"Volkan Bey Büyükşehir'de Birlik Beraberlik Sergilemiyor!"

CHP Silivri İlçe Başkanlığının bu akşam düzenlediği toplantıda konuşan İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız; “Olağanüstü süreçten geçtiğimiz bir dönemde meydanlarda birlik ve beraberlik naraları atan arkadaşlar konu Büyükşehir’e veya CHP’li belediyelerin çabalarına geldiği zaman birlik ve beraberlik göstermiyorlar” dedi ve ekledi: “İktidara çağrımdır; bizim burada gösterdiğimiz hoşgörüyü halkımız için Büyükşehir’de göstersinler.”

"Volkan Bey Büyükşehir'de Birlik Beraberlik Sergilemiyor!"
Editör: Yaz Dostum
03 Temmuz 2020 - 20:54 - Güncelleme: 03 Temmuz 2020 - 21:01
  
CHP Silivri İlçe Başkanlığı bu akşam bir basın toplantısı düzenleyerek gündem değerlendirmesinde bulundu. Toplantıda konuşan İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız; Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın Silivri’de farklı, Büyükşehir’de tam tersi bir tutum izlediğini ifade etti.
 
“YAPICI MUHALEFET ANLAYIŞINDAYIZ”

Yıldız, şöyle konuştu: “1 yıllık süreci iyi niyetle Belediye Başkanını destekleyerek hoşgörüyle geçirdik. Muhalefet olmadan iktidar olmaz. Vatandaşlarımız bu dönem bizlere muhalefet görevini verdi. Bizde 15 aydır bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Silivri meclisinde 100 gündem maddesinden sadece 2 tanesine ret verdik şu ana kadar. Bu da bizim muhalefet anlayışımızı ortaya koyuyor. Silivri yararına olan her türlü konuyu destekledik.

“SELİMPAŞA’DAKİ ARSA SATIŞINA KARŞI ÇIKTIK”

Ret oyu kullandığımız gündem maddelerinden biri Selimpaşa’daki arsa satışıyla alakalıydı. Arsa satışıyla ilgili son anda Volkan bey, “Siz ret verdiniz ama ben o arsadan gelen parayla işçilerin maaşlarını ödeyecektim” dedi.  Arkadaşlar biz burada kent yönetiyoruz. Son anda şifahen ‘ben onun parasını ödeyecektim, böyle yapacaktım’ demekle kent yönetilmez. Bu konu komisyona gitmişti. Komisyonda bunu gündem maddesi olarak ilave edersiniz, “bu arsa işçi maaşları ödenmek üzere satılıyor” beyanıyla gündeme koyarsınız, biz de ona göre destekleriz. Biz açık çek verdik Volkan beye, hassasiyetimizi söyledik. Volkan beyden aynı hassasiyet ve hoşgörüyü Büyükşehir’de göstermesini talep ediyoruz.

“BİRLİK VE BERABERLİK SÖZ KONUSU BÜYÜKŞEHİR VE CHP OLUNCA UNUTULUYOR”

11 Mayıs’ta meclisler kapalıyken pandeminin can yaktığı süreçte olağanüstü bir büyükşehir meclis toplantısı gerçekleştirildi. Ekrem beyin beyanatına dayanarak söylüyorum; 6,5 milyar gibi salgın sürecinin Büyükşehir’e ek bir külfeti oldu. Bununla ilgili borçlanma talebi olmuştu. Biz Volkan beyin borçlanma taleplerine burada evet dedik fakat Büyükşehir’de Volkan bey MHP ve AK Parti Grubu Cumhur İttifakı olarak ret verdiler. Korona virüsü nedeniyle ekonomik zorluk çekenlere yardımda beyanın yeterli görülmesi yönündeki düzenleme de AK Parti ve MHP gruplarının ret oyları nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde geçmedi. Olağanüstü süreçten geçtiğimiz bir dönemde meydanlarda birlik ve beraberlik naraları atan arkadaşlar konu Büyükşehir’e veya CHP’li belediyelerin çabalarına geldiği zaman birlik ve beraberlik göstermiyorlar.

“İMAMOĞLU’NUN TOPLANTISINA CUMHUR İTTİFAKI ORTAK BİR TAVIR KOYARAK KATILMADI”

Pandemi ilk başladığı dönemde Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu toplantı yapmak için 39 ilçe belediye başkanına davette bulundu. Volkan bey de dahil Cumhur İttifakı’nın hiçbir belediye başkanı bu toplantıya katılmadı. Hani birlik beraberlik arkadaşlar? Biz talep edince ret, kendileri talep edince hadi birlik olarak bu süreci atlatalım?
 
“HASSASİYET GÖSTERMELERİNİ ÖNERİYORUM”

Biz de vatandaşın oyu ile seçildik. Omuzlarımızda Silivri halkının yükü var. Biz muhalefette olsak vatandaş bize de hesap sorar. Sonuçta seçilmiş meclis üyeleriyiz. İktidara önerim biraz daha hassas davranmaları yönünde olacak. Bizim burada gösterdiğimiz hoşgörüyü Büyükşehir’de göstersinler. Biz ne Silivri’nin ne de İstanbul’un zararına olan hiçbir konuyu gündeme getirmedik. Bu taleplerimiz tamamen halkımızın yararınadır. Burada da zararına olan hiçbir konuya evet demedik. Toplumun yararına olan her türlü konuda Volkan beyin arkasındayız ama zararına olan her konuda da karşısındayız.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum