Dertop'tan, Yılmaz'a Anlamlı Öneri: "Erkin Erkuş'un İsmi Silivri'de Yaşatılsın!"

Türk Kızılay’a 1988 yılından beri 92 ünite kan bağışında bulunan DSP Silivri İlçe Başkanı aynı zamanda Parti Meclis Üyesi Hüseyin Dertop’a, Silivri Kaymakamı Ali Partal tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Memnuniyet duygularını ifade eden Dertop, kendisiyle tüm bağışçılar adına gurur duyduğunu söyledi. Öte yandan konuşmasına Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’a bir öneride bulunarak devam eden Dertop, Türk Kızılay Silivri Şube Başkanı olarak 40 yıla yakın bir süre görev yapan merhum Erkin Erkuş’un isminin ilçedeki bir sokağa veya parka verilmesini istedi.

Dertop'tan, Yılmaz'a Anlamlı Öneri: "Erkin Erkuş'un İsmi Silivri'de Yaşatılsın!"
Editör: Yaz Dostum
14 Haziran 2021 - 23:21 - Güncelleme: 14 Haziran 2021 - 23:42

Türk Kızılay’a, 1988 yılından beri 92 ünite kan bağışında bulunan DSP Silivri İlçe Başkanı aynı zamanda Parti Meclis Üyesi Hüseyin Dertop, 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü dolayısıyla Silivri Kaymakamlığı ve Türk Kızılayı iş birliğinde düzenlenen kan bağışı kampanyasının resmi açılış töreninde teşekkür belgesi ile ödüllendirildi.

Uğur Mumcu Meydanında kurulan standın önünde düzenlenen törene; Silivri İlçe Kaymakamı Ali Partal, Silivri İlçe Jandarma Komutanı Güngör Kırarslan, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, BBP Silivri İlçe Başkanı Ramiz Aksu, Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Türk Kızılay Silivri Şube Başkanı Yunus Emre Kılıç, Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Tören programı kapsamında günün anlam ve önemi dolayısıyla konuşmalar yapılmasının ardından Silivri Kaymakamı Ali Partal tarafından DSP Silivri İlçe Başkanı aynı zamanda Parti Meclis Üyesi Hüseyin Dertop’a, Kızılay’a 1988 yılından beri yapmış olduğu 92 ünite kan bağışı için teşekkür belgesi takdim edildi.

İlçe rekortmeni olarak da bilinen Dertop, gerçekleştirmiş olduğu kürsü konuşmasında memnuniyet duygularını ifade ederek kendisiyle tüm kan bağışçıları adına gurur duyduğunu söyledi. Öte yandan tören sırasında yer alan, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’a bir öneri de bulunarak konuşmasına devam eden Dertop, 40 yıla yakın bir süre Türk Kızılay Silivri Şube Başkanı olarak görev yapan Erkin Erkuş’un isminin ilçedeki bir sokağa veya parka verilmesini istedi.

DERTOP: “PLAZMAFEREZ BAĞIŞINDA DA BULUNUYORUM”

Dertop, şu sözleri kaydetti:

Bu tören yalnız benim için değil, gönüllü kan bağışçıları için düzenlenmiş bir tören. 200 bin nüfuslu bir ilçede en fazla kan bağışı yapan kişi olmaktan dolayı önce kendimle sonra kan kardeşlerimle gurur duyuyorum. Ben 1988 yılından beri kan veriyorum. Şuanda da yalnız kan vermiyorum, plazmaferez bağışında da bulunuyorum. Neden aferez diye sorarsanız eğer; kan kanseri olan lösemi çocuklarımız için çok önemli ve taze taze kullanılması gereken bir ürün. Ondan dolayı onun bağışçıdan alımı ve aletlerde yatması 1 saati geçiyor. Tabi herkes buna dayanamıyor.

DERTOP’TAN, TÖRENDE EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Bugün burada çok güzel bir tören var. Bazı toplantılarda insanlar bir birini kırıyor öne geçmek için ama biz bir avuç insanız. İnanın, kan ihtiyacı olduğu zaman Kızılay Kan Merkezlerinde veya Kızılay Kan Bankasının önlerinde insanlar bir birini kırıyor kan bulmak için. O yüzden ben örnek olmak istemiyorum. Sizler, kendi çalışma alanlarınızda zaten örnek kişilersiniz. Ben sadece bir dokunuş yaptım. Ben burada bu töreni düzenleyen başta Silivri Kaymakamımız Ali Partal olmak üzere Kızılay’ımıza çok teşekkür ediyorum. Bu bir dokunuş inşallah Kaymakamımızın bahsettiği 600 ünite kan hedefini de 3 günde yakalarız.

DERTOP, ERKİN ERKUŞ’UN HATIRLANMASINI İSTEDİ

Türk Kızılay Silivri Şubesi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Emre Kılıç ve beraberindeki isimler göreve gelmeden önce ben ilçe şubenin yönetim kurulu üyesiydim. 40 yıla yakın Kızılay’ın Silivri Şube Başkanlığını yapan Erkin Erkuş abimizi de bu vesileyle saygıyla ve rahmetle anıyorum. Ayrıca Sayın Silivri Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz da buradayken kendisine bir öneride bulunmak istiyorum; Sevgili başkanım bugünün anısına Erkin abimizin adını bir sokağa veya parka vermeniz mümkün olursa çok iyi olur diye düşünüyorum. Her şey için çok teşekkür ederim. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Dertop’un, Erkin Erkuş’un isminin yaşatılmasıyla ilgili önerisine Başkan Yılmaz onay verircesine başını salladı ancak söz konusu isteğin belediye meclisine taşınıp taşınmayacağı henüz bilinmiyor.

Haber : Batuhan GÜÇLÜ

YORUMLAR

  • 0 Yorum