Muhalefete Kale Park'ın göbeğinde yapılan ayin soruldu!

CHP Silivri İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında muhalefete bir basın mensubu tarafından geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığınca izin verilen ancak Kale Park Sosyal Tesisleri’nde MHP’li Silivri Belediyesi'nin çadırları altında gerçekleştirilen ayin konusu soruldu. CHP Grup Başkanvekili Süheyl Kırkıcı bu soruya, “Geçmiş yıllarda sokağa dökülenler vardı. Hatırlıyorum ‘Silivri, Bizans olmayacak’ diye tepki pankartları açılmıştı. Bence bu faşizan duruştan hızla uzaklaşmak lazım. Biz kardeşiz, farklıyız ama şimdiye kadar başardığımız gibi barış içinde yaşamaya devam edeceğiz. Bizde aynı şekilde ibadetlerimizi, gelenek göreneklerimizi, insani duruşlarımızı sergileyeceğiz, onlar izin vermese bile” şeklinde yanıt verdi.

Muhalefete Kale Park'ın göbeğinde yapılan ayin soruldu!
Editör: Yaz Dostum
17 Kasım 2020 - 21:30 - Güncelleme: 17 Kasım 2020 - 22:33
CHP Silivri İlçe Başkanlığınca dün akşam gerçekleştirilen basın toplantısında, geçtiğimiz günlerde Silivri’de Kale Park Sosyal Tesislerinde yapılan ayin gündeme geldi. Yıllarca belli kesimlerce eleştirilen bu durumun sessiz sedasız bir şekilde İçişleri Bakanlığı izni dahilinde ancak Silivri Belediyesi imkanlarıyla gerçekleştirilen ayin, toplantının soru-cevap bölümünde muhalefete soruldu. Bu soruya yanıt getiren CHP Grup Başkanvekili Süheyl Kırkıcı, birbiri ardına sağduyu mesajları verdi.

KIRKICI: BU TARTIŞMANIN YAPILIYOR OLMASI BİLE BENİ RAHATSIZ EDİYOR

CHP Grup Başkanvekili Süheyl Kırkıcı, konuyla ilgili şunları söyledi: “Değerli arkadaşlar, ben bu tartışmanın yapılıyor olmasından bile rahatsızlık duyuyorum. Dünya o kadar küçüldü ki kendi ötekilerimiz yetmezmiş gibi başka ötekiler ısrarla oluşturmaya çalışıyoruz. Bütün halklar kardeştir. Onların değerleri, insanlığın ortak değeridir.

“BİZ ÜLKE OLARAK, MİLLET OLARAK KENDİMİZE GÜVENİYORUZ”

Böyle bir durumda biz kendimize güveniyoruz. Ülke olarak, millet olarak, değerler olarak, birikimler olarak güveniyoruz. Zaten insanlığın gereği de budur. Bütün savaşların idarecilerin kendi iktidarlarını korumak adına çıkarıldığını duymaz mıyız? Büyük dünya savaşları bile böyle yürüdü. Bakın küçük bir mikrop bizi ne hale getirdi, birbirimize mahkûm bıraktı. Bir grup insan atalarının bıraktığı eser için ayin yapmaya geldi, buna karşı olmamız bekleniyor?

“FAŞİZAN DURUŞTAN HIZLA UZAKLAŞMAK GEREKİR”

Ben hatırlıyorum, geçmiş yıllarda sokağa dökülenler vardı. ‘Silivri, Bizans olmayacak’ diye tepki pankartları açılmıştı. Bence bu faşizan duruştan hızla uzaklaşmak lazım. Biz kardeşiz, farklıyız ama şimdiye kadar başardığımız gibi barış içinde yaşamaya devam edeceğiz.

“BİZDE BAŞKA COĞRAFYALARDA İBADETİMİZİ YERİNE GETİRMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Bizde aynı şekilde ibadetlerimizi, gelenek göreneklerimizi, insani duruşlarımızı sergileyeceğiz, onlar izin vermese bile. Biz doğru olanı yapıyoruz. Hoşgörü bizim milletimize has olan bir özelliktir. Dün sokağa çıkıp da bugün sokağa çıkmayanları beklemenize gerek yok. İyi ki çıkmadılar. İyi ki Belediye Başkanımız böyle bir duruş sergilemiştir. Bu duruşundan dolayı destekliyorum ve alkışlıyorum.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum