Geliri Silivrispor'a aktarılan otogarın giderlerinde "anormallik" tartışması

"Bu yılki otogar gelirlerinin 750 Bin TL olduğu fakat giderinin de 500 Bin TL olduğunu dolayısıyla arada kalan 250 Bin TL’nin 150 Bin TL’sinin daha önceden verildiğini şimdi de geri kalan rakamın Silivrispor’a verileceği yönünde meclisten bir karar geçirileceğini öğrendik. Otogarın giderleri konusunda bir anormallik olduğunu öngörüyoruz. Sizce de bir anormallik yok mu? 750 Bin TL’lik gelir doğrultusunda 500 Bin TL’lik giderin olması bize çok mantıklı gelmedi açıkçası” diyen CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız, Başkan Volkan Yılmaz’dan bu tabloya açıklık getirmesini istedi. Hesaplarda bir tuhaflık olmadığını belirten Başkan Volkan Yılmaz ise “Silivri Belediyesi 3 aydır işçisinin SSK primlerini, memurunun emekli sandığı ödemelerini, KDV ödemelerini, stopaj ödemelerini, gelir vergisi ödemelerini kuruşu kuruşuna gününde yapıyor. Onun için Silivrispor’u ve sporla ilgili başka bir konuyu siyasi malzeme yapmaya kalkmayın" ifadeleri ile muhalefete karşılık verdi.

Geliri Silivrispor'a aktarılan otogarın giderlerinde "anormallik" tartışması
Editör: Yaz Dostum
06 Kasım 2021 - 21:45 - Güncelleme: 06 Kasım 2021 - 22:14
Silivri Belediye Meclisi 2021 yılı Kasım ayı meclis toplantısının 2. Birleşiminde, Silivrispor’a nakdi yardım yapılmasıyla ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. Silivrispor’a 2021 yılı sezonu için 125 Bin TL ödeme yapılması komisyon tarafından oy birliğiyle uygun görüldü.

Muhalefet kanadı toplantıda söz alarak, geliri Silivrispor’a ayrılan otogarın giderlerinde bir anormallik olduğunu dile getirdi. “750 Bin TL’lik gelir doğrultusunda 500 Bin TL’lik giderin olması bize çok mantıklı gelmedi açıkçası” diyen CHP'li İBB Meclis Üyesi ve Silivri Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız, hesaplarda bir tuhaflık olduğunu söyleyerek buna bir cevap getirilmesini istedi. Başkan Volkan Yılmaz ise Silivri Belediyesi’nin şeffaf bir şekilde yönetildiğini savundu.

MELİH YILDIZ: DARBOĞAZDAN GEÇEN SİLİVRİSPOR’UMUZ İÇİN DÜŞÜK BİR RAKAM

CHP'li İBB Meclis Üyesi ve Silivri Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız, Silivrispor’la ilgili görüş ve sorularını şöyle dile getirdi:


“Belirlenen 125 Bin TL’lik rakamı oy birliğiyle geçirdik. Bizde CHP olarak desteğimizi verdik fakat bu rakamın zor bir süreçten geçen Silivrispor Kulübü’müz için düşük bir rakam olduğunu ifade etmeliyim. Komisyonda arkadaşlarımızdan bu yılki otogar gelirlerinin 750 Bin TL olduğu fakat giderinin de 500 Bin TL olduğunu dolayısıyla arada kalan 250 Bin TL’nin 150 Bin TL’sinin daha önceden verildiğini şimdi de geri kalan rakamın meclis kararı ile Silivrispor’a verileceği yönünde bir karar geçirileceğini öğrendik.

“OTOGARIN GİDERLERİNDE ANORMALLİK VAR”

Otogarın giderleri konusunda bir anormallik olduğunu öngörüyoruz. Sizce de bir anormallik yok mu? 750 Bin TL’lik gelir doğrultusunda 500 Bin TL’lik giderin olması bize çok mantıklı gelmedi açıkçası. Sanırım denetlenmesinde sorun var. Pandemiden dolayı gelirin az olduğunu ifade etti arkadaşlarımız. Haklılardır ama giderin bu kadar yüksek oluşu bizim dikkatimizi çeken husus oldu.

“KULÜP BİNASI ÖNÜNDEKİ OTOPARKIN GELİRLERİ SİLİVRİSPOR’A VERİLECEK Mİ?”

Silivrispor ortak değerimiz. Hepimizin desteklemesi gereken bir kurum. Sahilde kulüp binasının önündeki otoparkı da daha önce işletiyorlardı. Bu otoparkın gelirleriyle ilgili bir tasarrufunuz var mı? Bu otopark gelirlerini de Silivrispor’un kullanımına meclis kararı ile sunacak mıyız?

“OTOGAR GELİRLERİ SİLİVRİSPOR’A TOPLU OLARAK MI YOKSA AYLIK OLARAK MI AKTARILACAK?”

Bir diğer sorum da ne kadar sıklıkla meclisten Silivrispor’a destek anlamında meclis kararı alacağız? Yine seneye, otogar gelirlerini topladıktan sonra toplu halde mi vereceğiz? Yoksa her ay meclise getirip toplanan rakamları Silivrispor’a mı aktaracağız? Bu konuyla ilgili bizi biraz bilgilendirirseniz sevinirim.”


CHP’li Melih Yıldız’ın bu konuşması tartışmanın fitilini ateşledi. Muhalefet ile Başkan Volkan Yılmaz arasında geçen gergin diyalog aynen şöyle yaşandı:

VOLKAN YILMAZ: 500 Bin TL’lik olan gider kısmının çok fazla olduğunu söylediniz, bunu biraz açar mısınız? Hangi gider kısmında fazlalık var? Bende aydınlanayım.

MELİH YILDIZ: Ekim ayı sonuna kadar 750 Bin TL’lik bir gelir olduğunu ifade etti arkadaşlar. Gider kısmının yüksek olduğunu ifade ettim. Gider kısmını açmam için orada kaç kişinin çalıştığını…

VOLKAN YILMAZ: Bilmeden mi söylüyorsunuz yüksek diye?

MELİH YILDIZ: Burada nasıl para toplanıyor? Gelen otobüslerden, minibüslerden para alınıyor.

VOLKAN YILMAZ: Sorumun cevabını alamadım.

MELİH YILDIZ: Daha önceki rakamlarla karşılaştırdığımızda, daha önce kulübün burayı 3’üncü kişilere kiraya verdiğinde gelen gelirden daha az bir gelir olduğunu anlıyoruz bu rakam doğrultusunda.

VOLKAN YILMAZ: Kulüp ne yapmış? 3’üncü kişilere mi kira vermiş?

MELİH YILDIZ: Evet. Belediye aracılığıyla veya kulübün kendisinin işlettiği günlerde de daha büyük rakamlar getirisi olduğunu aldığımız bilgiler doğrultusunda öğrenmiş olduk. 750 Bin TL’lik gelirin karşısında 500 Bin TL’lik giderin çok olduğunu düşünüyoruz. Bu giderin neler içerdiğini öğrenmek istiyoruz.

VOLKAN YILMAZ: Gider neye göre çok?

MELİH YILDIZ: Onun açıklamasını siz yapacaksınız. 750 Bin TL’lik gelire 500 Bin TL gider bize fazla geldi Sayın Başkan. Orada kaç kişi çalışıyor? Bu giderler nelerdir?

VOLKAN YILMAZ: Daha önce sizin yönetiminizde kulübe kiraladığınız yeri, kulübün 3’ncü kişilere kiraya verdiğini söylediniz. Nasıl böyle bir kanıya vardınız veya kulübün böyle bir şey yapma yetkisi var mı?

MELİH YILDIZ: Daha önce siz de söylediniz bunu. Defalarca dile getirdiniz.

VOLKAN YILMAZ: Kulübün 3’üncü kişiye kiralama yetkisi var mı?

MELİH YILDIZ: Yok ama kontrol edemediklerinden dolayı aylık kira bedeli ile birlikte sabit gelirleri oluyordu.

VOLKAN YILMAZ: Niye müsaade ettiniz buna?

MELİH YILDIZ: Benim sorduğum sorunun bununla alakası olmadığını düşünüyorum. Siz giderin açıklamasını yapın bize.

VOLKAN YILMAZ: Melih bey artık her şey şeffaf bu belediyede.

MELİH YILDIZ: Şeffafsa öğrenelim.

VOLKAN YILMAZ: Eski dönem yok burada. Kulübün 3’ncü kişilere kiralama yaptığını söylüyorsunuz. Bu hukuksuzluğa müsaade ediyorsunuz. Kamu görevlisisiniz.

MELİH YILDIZ: Böyle bir kusur geçmişte varsa aynı kusur devam mı etsin?

VOLKAN YILMAZ: Etmiyor zaten.

MELİH YILDIZ: Gider niye bu kadar yüksek?

VOLKAN YILMAZ: Artık her şey vergisi ödenen, fişli, faturalı. Her şeyin kontrol altında olduğu şeffaf bir yönetimle bu belediye yönetiliyor.

MELİH YILDIZ: Geçmişte de yönetiliyordu, merak etmeyin.

VOLKAN YILMAZ: Tabi ki, tabi ki..! Çok iyi biliyoruz, yaşadık hep beraber.

MELİH YILDIZ: 10 sene huzur içindeydik biz.

VOLKAN YILMAZ: Kendi ağzınızla meclis üyesi olduğunuz bir yönetimin, 3’üncü, 4’üncü kişilere veya burada ifade etmek istemiyorum kimlere..?

MELİH YILDIZ: Siz kulübün elinden niye aldınız peki otoparkı?

VOLKAN YILMAZ: Anlattıklarımı anlayamıyorsunuz.

MELİH YILDIZ: Tamam işte aynı yerde birleşiyoruz. Bunun için aldınız. Onlar da kontrolü sağlayamadıkları içindi.

VOLKAN YILMAZ: Siz niye almadınız zamanında?

MELİH YILDIZ: Biz almadık. Bizden önceki yönetimler de almadı. Biz Silivrispor’un kendi ayakları üzerinde durabilmesi için destek verdik.

VOLKAN YILMAZ: Ayakta kalmış mı peki 8 Trilyon borçla?

MELİH YILDIZ: Şu anda ne kadar borcu var?

VOLKAN YILMAZ: Silivri Belediyesi’nin Silivrispor’dan 1,5 Trilyon kira alacağı var. Kiranın miktarı da 7 Bin TL. 7 Bin TL’lik kira ile 1,5 Trilyonluk borç yapılmış burada. Allah aşkına hiç mi buraya çeki düzen verelim demediniz? Böyle bir şey olabilir mi? Kimin eli kimin cebinde belli değil.

MELİH YILDIZ: Peki şimdi siz bunları alırken kulübe çeki düzen verdiğinizi mi düşünüyorsunuz? Kulübün borcunu sorguladınız mı?

VOLKAN YILMAZ: Benim görevim Silivri Belediye Başkanlığı, Silivrispor Kulüp Başkanlığı değil Melih Bey.

MELİH YILDIZ: Ama siz seçildiğiniz gün forma dağıttınız, mitingler yapıp “Ben Silivrispor’un arkasındayım” dediniz.

VOLKAN YILMAZ: Yine arkasındayım.

MELİH YILDIZ: E yine Silivrispor’un 8-10 Milyon Borcu var Sayın Başkan.

VOLKAN YILMAZ: Sorumlusu ben miyim?

MELİH YILDIZ: Geçmiş dönem miydi? Daha önceki Belediye Başkanları da değildi o zaman.

VOLKAN YILMAZ: Ben “Belediye Başkanları bu borcun sorumlusu” mu dedim?

MELİH YILDIZ: Az önce onu ifade ettiniz.

VOLKAN YILMAZ: O zaman sizin anlamak ve idrak etmekte eksikliğiniz var.

MELİH YILDIZ: Bence sizin anlatmakta eksikliğiniz var.

VOLKAN YILMAZ: Herkese soralım kimin eksikliği var.

MELİH YILDIZ: Silivrispor’u siyasete ve kısır tartışmalara alet etmemiz doğru değil bence.

VOLKAN YILMAZ: Şu anda tam yaptığın o işte Melih Bey.

MELİH YILDIZ: O değil. Ben burada bir şeyi sorguluyorum. O otogarı siz işletiyorsunuz. Giderinin neden bu kadar yüksek olduğunu soruyorum. Yanlış mı bu soru? Sormamalı mıyım?

VOLKAN YILMAZ: Şimdi cevabını vereceğiz hepsinin. Böyle soracaksınız.

MELİH YILDIZ: E böyle sordum zaten.

VOLKAN YILMAZ: Emre hanım kalem kalem açıklar mısınız?

Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu, şu bilgileri verdi:

2021 Yılının Toplam Geliri 9 Aylık -  792 Bin 500 TL
Toplam Gider – 539 Bin TL
İşçilik Gideri – 366 Bin TL
Otoparka Ait Vergi Gelirleri – 159 Bin TL
Fatura Giderleri (Arızalardan Kaynaklı) – 13 Bin 353 TL


VOLKAN YILMAZ: Ödemediğiniz vergiler. 200 Trilyon vergi borcuyla beni baş başa bıraktınız. Ne emekli sandığı, ne SSK, ne KDV, ne gelir vergisi ödemişsiniz! Silivri Belediyesi 3 aydır işçisinin SSK primlerini, memurunun emekli sandığı ödemelerini, KDV ödemelerini, stopaj ödemelerini ve gelir vergisi ödemelerini kuruşu kuruşuna gününde yapıyor. Bir araştırın 14 tane CHP’li belediyelerinizden bir tanesi günü gününe devlete vergisini ödüyor mu? Silivri Belediyesi, borçlarını günü gününe ödüyor artık. Sizin yaptığınız borçların yapılandırmalarını günü gününe ödüyor. Hiçbir kuruma da faiz ödemiyoruz. Kültür Tabiat Varlıkları’na bir pay kesiliyor, Valiliğe yatıyor; bu yıl 9 ay içinde 10 Trilyon parayı günü gününe ödemişiz. Silivri Belediyesi Mübadele Evi ve bu aydınlatmalar için yatırılan paraları kara kaşına kara gözüne mi alıyor zannediyorsunuz? Ödemelerini düzenli yapan belediyeler gibi hak ettiği için alıyor. Onun için siz Silivrispor’u ve sporla ilgili başka bir konuyu siyasi malzeme yapmaya kalkmayın.

Tartışma bu minvalde devam etti.

Haber : Hazal BAŞARAN









 


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum