Silivri'de kan bağışı seferberliği başlatıldı

14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü dolayısıyla Silivri Kaymakamlığı ve Türk Kızılayı iş birliğinde Uğur Mumcu Meydanında kan bağışı kampanyası başlatıldı. Resmi tören ile birlikte açılışı yapılan kampanya 3 gün sürecek.

Silivri'de kan bağışı seferberliği başlatıldı
Editör: Yaz Dostum
14 Haziran 2021 - 21:35 - Güncelleme: 14 Haziran 2021 - 23:24

İstanbul Valiliği, COVID-19 pandemisi kapsamında alınan sokağa çıkma kısıtlamaları ve mevsimin etkisiyle kan stokları gerileyen Türk Kızılay’ına destek olmak amacıyla 39 ilçesindeki 41 noktada kan bağışı seferberliği başlattı. 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü’nde, "Hayat Kurtarmak Kanımızda Var" sloganıyla yola çıkıldı.

14 – 16 Haziran 2021 tarihleri arasında 3 boyunca devam edecek olan kampanyanın Silivri ayağı ise İlçe Kaymakamlığı tarafından düzenlenen resmi açılış töreni ile birlikte start aldı.

Törene; Silivri İlçe Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, BBP Silivri İlçe Başkanı Ramiz Aksu, Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Türk Kızılay Silivri Şube Başkanı Yunus Emre Kılıç, siyasi parti ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

YUNUS EMRE KILIÇ: “KIZILAY, YAŞANABİLECEK YENİ SALGIN DALGALARINA YÖNELİK BİOBANKALAR OLUŞTURDU”

Türk Kızılay Silivri Şube Başkanı Yunus Emre Kılıç’ın açılış konuşmalarıyla birlikte başladı.  Kılıç, şunları kaydetti:

1 buçuk asırlık merhamet çınarımız Kızılay, bugünlerde kuruluşunun 153'üncü yılını kutlamaktadır. 1868 yılında savaşta yaralanan ve hastalanan askerlere yardım etmek amacıyla kurulan Kızılay, 1953 yılında kan bağışı alabilmek için araştırma ve geliştirme çalışmalarına başlayarak 1957 yılında Ankara ve İstanbul’da eş zamanlı ilk modern kan bağışı merkezlerini açarak kan bankacılığı alanında hizmet vermeye başlamıştır. 2005 yılında güvenli kan temini programını hayata geçirdiği günden bugüne gücünü her geçen günden artıran Kızılay, 2013 yılından bu yana Sağlık Bakanlığı iş birliği ile TÜRKÖK projesini de yürütmektedir. Bugün ulaştığımız noktada ülke genelinde yayılmış hizmet birimlerinde görevli yaklaşık 3500 çalışanı ile 300 noktada kan bağışı almaktadır. Her gün 1500 hastanenin kan bileşenleri ihtiyacını karşılayan Kızılay, Türkiye'nin kan ihtiyacının tamamına yakınını düzenli kan bağışçıları ile birlikte karşılamaktadır.2020 yılı başlarında tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 virüsü sebebiyle hastalanan binlerce hastanın bağışlanan plazmalarla iyileşmesine katkı sağlayan Kızılay, yaşanabilecek yeni salgın dalgalarına yönelik biobankalar oluşturmuştur.

“HEPİNİZİN DÜNYA GÖNÜLLÜ KAN BAĞIŞÇILARI GÜNÜNÜ KUTLUYORUM”

Türk Kızılay, tüm kan hizmetlerinin yanında Türkiye çapında teşkilatlanmış 259 şubesi ve 141 temsilciliği ile sosyal yardımlar, afet müdahale, sağlık, gençlik ve eğitim alanlarında hizmetler sunmaktadır. bugün burada toplanma amacımız ise tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 14 haziran da kutlanan Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Gününü kutlamaktır. İlçemizde de düzenli ve gönüllü kan bağışlayan ve her fırsatta kan bağışının önemine dikkat çeken başta Hüseyin Dertop beyefendi olmak üzere yaptıkları kan bağışlarının sayısı doğrultusunda madalyaya hak kazanan kıymetli bağışçılarımıza ve ne zaman kan stoklarımız azaldığı için acil destek istesek bizden desteğini esirgemeyen ilçemizin kıymetli büyüklerine teşekkür ediyor hepinizin Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Gününü kutluyorum.

PARTAL: “KIZILAY’IN KAN STOKLARI AZALDI”

Türk Kızılay Silivri Şube Başkanı Yunus Emre Kılıç’ın konuşmalarının ardından Silivri Kaymakamı Ali Partal bir konuşma gerçekleştirdi. Partal, açıklamalarında şunları söyledi:

Öncelikle bu özel güne teşvik ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Malum biliyorsunuzdur. COVID-19’la yaklaşık 15-16 aydır uğraşıyoruz. Tüm dünya uğraşıyor. Bu süreç içerisinde ülkemizde de sokağa çıkma yasakları gibi kısıtlamalar söz konusu oldu. Kızılay’ın da kan stokları azaldı. Özellikle Ramazan ayına girilmesi ve tam kapanma sürecinin gerçekleşmesi durumu iyice zorlaştırdı.
  

“HEDEFİMİZ 600 ÜNİTE KAN”

İstanbul Valimiz Sayın Ali Yerlikaya’nın başkanlığında tüm 39 ilçemizde eş zamanlı olarak kan toplama çalışmamız başlamış oldu. Kampanyamız, 3 gün devam edecek. Her gün sabah 09:00 ile 21:00 arasında burada Uğur Mumcu Meydanında kan toplayacağız. Kan Bağışçıları Gönüllerimizi buraya davet ediyoruz. Her gün 200 kan ünite hedefimiz var. Yani toplamda yaklaşık 600 ünite oluyor. İnşallah sizlerle bu hedefimizi yakalayacağız. Dostlarımızla ve Silivri’deki hemşerilerimizle bu hedefimizi tutturacağız.

“KIZILAY GÖNÜLÜLERİ FEDAKARCA ÇALIŞIYORLAR”

Biraz önce Kızılay Başkanımız bahsetti; bir çok alanda Kızılay yer almaktadır. Sadece kan değil bunun yanında yardımlarla da vatandaşımızın yanında olmaya çalışıyor. Kızılay’ın, toplumumuzdaki bağışçılarla ve ihtiyaç sahipleri arasındaki bu köprü vazifesi inşallah yıllar boyu devam edecektir. Bizde elimizden gelen desteği hep birlikte Kızılay’ımıza vermiş olacağız. Ben yaklaşık Silivri’de 4 buçuk yıldır görevliyim. Her Pazartesi kan toplama aracımızı ilçe merkezinde görüyorum. Pandemi döneminde de Uğur Mumcu Meydanına taşındı. Arkadaşlarımız fedakarca çalışıyorlar. Hem başkanımız hem de burada gönüllü genç kardeşlerimiz, hepsine ben teşekkür ediyorum.

“PARTAL’DAN KAN BAĞIŞI GÖNÜLÜLERİNE TEŞEKKÜR”

Ben ayrıca kan bağışı gönüllülerimize de teşekkür ediyorum. Aramızda Hüseyin bey var. 92 ünite kan bağışıyla bizlere örnek olan bir arkadaşımız, birazdan onu da tebrik edeceğiz. İnşallah hedeflerimizi de tuttururuz. Kan stoklarımızı arttırırız temennisiyle ben hepinize saygılarımı sunuyorum.

DERTOP’A, TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından Türk Kızılay’ına 92 ünite kan bağışında bulunan DSP Silivri İlçe Başkanı aynı zamanda Parti Meclis Üyesi Hüseyin Dertop sahneye davet edildi ve kendisine İlçe Kaymakamı Ali Partal tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Haber : Batuhan Güçlü




 

YORUMLAR

  • 0 Yorum