Gökhan Turhan: "İhracatçı Firmalar Döviz Şartı Nedeniyle Zarar Ediyor"

Bölgemizin köklü kuruluşlarından TURAŞ Gaz Armatürleri San. ve Tic. A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı, Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Armatür, Valf, Musluk, Tesisat Ekipmanları ve Vana Sanayicileri Derneği Kurucu Başkanı Gökhan Turhan; Merkez Bankası'na ihracat gelirinin yüzde 40'ının satılması kararı sonrası yurtiçi döviz satış sözleşmelerinin Türk Lirası'na çevrilmesi, hammadde ve ara malında dışa bağımlı olan ihracatçıların yaşadıkları sıkıntılar ile alakalı açıklamalarda bulundu. 

Gökhan Turhan: "İhracatçı Firmalar Döviz Şartı Nedeniyle Zarar Ediyor"
Editör: Yaz Dostum
08 Mayıs 2022 - 19:41
Ulusal haber mecralarından Sözcü Gazetesi, Merkez Bankası'na ihracat gelirinin yüzde 40'ının satılması kararı sonrası yurtiçi döviz satış sözleşmelerinin Türk Lirası'na çevrilmesi, hammadde ve ara malında dışa bağımlı olan ihracatçıların yaşadığı olumsuzlukları gündeme taşıdı.

Konuyla alakalı açıklamarda bulunan TURAŞ Gaz Armatürleri San. ve Tic. A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı, Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Armatür, Valf, Musluk, Tesisat Ekipmanları ve Vana Sanayicileri Derneği Kurucu Başkanı Gökhan Turhan; her iki kararın ihracatçıyı zarara sokmaya başladığını ifade etti.

DÜZENLENME İSTENİYOR

Turhan, şunları kaydetti:

“Döviz sözleşmeleri TL'ye çevrilince şirketler döviz alacaklarını hangi kurdan TL'ye alacaklar, bu tartışma konusu oluyor. İhracatçı firmalar bu uygulamalardan zarar ediyorlar. Merkez Bankası döviz bozuyor, ihracatçı firma tekrar döviz alıyor ve fazladan döviz alım vergisi ödüyor. İhracatçı firmaların maliyetlerini yükseltiyor, giderlerini artırıyor ve rekabet gücünü  azaltıyor.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum