Esen; "Bizim İpe Sapa Gelmez Meselelerle Kaybedecek Vaktimiz Yok!"

MHP tarafından Silivri’ye yapılan hizmetleri kendilerine mal etmekle itham edilen CHP Silivri İlçe Örgütü'nün Başkanı Berker Esen, hem bu duruma hem de son günlerde Ekrem İmamoğlu’nun AK Parti döneminde bitme aşamasına gelen projeler üzerinden ucuz şovlara imza attığı yönünde yapılan eleştirilere toplu cevap verdi. Esen, “Her zaman savunduğumuz üzere bizler siyasiler olarak hizmet yarışına gireceğiz. Bu hizmet yarışının tek kazananı Silivrililer olacaktır” dedi.

Esen; "Bizim İpe Sapa Gelmez Meselelerle Kaybedecek Vaktimiz Yok!"
Editör: Yaz Dostum
23 Mayıs 2020 - 21:49 - Güncelleme: 23 Mayıs 2020 - 21:55

“İMAMOĞLU’NUN YAPTIKLARINI BASİTE İNDİRGEYENLER, BU ŞEHRE İHANET EDEN ZİHNİYETİN TEMSİLCİLERİ”

Berker Esen’in açıklaması aynen şöyle:
 
"Kıymetli Silivrililer, Ramazan ayı gibi bereketi bol bir ayın son günlerini yaşadığımız şu günlerde bazı siyasi partilerin ilçe temsilcilerinin yazı yazmak için yazıldığını tahmin ettiğimiz birtakım açıklamaları üzerine bizlerde cevap verme gereği duyduk. Öncelikle siz kıymetli hemşerilerimizden pandemi sürecinde ekonomik kriz ve yoksulluk gibi konular yerine bu şekilde bir konu için meşgul edilmesi adına özür diliyoruz. “Biz bu şehrin kıymetini bilmedik, biz bu şehre ihanet ettik” itiraflarında bulunan siyasi zihniyetin ilçe temsilcilerine ve İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun yaptıklarını küçük görmeye basite indirgemeye çalışanlara söyleyecek tek sözümüz; İstanbul’a ihanet ettikleri 25 yıllık dönemlerinde yandaşlara para kazandırmak için başlatıp yarım bıraktıkları metro şantiyeleri, atıl durumda bıraktıkları tüm projeler Ekrem İmamoğlu döneminde tamamlanacak ve üzerlerine yeni hizmetler gelecektir.

“ARTIK İSTANBUL’DA 16 MİLYONA HİZMET EDEN SOSYAL DEMOKRAT BİR BAŞKAN VAR”

Aldıkları talimatla İBB Meclisinde yapılmak istenen her projeye, İstanbul halkı hayrına olacak her çalışmaya karşı çıkanlara, Ekrem İmamoğlu’nu çalıştırmamak için 40 takla atanlara diyecek iki çift lafımız var! Artık İstanbul’un başında halkı için çalışan 16 milyona hizmet eden sosyal demokrat bir belediye başkanı var! Vergilerimizle yandaşların, vakıfların ve müteahhit çetelerinin cebinin dolduğu dönem 800 bin küsur farkla sona erdi.

“DEVLETTE VE HİZMETTE SÜREKLİLİK ESASTIR”

Sizin atıl halde bıraktığınız tüm projelere, her alanda engellemelerinize rağmen çözüm üreten ve tamamlayan bir yönetim anlayışı var. Siz bu üslup ile hedef almaya devam ettikçe bizde size şunu söyleyeceğiz; Devlette ve hizmette süreklilik esastır.

“YAPICI MUHALEFET SERGİLİYORUZ”

Saygıdeğer Silivrililer, Türkiye’ye örnek olacak projeler ürettiklerini iddia eden diğer siyasi parti ilçe temsilcisini bu projelerini açıklamaya davet ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir yılı aşkın süredir ilçe belediyemize tanımış olduğumuz iyi niyetle meclisten geçen kararların %90’ınını oy birliğiyle geçirdik. Yapıcı muhalefet sergilerken bizlerin bu sürece daha nasıl bir katkı sunabileceğimizi beklemektedirler anlayabilmiş değiliz. Tabi ki devlette ve yönetimlerde devamlılık esastır. Bizlerin yerel iktidar dönemimizde hayata geçirip tüm Türkiye’ye örnek olan projelerin bu dönemde yerel yönetim tarafından devam ettirilmesi bizleri memnun eder. Yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İlçe Belediyesinin karşılıklı yer tahsislerinde bulunması ve bir takım hizmetlerin buraya getirilmesine vesile olunması ve ayrıca Büyükşehir bürokratlarıyla İlçe Belediyesi bürokratlarının bir araya gelip proje geliştirmeleri de bizleri memnun eder.

“BİZ HİZMET YARIŞINDA OLACAĞIZ”

Her zaman savunduğumuz üzere bizler siyasiler olarak hizmet yarışına gireceğiz. Bu hizmet yarışının tek kazananı Silivrililer olacaktır. Genel iktidar sahibi AKP merkezi hükümetin hizmetlerini, Yerel iktidar sahibi MHP ilçe belediyesinin hizmetlerini, bizlerde CHP’li Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerini buraya getirerek ilçemize ve vatandaşlarımıza hizmet edeceğiz.

“ŞANSLI BİR DÖNEMDEYİZ”

Silivrililer olarak siyaseti bir kenara bırakarak ne kadar şanslı bir dönem geçirdiğimizin farkında olalım. Şanslıyız çünkü İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu gibi partizanlıktan uzak 16 milyona hizmet eden bir büyükşehir belediye başkanına sahibiz. Yerel iktidarın büyükşehirdeki temsilcileri her ne kadar İBB Meclisinde verdikleri oylarla İstanbul’a yapılacak hizmetleri engelleme çabası içerisinde olsa da Ekrem İmamoğlu’nun yeni nesil siyaset anlayışı sayesinde kendilerinin tam aksine olaylara partizanca yaklaşmadan Silivri’ye de hizmet etmek için canla başla çalıştığı kamuoyunun malumudur.

“ASIL ALGI OLUŞTURANLAR ORTADA”

İBB’nin 10 yıldır Silivri’ye partizanca yaklaşması nedeniyle Silivri’ye yapılmayan yatırımlar Ekrem İmamoğlu ile birlikte ilçemizde hayat bulmaya başladı. Hep beraber hizmet ve proje üretmek gibi bir gayret içinde olmak yerine, İBB’nin hizmetlerini kendi hizmetleriymiş gibi halka sunarak asıl algı oluşturanlar ortadadır. Millet İttifakının CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ilçemizde gerçekleştirdiği çalışmaları CHP Silivri İlçe Yönetiminin sahiplenmesinde ve vatandaşla paylaşmasında yadırgadıkları nedir anlamış değiliz. Aksine büyükşehirin çalışmalarına göstermelik destekler vererek koordine ediyoruz şeklinde paylaşımlarda bulunanlar algı yaratmaktadırlar.

“BOŞ KELAMLARLA SİYASİ BAŞARISIZLIKLARINI GİZLEME ÇABASINDALAR”

O yüzden talihsizce gerçekleştirilen bu açıklamaları bir kenara bırakalım ve Silivri’ye hizmet için hep beraber görevimizi yerine getirmeye devam edelim. İBB tarafından gerek bizlerin talep ettiği, gerek yerel yönetimin talep ettiği, gerekse öncesinde planlanan ve hayata geçirilecek hizmetleri duyurmamız hakkında açıklama yapmaları gündemi boş kelamlarla meşgul ederek siyasi başarısızlıklarını iktidar konusundaki iş bilmezliklerini tecrübesizliklerini gizleme çabasından başka bir şey değildir.

“HALKIN YARALARINA MERHEM OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

Bizler İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun Silivri’deki temsilcileri olarak halkımıza görev sorumluluğumuzun getirdiği şekilde hizmet edeceğiz. Bizler Silivri’nin yararına olacak her projenin destekçisi olarak Silivri Belediyesinin de İBB’den talep ettiği hizmetlerin buraya getirilmesi konusunda kolaylaştırıcı ve hızlandırıcı görev görerek gerekirse işbirliği ile halkın yaralarına merhem olmaya devam edecek siyasi anlayışımızı sürdüreceğiz. Bizim bu ipe sapa gelmez boş meselelerle kaybedecek vaktimiz yok. Bizim derdimiz Silivri halkı bizim derdimiz Silivri’ye partizanlık yaşatmadan daha önce ilçemize gelmeyen hizmetleri bir an evvel getirmek.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum