Esen; "Teklifimiz Yasalaşırsa İSKİ İndirimli Tarifeye Geçecek"

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, köylülerin kullandığı su fiyatlarındaki değişiklik için çağrıda bulundu. Esen, “Su fiyat tarifesi ile ilgili bir hazırladığımız yasa teklifi şu anda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmeyi bekliyor. Bu noktada komisyona taşıdığımız teklifin tüm siyasi partilerin parlamento temsilcileri tarafından takip edilerek halkımızın bu sıkıntısını ivedilikle çözmeye çalışmalarını dileriz” dedi.

Esen; "Teklifimiz Yasalaşırsa İSKİ İndirimli Tarifeye Geçecek"
Editör: Yaz Dostum
03 Temmuz 2020 - 21:17
 
CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen öncülüğünde, CHP Silivri İBB Meclis Üyeleri Melih Yıldız ve Bora Balcıoğlu'nun çalışmaları neticesinde yaklaşık 10.000 abonenin hayvanlarını ve bahçelerini sulamak için kullandığı suyun fiyatları hakkında CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre kanun teklifini TBMM Başkanlığına sunmuştu. TBMM Başkanlığı konuyu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale etmişti. Esen bu akşam ilçe binasında düzenlediği basın toplantısında konuyu gündeme getirdi ve parlamento temsilcilerine sorunun çözülmesi anlamında önemli bir çağrıda bulundu.

“HAZIRLADIĞIMIZ YASA TEKLİFİ ŞU ANDA PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNDA GÖRÜŞÜLMEYİ BEKLİYOR”

Esen, şunları kaydetti: “Pandemi sürecinin hemen öncesinde Ankara temaslarımız sırasında milletvekilimiz Sayın Zeynel EMRE ile gerçekleştirdiğimiz çalışma neticesinde ilçemizde özellikle tarım ve hayvancılığın yoğun olduğu bölgelerde sıkıntı olan su fiyat tarifesi ile ilgili 3 maddelik bir kanun teklifi hazırlayarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunduk. Hazırladığımız yasa teklifi şu anda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmeyi bekliyor.

“PARLAMENTO TEMSİLCİLERİNİ BU İŞİN TAKİPÇİSİ OLMAYA DAVET EDİYORUM”

Geçtiğimiz günlerde açıklamalarını talihsizlik olarak değerlendirdiğimiz bölge milletvekilinin de yerel siyaseti ve ana kent siyasetini bir kenara bırakarak partimiz tarafından gündeme alınmasını sağladığımız yasa teklifimizin takip etmesini bekliyoruz. Zira sayın vekilin asli unsuru yerel siyaset değil genel siyasettir. Bu noktada komisyona taşıdığımız teklifin tüm siyasi partilerin parlamento temsilcileri tarafından takip edilerek halkımızın bu sıkıntısını ivedilikle çözmeye çalışmalarını dileriz. İSKİ yetkililerimiz ile gerçekleştirdiğimiz görüşmeler neticesinde teklifimizin TBMM’den geçmesi ile tarım ve hayvancılık ile uğraşan vatandaşlarımızın bu sıkıntısını kalıcı olarak çözmüş olacağız.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum