Esen; "Tarihi Kilise Köstebek Yuvası Haline Getirilmiş!"

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, İlçe Yöneticisi Tunacan Yaşar ile birlikte Değirmenköy Mahallesinde bulunan tarihi kilisede incelemelerde bulundu. “Definecilerin akınına uğrayan tarihi kilise adeta köstebek yuvası haline getirilmiş.Gerçekleştirdiğimiz ziyaretle kaderine terk edilen ve harabe haline getirilen tarihi bir yapıya şahit olduk” diyen Başkan Esen, “Tarihi yapının daha fazla hasar görmemesi amacıyla Silivri Belediyemizce bir takım tedbirler alındığı kamuoyuna belirtildi. Fakat gerçekleştirdiğimiz ziyarette gördük ki herhangi bir tedbirin alındığı söz konusu değil” şeklinde konuştu.

Esen; "Tarihi Kilise Köstebek Yuvası Haline Getirilmiş!"
Editör: Yaz Dostum
06 Ocak 2021 - 11:28 - Güncelleme: 06 Ocak 2021 - 11:32

Tarihi kilise ile alakalı CHP Silivri İlçe Başkanlığından yapılan açıklama aynen şöyle:


“Medyaya yansıyan haberler üzerine Değirmenköy Mahallemizde bulunan tarihi kiliseyi İlçe Başkanımız Berker Esen; İlçe Yöneticimiz Tunacan Yaşar ile birlikte ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

2. Abdülhamid’in para yardımı ile 1836 yılında Rum köylüler için yaptırılan kilise, 1913 yılında Rumlar’ın Yunanistan’a göç etmesiyle boş kaldı. Definecilerin akınına uğrayan tarihi kilise adeta köstebek yuvası haline getirilmiş.

Gerçekleştirdiğimiz ziyaretle kaderine terk edilen ve harabe haline getirilen tarihi bir yapıya şahit olduk.

Tarihi yapının daha fazla hasar görmemesi amacıyla Silivri Belediyemizce bir takım tedbirler alındığı kamuoyuna belirtildi. Fakat gerçekleştirdiğimiz ziyarette gördük ki herhangi bir tedbirin alındığı söz konusu değil.

Umarız definecilerin tahrip ettiği tarihi kilise Kültür ve Turizm Bakanlığınca bir an evvel restore edilirek ilçemiz turizmine tekrardan kazandırılır. Konuyla ilgili olarak İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanlığımız ile görüşerek; üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazır olduğumuzu ifade etmek isteriz.”






YORUMLAR

  • 0 Yorum