuda yer aldım. Oradan da derece kazandım. Yağmur altında yapılan bir koşuydu. Çok ilginç bir deneyim oldu benim için. 1 ayda 4 koşuya katılarak 50 km koşmuş oldum. Antrenmanlar hariç. Antrenmanlarla beraber 100-150 km koşmuşumdur. Şimdi 7 Kasım 2021 tarihinde Spor İstanbul tarafından düzenlenecek olan N Kolay 43. İstanbul Maratonuna hazırlanıyorum. Dünyanın kıtalar arası tek parkura sahip koşusu bu, tam 42 km, az değil. O yüzden 31 Ekim 2021 tarihinde de bir koşu vardı ona katılmadım. Biraz dinlenmem gerekiyordu.



"PARASAL DESTEKTEN ÇOK MANEVİ DESTEK ÖNEMLİ"

Ben Silivri'de koşuyu sevdirmek için koşuyorum. Silivri'de koşu etaplarını mutlaka yaptıracağım. Ayrıca ben yardımseverlik koşuları yapıyorum. Yani her katıldığım koşuda bir vakıf veya bir derneğe bağış yapılıyor. Tüm vatandaşlar bu konuda destek verirse bana çok memnun olurum. Mesela, en son katıldığım yarış, korunmaya muhtaç çocuklar yararınaydı. Arnavutköy'de kız çocukları için bir yurt ve kütüphane yapılıyor onlar için koştum. Şimdi İstanbul Maratonu da yine Koruncuk Vakfı yararına düzenlenecek. Destek verirlerse sosyal medyada paylaşılırsa çok sevinirim. Parasal destek o kadar önemli değil ama manevi destek daha önemli, ben en çok buna inanıyorum. Arkadaşlarımın desteğini her zaman hissediyorum ama diğer insanlarda destek verirse daha güzel olur.  

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum