"Ekrem beyin aklı da fikri de zikri de İstanbul'da değil!"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Koltukta durmaması gerekir” çağrısını muhatap almadığını söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında cereyan eden tartışmaya dahil olarak İBB Ocak ayı meclis toplantısında “Hiçbir Şey Bilmezsen Haddini Bil” tarzında sert çıkışlarda bulunan Başkan Volkan Yılmaz, “Söylediklerimin arkasındayım” dedi. Bu söylemlerinin İmamoğlu ile ilişkisini nasıl ve ne yönde etkileyeceği hakkında değerlendirme yapan Yılmaz, “Ekrem bey haddini hukukunu bilecek. Bizler de haddimizi hukukumuzu bileceğiz. Ve siyasi dilimize özen göstereceğiz. İstanbul’da yaşayan vatandaşlar Ekrem beye İstanbul’un problemlerine çözüm bulsun diye oy verdi ama görülüyor ki Ekrem beyin aklı da fikri de zikri de İstanbul’da değil. Ben aklının da fikrinin de zikrinin de İstanbul’da olması gerektiğini düşünüyorum. Bu paralelde olduğu zaman bizim Ekrem beyle ilişkilerimizde hiçbir sıkıntımız olmaz” şeklinde konuştu.

"Ekrem beyin aklı da fikri de zikri de İstanbul'da değil!"
Editör: Yaz Dostum
14 Ocak 2022 - 23:25 - Güncelleme: 14 Ocak 2022 - 23:31
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Koltukta durmaması gerekir” çağrısını muhatap almadığını söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında cereyan eden tartışmaya dahil olarak konuyu İBB Ocak ayı meclis toplantısında gündeme taşıyan Başkan Volkan Yılmaz, “Hiçbir Şey Bilmezsen Haddini Bil” tarzında sarf ettiği sert sözler nedeniyle İmamoğlu ile ilişkisinin nasıl ve ne yönde etkileneceği hakkında değerlendirmeler kaydetti. İBB'deki soruşturma gündemiyle alakalı keskin tavrını sürdüren Yılmaz, İmamoğlu’nu üslup konusunda bir kez daha uyardı.

“İMAMOĞLU, KONUŞURKEN SEÇİCİ OLMALI”

Yılmaz, bugün "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" münasebetiyle gerçekleştirilen basın toplantısında konuyla ilgili şunları söyledi:

"Ben her zaman siyasi uslüba çok dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Özellikle de bir belediye başkanının toplumda kabul görmüş, 52 yıllık mazisi olan, 6 milyonun üzerinde oy alan bir lidere, bir genel başkana kullanacağı kelimeleri, muhatap alıp almama noktasındaki ifadelerini çok seçici kullanması gerekir. Umuyorum ki Ekrem bey, sayın genel başkanıma yönelik, “muhatap almıyorum” dedikten sonra veya onu dinledikten sonra pişman olmuştur. Ama bu pişmanlığını olduysa ki eğer ifade etmiş olsaydı ben o gün kürsüden kendisine bu kelimeleri sarf etmezdim.

“SÖYLEDİKLERİMİN ARKASINDAYIM”

Söylediğim kelimelerin harfi harfine, noktası virgülüne kadar arkasındayım. Benim için mütekabiliyet konusu çok önemli. Ben kürsüde ne İYİ Parti, ne CHP genel başkanlarının bugüne kadar isimlerini bile zikretmedim, bırakın onlara mütekabiliyet esasına uygunsuz bir şekilde laf etmeyi…

“HADDİNİ HUKUKUNU BİLECEK”

Onun için Ekrem bey haddini hukukunu bilecek. Bizler de haddimizi hukukumuzu bileceğiz. Ve siyasi dilimize özen göstereceğiz. İstanbul’da yaşayan vatandaşlar, Ekrem beye İstanbul’un problemlerine çözüm bulsun diye oy verdi ama görülüyor ki Ekrem beyin aklı da fikri de zikri de İstanbul’da değil. Ben aklının da fikrinin de zikrinin de İstanbul’da olması gerektiğini düşünüyorum. Bu paralelde olduğu zaman bizim Ekrem beyle ilişkilerimizde hiçbir sıkıntımız olmaz.

“İŞBİRLİĞİMİZE ZARAR VERECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM"

Söylediklerimin arkasındayım. Bunların Silivri Belediyesi ile olan işbirliklerine, hizmetlerin gelip gitmesine bir zarar getireceğini düşünmüyorum. Çünkü bizim bu konularda duygusal davranmamamı gerekiyor. Sorumluluklarımız var; Ekrem beyin de var, benim de var. Onun için bizim kavgamız, tartışmamız her zaman hizmet noktasında olacak.”
Haber : Hazal BAŞARAN

YORUMLAR

  • 0 Yorum