Gören'den Ahlaksız Yayına Tepki; "Değersizlik ve Kutsalsızlık Batağındalar!"

AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Yasin Gören, Silivri Belediye Meclisi'nin Kasım Ayı Meclis toplantısının I. Birleşiminin I. Oturumunda Fransız dergisi Charlie Hebdo tarafından Peygamber Efendimiz ve Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili yapılan ahlaksız karikatürlere sert tepki gösterdi. Gören, “Akif’in deyimiyle ‘tek dişi kalmış canavar’ hükmündeki bu zihniyet sahipleri ne yaparlarsa yapsınlar bizi kendi değersizlik ve kutsalsızlık bataklarına asla çekemeyecekler!” diye konuştu.

Gören'den Ahlaksız Yayına Tepki; "Değersizlik ve Kutsalsızlık Batağındalar!"
Editör: Yaz Dostum
02 Kasım 2020 - 16:04 - Güncelleme: 02 Kasım 2020 - 16:10
AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Yasin Gören, bu sabah yapılan Silivri Belediye Meclisi'nin Kasım Ayı Meclis toplantısının I. Birleşiminin I. Oturumunda Fransız Charlie Hebdo dergisinin çirkin paylaşımlarına tepki göstererek, “Alçak saldırıları nefretle kınıyor; bu işe yeltenenleri başta canımızdan çok sevdiğimiz sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (SAV) olmak üzere tüm mukaddeslerimize karşı saygılı olmaya davet ediyoruz” dedi.

“BATILI ZİHNİYET, KUTSAL DEĞERLER AÇISINDAN İFLAS ETMİŞ”

Yasin Gören, kınama mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bildiğiniz gibi batı dünyasında İslam karşıtlığı, değerlere ve tahammülsüzlüklere öteki gördüğünü dışlamaya dönük yaklaşımlar her geçen gün artarak devam etmektedir. Kutsal değerler açısından zaten iflas etmiş olan batılı zihniyet; sözde savunduğunu iddia ettiği insan hakları, demokrasi, çok kültürlülük gibi değerleri de hoyratça çiğnemekte, her anlamda derin bir değersizliğin içine yuvarlanmaktadır. Esasen batılı değerler dediğimiz şeyler sadece sömürü, kan ve gözyaşından ibaret olan, tarihlerinde hiçbir zaman gerçek bir anlam taşımamış, samimi bir kimliğe dönüşememiş sadece her türlü zulmü ve ahlaksızlığı kamufle eden bir maske olarak kullanılmıştır.

“AHLAKSIZ PAYLAŞIMLAR BİZİ DERİNDEN YARALADI”

Son dönemlerde gerek Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (SAV) dönük ahlaksız karikatürler ve söylemler, gerek camilere yapılan saldırılar, gerekse de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan ahlaksız yayınlar hem bizi hem İslam coğrafyasını derinden yaralamış, büyük bir infial uyandırmıştır. Biz Cumhurbaşkanımıza dönük saldırıların da medeniyet değerlerimizden duyulan rahatsızlığın bir sonucu olduğunu biliyoruz.

“NE YAPARLARSA YAPSINLAR BİZİ KENDİ DEĞERSİZLİK BATAKLARINA ASLA ÇEKEMEYECEKLER”

Tarihlerinde hiçbir zaman başka medeniyetlere hayat hakkı tanımamış, başka kültürleri sürekli biçmeye çalışmış, kıtaları sömürmekle yerli halklara kendi kültür emperyalizmini zorla dayatmak adına her türlü vahşeti, soykırımı yapmış, Akif’in deyimiyle ‘tek dişi kalmış canavar’ hükmündeki bu zihniyet sahipleri ne yaparlarsa yapsınlar bizi kendi değersizlik ve kutsalsızlık bataklarına asla çekemeyeceklerdir. Nebimize yapılan alçak saldırılar bizi sadece onun yolunda ve izinde daha çok, daha aşkla ve daha güçlü şekilde yürümek için bileyecektir. Cumhurbaşkanımıza dönük ahlaksız yayınlar, milletimizin Başkanıyla daha çok bütünleşmesi ve büyük hedeflere daha çok azim ve inançla yürümesinden başka hiçbir sonuç doğuramaz ve doğurmayacaktır.

“TERÖRLE VE KUTSALLARA SALDIRMAKLA SİYASET OLMAZ”

Kabul etmeleri ve sindirmeleri zor olsa da artık onların istedikleri gibi biçim verecekleri ya da istediklerini yapacakları bir dünya yok. Artık batı dünyası ve diğerleri diye kategorize edip küresel planları rahatlıkla uygulayacakları bir dünya yoktur. Kendi topraklarında olmamak kaydıyla en kanlı terör örgütlerini bile desteklemekten, onlara her türlü lojistik, askeri ve siyasi katkı yapmaktan çekinmeyenler aslında kendi bindikleri dalı kestiklerini görmelidirler. Terörle siyaset olmaz. Benim işime yarayan terör, benim işime yaramayan terör ayrımları sadece bir akıl tutulmasının ve siyasetsizliğin içine gömülmek demektir. Aynı şekilde başka din mensuplarının kutsallarına saldırmakla da siyaset olmaz. Cumhurbaşkanımızın da uyardığı gibi batılı devletler terörle mücadelede ahlaklı ve ilkeli bir duruş sergilemedikleri takdirde bunun bütün olumsuz sonuçlarını kendileri de yaşayacaklardır. Huzur ve barış karşılıklı saygı ve hürmetle olur.

“ALÇAK SALDIRILARI NEFRETLE KINIYORUM”

Bizim medeniyet değerlerimiz her zaman çoğulcuğu, çokluk içinde huzur ve güveni, barış ve kardeşliği ilke edinmiş bir medeniyettir. Başta Avrupa olmak üzere batı dünyasının ihtiyaç duyduğu da budur. Avrupa, İslam düşmanlığını, Müslümanları ve göçmenleri ikinci sınıf sayan, faşist ve ırkçı telakkileri bir yana bırakıp bu yaşlı kıtayı huzur, barış ve güvenlikli bir yer kılmak için çalışmalıdır. Alçak saldırıları bir kere daha nefretle kınıyor; bu işe yeltenenleri başta canımızdan çok sevdiğimiz sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (SAV) olmak üzere tüm mukaddeslerimize karşı saygılı olmaya davet ediyoruz. Bazıları Peygamber Efendimizi canımızdan çok sevdiğimizi anlamayabilir. Ona yapılan hakareti kendimize yapılmış kabul ettiğimizi kavramayabilir. Ona olan muhabbetimize fanatizm de diyebilir. Bu onların nasipsizliğidir. Biz bunu onlara da ısrarla ve en güzel şekilde anlatacağız. Diğer yandan hakkın, adaletin, mazluma sahip çıkmanın ve vicdanların sesi olmuş, tüm ezilenlerin umudu haline gelmiş Türkiye’mizle ve onun lideri Recep Tayyip Erdoğan’la iftihar ettiğimizi bir kez daha ilan ediyoruz. İnsanlık, adalet, barış ve güvenlik içinde bir dünya için batıdaki vicdan, sağduyu sahibi herkesi de inisiyatif almaya çağırıyoruz. İçtenlikle inanıyoruz ki daha güzel bir dünya ve daha güzel bir gelecek ancak erdem, ahlak ve değerlere yaslanan insanların ellerinde yükselecektir.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum