Melih Yıldız, Kestanelik Mezbahasını Sordu! Günaydın, Büyükşehir Adına Beklenen Müjdeyi Verdi!

CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız; İBB iştiraklerinden İstanbul Yönetim Yenileme A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda CHP Parti Meclisi Üyesi Doç. Dr. Gökhan Günaydın’a hayvancılıkla uğraşan vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında gelen Çatalca Kestanelik mezbahasının durumunu sordu. Mezbahanın bürokrasiyi beklediğini söyleyen Günaydın, “En geç Kurban Bayramı’na orası ruhsat almaya hazır bir halde çalışacak” dedi.

Melih Yıldız, Kestanelik Mezbahasını Sordu! Günaydın, Büyükşehir Adına Beklenen Müjdeyi Verdi!
Editör: Yaz Dostum
15 Mayıs 2020 - 03:22 - Güncelleme: 15 Mayıs 2020 - 22:39
 
CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız; İBB iştiraklerinden İstanbul Yönetim Yenileme A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda CHP Parti Meclisi Üyesi Doç. Dr. Gökhan Günaydın’a Çatalca Kestanelik mezbahasının son durumunu ve ne zaman hizmete açılacağını sordu. Mezbahayla alakalı çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü söyleyen Günaydın, “En geç Kurban Bayramı’na orası ruhsat almaya hazır bir halde çalışacak. Mezbahayı tamamlayıp açma sözünü programınız üzerinden vereyim” diye konuştu. 

GÜNAYDIN: “ÇAPRAZ KONTAMİNASYON SORUNU YÜZÜNDEN RUHSAT ALAMAMIŞ”

Melih Yıldız’ın mezbaha sorusu üzerine Gökhan Günaydın, şu açıklamayı yaptı:
“Bu benim özellikle konuşmak istediğim bir konuydu, sorun vesile oldu. Kestanelikte bir mezbaha var, güzel. Yapılmış, 5-6 milyon da para harcanmış ona. Az buz para değil. Bitmiş sonra “çapraz kontaminasyon var” diyerek ruhsat alamamış. Öylece duruyor. Yalnızca kurban bayramlarında falan kullanılıyor.

“MEZBAHA, BÜROKRASİYİ BEKLİYOR”

İlgili arkadaşlarıma çapraz kontaminasyon sorunu için Tarım ve Orman Müdürlüğünden bu işe ruhsat veren arkadaşlarımıza rica edin, eksiklikler neyse beraber raporunu tutun, o rapora göre eksikliklerin tamamının giderilmesine yönelik olarak yeni bir ihale açacağız, bunun yıkılacak yerleri yıkılacak, yapılacak yerleri yapılacak. Eksikliklerin raporunu tutmuş arkadaşlarımızda bittikten sonra bunların yapıldığını çek edecekler ondan sonra ruhsat alacağız. Kolay olmuyor bu işler. Bürokrasiye bu adımları attırmak kolay olmuyor elbette.

“KIRILMASI GEREKEN YERLER KIRILDI, YAPIM AŞAMASINA GEÇİLDİ”

Ancak şu an itibariyle şunu söyleyebilirim; bütün eksikliklerin raporu tutuldu, Fen İşleri Daire Başkanlığımız tarafından ihale edildi. Daha birkaç gün evvel mezbaheneyi ziyaret ettim, içeride kırılması gereken yerler kırılmış ve yapım aşamasına başlanmış.

“KURBAN BAYRAMI’NA RUHSAT ALMAYA HAZIR OLACAK”

Ne zamana yetişecek? En geç Kurban Bayramı’na orası ruhsat almaya hazır bir halde çalışacak. Kurban Bayramı’nda kesimlerimizi yapacağız ama bayramdan sonra da o mezbahane bölge hayvancılığına hizmet etmeye devam edecek.

“PROGRAMINIZ ÜZERİNDEN MEZBAHAYI TAMAMLAYIP AÇMA SÖZÜNÜ VERİYORUM”

Melih kardeşim bizim orada bir hayvan pazarına da ihtiyacımız var. Bölgede en yakın hayvan pazarı Havsa’da. Oranın da mesafesini hepimiz biliyoruz. E şimdi mezbaha için Esenyurt’a, hayvan pazarı için Havsa’ya derken bu besiciyi böyle yormaya kimsenin hakkı yok. O mezbahanın tam kapasite çalışıyor olması aynı zamanda bu bölgedeki küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığın değer kazanması anlamına gelecek ve sürü sayılarını da artıracağız. O mezbahayı da tamamlayıp açma sözünü programınız üzerinden vereyim.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum