CHP'li Yıldız, Silivrili Üreticilerin Pazarlama Sorunu İçin İBB'den Destek İstedi

Bölgemizde tarımsal üretim ve gıda konusunun masaya yatırıldığı video konferansta CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız; İBB iştiraklerinden İstanbul Yönetim Yenileme A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda CHP Parti Meclisi Üyesi Doç. Dr. Gökhan Günaydın’a Silivrili çiftçilerin en büyük sıkıntısının pazarlama olduğunu söyledi, akabinde çözüm noktasında desteklerini istedi.

CHP'li Yıldız, Silivrili Üreticilerin Pazarlama Sorunu İçin İBB'den Destek İstedi
Editör: Yaz Dostum
15 Mayıs 2020 - 02:39 - Güncelleme: 15 Mayıs 2020 - 22:39

14 Mayıs Dünya Çiftçiler günü münasebetiyle dün akşam “Bölgemizde Tarımsal Üretim ve Gıda” başlığı altında  İBB iştiraklerinden İstanbul Yönetim Yenileme A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda CHP Parti Meclisi Üyesi Doç. Dr. Gökhan Günaydın’ın anlatımıyla gerçekleştirilen yayının moderatörlüğünü CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, partinin tarımla iştigal olan İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız ile Silivri Belediye Meclis Üyesi Ersin Taşkın yaptı. Yıldız, internet ortamında canlı gerçekleştirilen yayında Günaydın’a Silivrili çiftçilerin ciddi manada pazar sıkıntısı çektiğini dile getirdi ve bu minvalde desteklerini rica etti.
 
 “2009 YILINDA CHP OLARAK GÖREVE GELDİĞİMİZDE TARIMI KORUMAK, GELİŞTİRMEK VE GELİRE TAHVİL ETMEK AMACIYLA FESTİVALLER YAPARAK ÖNEMLİ FARKINDALIKLARA İMZA ATTIK”
 
Melih Yıldız, şunları söyledi: “Öncelikle bizi izleyen hemşerilerimizin Ramazan-ı Şerif’ini tebrik ediyorum, hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bugün Çiftçiler Günü. Bu vesile ile tüm çiftçilerin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü kutlu olsun. İstanbul’daki çiftçilere karpuz, domates, biber Büyükşehir Belediyemizin üreticilere destek amaçlı vermiş olduğu fidelerden bazıları… Silivri’de Kadıköy, Akören, Gazitepe ve diğer mahallelerimizde yoğun bir karpuz ekimi mevcut. Bu vesileyle biz 2009 yılında CHP olarak göreve geldiğimizde mahallelerimizde Karpuz, Kavun, Börek gibi festivaller organize ederek farkındalık yaratma anlamında çeşitli organizasyonlara imza attık.
 
“BİZİM BU TOPRAKLARDA TROPİKAL ÜRÜNLER HARİCİNDE YETİŞTİREMEYECEĞİMİZ MAHSUL YOK”

Bizim burada tropikal ürünler haricinde yetiştiremeyeceğimiz herhangi bir ürün yok. Özellikle de karpuzda en iddialı ilçelerden biriyiz. En lezzetli karpuzu Türkiye’de bizim üreticilerimiz üretiyor diyebiliriz.

“TEK BİR SIKINTIMIZ VAR, PAZAR SORUNU”

Yalnızca pazarlamayla alakalı sıkıntılarımız var. Öteden beri hep aynı sorunları dile getiriyoruz. Özellikle son 20 yıldır AKP hükümeti zamanında tarımın değerinin hiç gözetilmediği durumlarda çiftçimiz kendi haliyle baş başa kaldı.
 
“ÇİFTÇİLERİMİZ İMAMOĞLU’NUN FİDE DESTEĞİNDEN ÇOK MEMNUN”

Fakat Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu göreve geldiğinden beri bir farkındalık yaratmaya devam ediyoruz. Özellikle “Sebze Üretim Seferberliği Projesi” kapsamında ücretsiz dağıtılan fide desteğiyle alakalı üreticilerimizin memnuniyetlerini ifade etmek istiyorum.
 
“PAZARLAMA NOKTASINDA DESTEĞİNİZİ İSTİYORUZ”

Tüm üreticilerimiz için sizden pazarlama desteği rica ediyoruz. Biz burada üreticinin tüketiciye ulaşması anlamında sorunlar yaşıyoruz Başkanım.  Bu sorunların çözümü anlamında sizden yardım talep ediyoruz.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum