Çeşme Restorasyonu Temmuz Ayında Başlıyor

Silivri Tarih Derneği, ilçemizdeki çeşmeler genelinde başlatmış oldukları çalışmalar kapsamında ilk olarak geçtiğimiz günlerde Alibey Mahallesi, Çukurçeşme Sokak, 112 Ada, 10 Parsel’de yer alan çeşmenin restore edilmesi için Silivri Belediyesi Başkanlığı’na ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları Projeler Müdürlüğü’ne talepte bulunmuştu. Derneğin dilekçesine Silivri Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden yanıt geldi.

Çeşme Restorasyonu Temmuz Ayında Başlıyor
Editör: Yaz Dostum
14 Haziran 2021 - 22:17

Silivri Tarihi Kültürel Mirası Koruma Eğitim ve Araştırma Derneği; Alibey Mahallesi, Çukurçeşme Sokak, 112 Ada, 10 Parsel’de yer alan kaderine terk edilmiş haldeki çeşmenin restore edilerek halkın kullanımına sunulmasıyla ilgili taleplerini Silivri Belediyesi Başkanlığı’na ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları Projeler Müdürlüğü’ne iletmişti.

Derneğin 27.05.2021 tarihli dilekçesine Silivri Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden 08.06.2021 tarihinde yanıt geldi. Yazılan cevapta söz konusu çeşmenin kurul onaylı restorasyon projelerinin bulunduğu, çalışmaların başlatıldığı ve restorasyon çalışmalarının Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirileceği belirtildi.


Başkan Yardımcısı Harrun Akkan imzalı cevap metni şöyle;

"Silivri ilçesi, Alibey Mah. 112 ada 14 parselle ilgili yazınıza istinaden, Çukurçeşmenin ihya edilmesi kapsamında çalışmanın başlatıldığı ve iş programımız içerisinde, kurul onaylı restorasyon projesi bulunan çeşmenin uygulanmasının, temmuz ayı içerisinde gerçekleştirileceği hususunda; Bilgi ve gereğini arz ederim."




 

YORUMLAR

  • 0 Yorum