Yılmaz: İBB ve Ankara Büyükşehir Belediyesi bizim yaptıklarımızı kopyalıyor

Silivri Belediyesi’ne ait arazilerde gerçekleştirilen üretimler neticesinde ilçemizdeki küçük ve orta ölçekli çiftçilere toplamda 7 Milyon lira destek verdiklerini dile getiren Başkan Volkan Yılmaz, kırsal kalkınma projelerinin İBB ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından taklit edildiğini ileri sürdü. “Beni mutlu ediyorlar esasında. Silivri Belediyesi’nin yaptıklarını kes – kopyala - yapıştır yapıyorlar” diyen Başkan Yılmaz, “Başarılı projenin taklit edilmesi dünyanın en kolay işi. Benimde başarılı gördüğüm, taklit ettiğim projeler var mı? Var. Bundan doğal bir şey olamaz. Ama bakın ben bu 7 Milyonluk desteği belediyenin kasasından, sizden topladığım vergilerden yapmadım. Silivri Belediyesi’nin arazilerinde ürettim, kazandım, ürettiğim ürünleri çiftçimizle, hayvancımızla paylaştım” şeklinde konuştu.

Yılmaz: İBB ve Ankara Büyükşehir Belediyesi bizim yaptıklarımızı kopyalıyor
Editör: Yaz Dostum
14 Ocak 2022 - 22:44 - Güncelleme: 14 Ocak 2022 - 22:50
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle Silivri’de görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Hizmetlere ilişkin bilgilendirmede bulunan Yılmaz, yerli tarımsal üretimin artırılmasına yönelik çalışmalarının İBB ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce taklit edildiğini öne sürdü.

“SİLİVRİ İÇİN ÜRETİYOR, TÜRKİYE İÇİN GELİŞTİRİYORUZ”

Yılmaz, konuyla ilgili şöyle konuştu:

“Bizim en önemli projelerimizden biri Tarım Hizmetleri Müdürlüğümüzce yapılanlardır. Biz Silivri için üretiyor, Türkiye için geliştiriyoruz sloganıyla 2021 yılı üretim sezonunda 1000 dönüm arpa, 500 dönüm buğday, 450 dönüm ayçiçeği, 75 dönüm silajlık mısır ektik. Yine TÜRAM’ın içinde ektiğimiz 20 dönüm lavantamız, yaklaşık 150 dönüm bakliyat ve sebze üretimi var. 500 dönüm arazinin de kavun-bamya ekimini gerçekleştirmek için başta kadın ve genç çiftçilerimize ücretsiz tahsisini yaptık. Yine 2021 yılında 2500 dönümde üretim faaliyeti gerçekleştirildi. TÜRAM’daki tıbbi ve aromatik bitki varlığı 75 çeşide çıkarıldı. Seralarda 20.000 adet tıbbi ve aromatik bitki ürettik. 70.000 adet tıbbi ve aromatik bitki çeliği alındı. Lavanta üretim alanı biz geldiğimizde 4 dönümdü, bu 25 dönüme çıkarıldı. Atalık tohumlardan 50.000 adet fide yetiştirildi ve dağıtıldı. 1000 dönümden elde ettiğimiz 400 ton sertifikalı Yerli ve Milli tohumluk arpaları 2000 çiftçimize hediye ettik. 500 dönüm arazimize yaptığımız Ayçiçek ekiminden elde ettiğimiz 50 ton Ayçiçek yağını 5 kiloluk tenekeler halinde 10.000 ihtiyaç sahibi ailemize dağıttık. 75 dönüm belediye arazisinde ektiğimiz mısırlardan elde ettiğimiz 500 ton silajı, 1000 hayvancımıza ücretsiz dağıttık. Arpa ve buğday hasatlarından elde ettiğimiz 50.000 balya samanı 1000 üreticimize 50’şer balya olarak takdim ettik.

“İBB VE ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİZDEN KES – KOPYALA – YAPIŞTIR YAPIYOR”

Bu saydığımız faaliyetlerin sonucunda dar gelirli çiftçiye, hayvancıya, üreticiye 7 Milyon Lira destek vermiş olduk. Bu destek belediyemizin bütçesi düşünüldüğünde çok önemli bir destek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yapıyor, Ankara yapmaya başladı, beni de mutlu ediyorlar esasında. Silivri Belediyesi’nin yaptıklarını kes – kopyala - yapıştır yapıyorlar. Başarılı projenin taklit edilmesi dünyanın en kolay işi. Benimde başarılı gördüğüm, taklit ettiğim projeler var mı? Var. Bundan doğal bir şey olamaz. Ama bakın ben bu 7 Milyonluk desteği belediyenin kasasından, sizden topladığım vergilerden yapmadım. Silivri Belediyesi’nin arazilerinde ürettim, kazandım, ürettiğim ürünleri çiftçimizle, hayvancımızla paylaştım. Üretmeye, geliştirmeye, paylaşmaya devam edeceğiz.”
Haber : Hazal BAŞARAN


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum