Ersin Taşkın, Halk Market'i Sordu! Gökhan Günaydın; "Hem Üretici, Hem Tüketici Kazanacak" Dedi!

CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi öte yandan Silivri Trakya Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Taşkın, İBB iştiraklerinden İstanbul Yönetim Yenileme A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda CHP Parti Meclisi Üyesi Doç. Dr. Gökhan Günaydın’a fide, gübre, ilaç desteği alan üreticilerin mahsullerinin Halk Market’te satılıp satılamayacağını sordu. Günaydın, bu soru üzerine üreticilerin yüzlerini güldürecek bir açıklama gerçekleştirdi.

Ersin Taşkın, Halk Market'i Sordu! Gökhan Günaydın; "Hem Üretici, Hem Tüketici Kazanacak" Dedi!
Editör: Yaz Dostum
15 Mayıs 2020 - 04:09 - Güncelleme: 15 Mayıs 2020 - 09:55
 
CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi öte yandan Silivri Trakya Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Taşkın, İBB iştiraklerinden İstanbul Yönetim Yenileme A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda CHP Parti Meclisi Üyesi Doç. Dr. Gökhan Günaydın’a fide, gübre, ilaç desteği alan üreticilerin mahsullerinin Halk Market’te satılıp satılamayacağıyla alakalı bir soru sordu. Günaydın, çiftçileri sevindirecek bir müjdeyi paylaştı...

TAŞKIN ÜRETİCİLER ADINA SORDU

Ersin Taşkın’ın Gökhan Günaydın’a yönelttiği soru aynen şöyle: “Öncelikle herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum. Maliyet artırıcı unsurlar tarımın başlıca sorunlarından maalesef; motorin, gübre, ilaç, tohum temini gibi. Bunların fiyatları dünya fiyatlarının üzerinde seyrediyor. Bununla ilgili fide, gübre ve ilaç desteği Büyükşehir Belediyemiz tarafından karşılandı. Bundan çiftçi eminim memnundur. Buradan çıkan ürünleri halde değil de Ekrem beyin Halk Süt projesinin yanında bir de Halk Market ve Halk Lokanta diye projeleri de var, yani buradan elde edilen ürünlerin Halk Market’lerde satılma durumu olacak mı Başkanım?”

GÜNAYDIN: SADECE SİLİVRİ’DE DEĞİL TÜRKİYE’DE TARIM SORUNU VAR

Gökhan Günaydın soruya istinaden şu cevabı verdi: “Ersin kardeşim çok teşekkür ediyorum. Halk Market ve Halk Lokantalar projesini de yaptık. Amacımız neydi? Yalnızca Silivri, Pendik, Çatalca, Beykoz, Sarıyer’in değil aynı zamanda Türkiye’nin tamamındaki tarım ürünlerinde sorun var değil mi?

“MERSİNLİ ÇİFTÇİNİN SATAMADIĞI, ELİNDE KALAN LİMONLAR, İHTİYAÇ SAHİBİ İSTANBULLULAR İÇİN YARDIM KOLİLERİYLE BİRLİKTE DAĞITILDI”

Mesela limon. Mersin’deki adam limonu satamıyor. Biz burada limon için 15 lira para veriyoruz, Mersin’de limonun kilosu 4 liraya düşmüş. Biz 100 ton limonu aldık getirdik ve yurttaşlarımıza gıda kolileriyle dağıttık. Halk Market projesi tamamlandığında bu limonlar aynı zamanda bizim marketlerimizde üreticiden tüketiciye üzerinde aracı olmadan çok uygun fiyatlarla pazarlanmış olacaklar.

“KİRALAMA ÜCRETLERİ VE YAPIM MALİYETİ İNANILMAZ FAHİŞ”

Diyeceksiniz ki peki o zaman ne var önünüzde, niye yapmıyorsunuz? İki tane mesele var. Samimiyetimle ifade etmek isterim. İstanbul çok büyük bir kent. 39 ilçesi var ve 39 ilçenin tamamında da her metrekare toprak çok pahalı. Önce kiralayalım dedik. Yıllık 7-8 milyonluk bir kiralama ücretiyle karşı karşıya kalıyoruz. Yani en küçük market aylık 10 bin lira civarında kira istiyor. İBB’nin arsaları üzerine bunları yapalım dedik. Bu sefer de en ucuzunun yapım maliyeti 1 milyon liraya çıkıyor. Koronavirüs sürecinin belediye üzerinde de ciddi bir iktisadi baskı yarattığını unutmamamız lazım.

“HALK MARKET, ESNAFA RAKİP OLMAYACAK TAM AKSİNE KAZANDIRACAK”

Öte yandan bu konuda Halk Market’in esnafa rakip olacağı yönünde de bir eleştiri geldi. Esnafa rakip olmak gibi bir niyetimiz yok. Bu konuyu geçen hafta Ekrem Başkanlar ve bazı arkadaşlarımızla uzun uzun konuştuk. Halk Marketleri kuracağız ve İstanbul’daki bakkal arkadaşlarımızla franchising anlaşması yapacağız. Yani o bakkallarda bir Halk Market ajansı gibi çalışacaklar.
 
“SİLİVRİLİ ÇİFTÇİLERİMİZİN MAHSULLERİ HEM HALK MARKETLERDE HEM DE BAKALLARDA SATILACAK”

Böylece Silivrili çiftçilerimizin karpuzundan domatesine kadar hem Halk Marketlerimizde hem de İstanbul’un her tarafındaki bakkallarımızda belirlediğimiz fiyatlar üzerinden satacağız. Böylece hani diyorduk ya hem üretici kazanıyor, hem tüketici kazanıyor; biz Halk Marketlerde buna bir de bakkalları katacağız, bakkallar da kazanmış olacak. Her işi çok iyi düşünmek zorundayız. Kimseye zarar vermeden, herkesin ortak yararına, herkesi memnun edecek bir politika izliyoruz.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum