Esen; "Benimki Önce Bitecek Yarışına Sokmak Komik!"

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Çorlu Durağı ile Vega AVM arasındaki yere yaptığı üst geçidin az ilerisine Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan üst geçit projesine anlam veremediklerini ifade etti. “Şehrin başka yerlerinde ihtiyaç bekleyen noktalar varken, Büyükşehir’in halihazırda üst geçit yaptığı yerin 100 metre ötesine köprü yapmak acil ihtiyaç mıydı?” diye soran Başkan Esen, “Benimki önce bitecek, seninki önce bitecek yarışına sokmak yani bunlar komik şeyler” şeklinde konuştu.

Esen; "Benimki Önce Bitecek Yarışına Sokmak Komik!"
Editör: Yaz Dostum
17 Kasım 2020 - 19:50
CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, dün akşam gerçekleştirilen basın toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Çorlu Durağı ile Vega AVM arasındaki yere yaptığı üst geçidin az ilerisine Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan üst geçit projesini “israf” olarak değerlendirdi.  Esen, Büyükşehir’in yapımına devam ettiği üst geçidi işaret ederek, “Halihazırda devam eden bir çalışma var, gelin bu çalışmanın engellerini ortadan kaldıralım, bir an evvel bitmesi noktasında beraber çalışalım” çağrısında bulundu.

“BÜYÜKŞEHİR, ORTAK TALEP DOĞRULTUSUNDA ÜST GEÇİT YAPIYOR”

Başkan Esen, konuyla ilgili şunları kaydetti: “Biliyorsunuz şehrimizin bir üst geçit ihtiyacı vardı. Çorlu Durağı ile AVM arasındaki yer, ortak nokta olarak belirlenmişti. Silivri Belediyesi’nin de görüşü, talebi bu yöndeydi. Bizler de buraya üst geçit yapılmasını istedik.

“İŞİN İÇİNE SİYASET KARIŞTI”

Sürecin içine biraz siyaset girdi. Siyasetten etkilenmesin diye çok fazla sesimizi çıkarmadık. Ancak çalıştığımız müteahhit bunu söylüyor; ’30 yıllık müteahhidim, çok fazla iş yaptım, Büyükşehir’le de çalıştım ama ilk defa bir projem üniversite onayına sunuldu’ diyor. Biz burada üniversiteye onaya sunulmasına karşı değiliz. Keşke bütün projeler üniversitelere onaya sunulsa, odalardan da görüş alınsa. Sağlam temeller üzerine oturtulsun ki ilerde kimsenin canı yanmasın.

“SÜREÇ AĞIR İŞLEDİ”

Biz büyük bir sabırla imzanın çıkmasını bekledik. Yolun trafiğe kapatılması gerekiyordu. Sonuçta ciddi bir iş yapılıyor. Her biri 80 ton ağırlığındaki 4 adet kirişe oturtulmuş bir Büyükşehir eseri bu. Burada ömürlük, evladiyelik bir yatırımdan söz ediyoruz. Bunlar konulurken yolun trafiğe kapatılması ve güvenliğin sağlanması gerekiyordu. Bununla alakalı uzun süre bekletildik. Devamında birçok prosedür uygulandı, yol trafiğe kapatıldı ve işlem yapıldı.

“100 METRE ÖTESİNE ÜST GEÇİT PROJESİNE BAŞLANDI”

Gelmiş olduğumuz noktada böyle engellemelerle, iş aksatmalarla karşılaşırken 100 metre önümüzde Karayolları tarafından başka bir proje başlatıldı. Şimdi ben soruyorum. Üniversiteden onay alındı mı? Herhangi bir yol kapatma izni var mıdır? Çünkü trafik akarken çalışma yapılıyor herhangi bir güvenlik önlemi yok. 2-3 tane kuka koyularak insan güvenliği tehlikeye atılıyor. Gel gelelim konu bu değil.

“İHTİYAÇ DUYULAN BAŞKA NOKTALAR VARKEN NEDEN AYNI YER?”

Şehrin başka yerlerinde ihtiyaç bekleyen noktalar varken Büyükşehir’in halihazırda üst geçit yaptığı yerin 100 metre ötesine köprü yapmak acil ihtiyaç mıydı? Bu israf değil midir? İşte Samsun Mahallemizde vatandaşlarımız üst geçit bekliyor. Ölümlü kazalar oluyor. Aynı şekilde Maxi’nin ilerisinde Sun Flower evlerinin orada yıllardır üst geçit bekleniyor. Yazık günah!

“GELİN ENGELLERİ ORTADAN KALDIRALIM”

Halihazırda devam eden bir çalışma var, gelin bu çalışmanın engellerini ortadan kaldıralım, bir an evvel bitmesi noktasında beraber çalışalım. Büyükşehir tarafından yapılan üst geçit kısmetse 24 Kasım’da vatandaşlarımızın kullanımına açılacak. Müteahhit tarafından da bize 1 ay içerisinde asansörlerinin yapılacağı söyleniyor.

“TAKDİR KAMUOYUNUN”

Biz de bir an evvel bitirilmesini talep ediyoruz ancak bu çalışma devam ederken 100 metre ilerisine üst geçit yapmak, bilmiyorum, yazık günah… ‘Benimki önce bitecek’, ‘Seninki önce bitecek’ yarışına sokmak yani bunlar komik şeyler. Silivrililerde bunu görüyor. Emniyet binası da oradan taşınacak. Halihazırda ihtiyaç olan yere zaten yapılıyor. Başka acil olan yerler varken bu şekilde yapılması ne kadar doğru takdir Silivri kamuoyunun…”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ

YORUMLAR

  • 0 Yorum