Filiz Güler; "Lütfen Tahsis İle Satışı Karıştırmayın!"

Bu sabah gerçekleştirilen Aralık ayı meclis toplantısında CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Süheyl Kırkıcı, Ethem Sancak’ın yeğeni Murat Sancak’ın sahibi olduğu Maxicells İlaç Sanayi Anonim Şirketine Kavaklı’dan 172 dönüm arazinin tahsis edilmesini gündeme taşıdı ve yerin yanlış olduğunu ifade etti. Kırkıcı’nın ardından söz alan AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Filiz Güler ise, “Plazmalarımız artık ülkemizde yerli olarak üretilecek. Bu tesis Silivri’mizi dünyaya açacak ve adından çokça söz ettirecektir” dedi ve ekledi: “İnsanlık ve Türk milleti için yapılacak bu tesisin lütfen tahsisi ile satışını karıştırmayalım.”

Filiz Güler; "Lütfen Tahsis İle Satışı Karıştırmayın!"
Editör: Yaz Dostum
07 Aralık 2020 - 15:39
AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Filiz Güler, Kavaklı'daki tahsis gündemiyle alakalı muhalefete şu cevabı verdi:

“PLAZMA ÜRETİMİ İÇİN DEV BİR ADIM ATILACAK”

"CHP hafta sonu Silivri’mize yapılması düşünülen tesis hakkında bir takım açıklama yaptı. Önce tesisin amacını ve insanlığa katkısı hakkında bilgi vermek istiyorum. Yıllardır dışa bağımlı kaldığımız plazma üretimi noktasında dev bir adım atılacak. Maxicells İlaç Sanayi Anonim Şirketinin Silivri’de 600 milyon yatırımla kuracağı tesisle yaklaşık 400 milyon liralık ithalatın önüne set çekiyor. Hazineye ait bu yere kurulması planlanan bu tesis cari açığa darbe vuracak yatırımla 264 kişiye doğrudan istihdam sağlayacak ve ileriki aşamalarda istihdam artacak. Başka hiçbir yerde alternatifi olmayan, ülkemizde ilk olarak Silivri’ye kurulacak bu tesisten dünyada sadece 13 tane var. Plazmalarımız artık ülkemizde yerli olarak üretilecek.

“TÜRKİYE’DE TEK OLACAK BÖYLE BİR TESİSİN SİLİVRİ’YE YAPILACAK OLMASINDAN GURUR DUYUYORUM”

Yıllardır çareyi Amerika’da, Avrupa’da arayan bizler daha güvenli ve düşük maliyetle sevdiklerimizin gelecek yıllarını belki de kurtarmış olacağız. 1980’den beri istenen bu yatırıma dış güçler hep engel olmuş, her zaman olduğu gibi kendilerine bağımlı kalınmasını istemişlerdir. Silivri’mize yapılacak bu tesis ilçemize çok şey katacak. Bu tesis Silivri’mizi dünyaya açacak ve adından çokça söz ettirecektir. Ben Türkiye’de tek olacak bir tesisin Silivri’mizde yapılacak olmasından gurur duyuyorum. Devletin istediği 500 bin litre kapasiteyi, 625 bin litre kapasiteye çıkaracak olan tesis ihracat ile ülkemize büyük bir gelir de sağlayacak.

“HEMŞERİLERİMİZİN KAFASININ BULANDIRILMASINI ANLAMIYORUM”

Yapılacak böyle bir tesisin spekülasyon haline getirilip çirkin söylemlerle hemşerilerimizin kafasının bulandırılmasını anlamamakla birlikte sağlıklı bir nesile karşı olduğunuz kanaatine varmak istemiyorum. Umarım kimsenin ihtiyacı olmaz fakat ihtiyaç arz ettiğinde buradan üretilecek plazmaların tedavi ettiği kişileri görünce yapılan spekülasyonları hatırlamak istemeyeceksiniz. Her yatırımı kötülemek yerine, insanlığa ne kattığına bir bakalım. Ondan sonra neye, ne için karşı çıkıldığını analiz edelim.

“PEŞKEŞ DİYEREK KARALAMAYIN”

Buraya yapılacak yatırım birilerine kar sağlamak yerine, birilerini tedavi amaçlı dünyanın parasını oraya gömmeyi göze almasıdır. İnsanlık ve Türk milleti için yapılacak bu tesisin lütfen tahsisi ile satışını karıştırmayalım. Tahsis edilen bir yeri “satış yapılıyor, peşkeş çekiliyor” gibi çirkin söylemlerle karalamayalım.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum