Esen; "Sadece Bina Boyamakla Belediyeye İtibar Kazandırılmaz!"

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın ‘itibarsız bir belediye devraldım’ minvalindeki açıklamalarına suskun kalmadı. Esen bu akşam ilçe binasında kaydedilen toplantıda, “Bakın Silivri’ye Vali geliyor, gezdirebilecekleri yer var mı? Bizim dönemimizde yapılan eserlerimizi gezdirerek Valiyi kendileri yapmış gibi yanıltıyorlar. Sadece bina boyamakla belediyenin itibarı kazandırılmaz” dedi ve kendisine 10 yıllık CHP döneminde yapılan Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi, Gıda Bankası, Kariyer ve İstihdam Ofisi, Tarım Lisesi, TÜRAM vb. temel hizmetleri işaret etti.

Esen; "Sadece Bina Boyamakla Belediyeye İtibar Kazandırılmaz!"
Editör: Yaz Dostum
16 Kasım 2020 - 20:42 - Güncelleme: 16 Kasım 2020 - 20:47
CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen’in Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın yaptığı “itibar” eleştirilerine cevabı aynen şöyle oldu:

“İTİBARIN TANIMINI BİLMİYOR HERHALDE”

“Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İBB MHP Grup Başkanvekili olmasının getirdiği ayrıcalık ile devamlı Silivri’yi olumlu ya da olumsuz tartıştırıyor. Daha önce Büyükşehir tarafından Silivri’ye getirilmeyen yatırımlar bu dönem buraya koşarak geliyor. Bizler de bu durumu büyük memnuniyetle karşılıyor ve hizmetlerin devamı noktasında da elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Sayın Başkan konuşmasında -itibarsız bir belediye- aldığından söz etti. İtibarın tanımını ya bilmiyor ya da ona birisi söylemedi!

“BELEDİYEYİ DEVRALDIĞIMIZDA HACİZ İÇİN KAPIYA DAYANMIŞLARDI”

Biliyorsunuz Silivri Belediyesi’ni devraldığımızda haciz araçları belediyenin kapısına dayanmıştı ve borcundan dolayı belediyeyi haczetmeye gelmişlerdi. Eğer itibar aranıyorsa buraya bakılmalı.

“BİZ SİLİVRİ HALKINA PEK ÇOK ESER KAZANDIRDIK, İTİBAR ARANIYORSA BURALARA BAKILMALI”

Biz göreve geldiğimizde belediyenin girişinde Beyaz Masa diye adlandırılan noktada engelli anneler çocukları için yardım beklerken biz Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi’ni kurarak ihtiyaç duydukları hizmetleri yerine getirdik. İş arayan gençler belediyede oradan oraya koşturup bir muhatap arıyordu, Kariyer İstihdam Ofisi’ni kurarak onları işverenle buluşturan bir anlayışı ortaya koymaktır itibar. Gıda Bankası’nı, Tarım Lisesi’ni, Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’ni kurarak bu belediyenin itibarını kazandırdık. Biz tiyatro salonu olmayan bir belediye aldık, tiyatro ve sergi salonu olan bir yapıya kavuşturduk. İtibar aranıyorsa buralara bakmak lazım. Biz itibarsız bir belediye bırakmadık aksine hizmet ettik ve bu eserleri Silivri halkına kazandırdık. Bakalım 3 yıl sonra biz nasıl bir belediye devralacağız? Onu da hep birlikte göreceğiz.

“SİYASİ OYUNLARLA SÜRECİ BALTALAMAK İSTEYENLER CEVABINI EN AĞIR ŞEKİLDE ALACAK”

Hep şunu savunduk; merkezi hükümet hizmetlerini yapacak, Büyükşehir hizmetlerini yapacak, ilçe belediyesi hizmetlerini yapacak ve bizler bir hizmet yarışına gireceğiz bu yarıştan kazanan Silivri halkı olacak. Ama çeşitli siyasi oyunlarla bu süreci baltalamak isteyenler cevaplarını en ağır şekilde alacaklar. Bakın Silivri’ye Vali geliyor, gezdirebilecekleri yer var mı? Bizim dönemimizde yapılan eserlerimizi gezdirerek Valiyi kendileri yapmış gibi yanıltıyorlar. Sadece bina boyamakla belediyenin itibarı kazandırılmaz. Belediye kaynakları doğru harcanarak ve bu hizmetleri buraya taşıyarak yapılır.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum