Gümüşyaka Spor Kulübü Çamlık Çay Bahçesi ihalesinde soru işaretleri

CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Lütfü Vardar, bugün gerçekleştirilen Silivri Belediye Meclisi'nin Ekim Ayı Meclis Toplantısının 2. Birleşiminde Gümüşyaka Spor Kulübü Çamlık Çay Bahçesi'nin ihale süreciyle ilgili soru işaretlerini gündeme taşıdı. Başkan Volkan Yılmaz’a hitaben konuşan Lütfü Vardar, “Gümüşyaka Spor Kulübü sözleşmesini iptal etmiyorsunuz ama diğer arkadaşa ecrimisille veriyorsunuz! Hangi kanuna göre verdiniz bunu? Bu şahsa ecrimisil olarak sadece büfenin olduğu yeri mi verdiniz, otoparkı mı verdiniz yoksa ikisini birlikte mi verdiniz?” dedi.

Gümüşyaka Spor Kulübü Çamlık Çay Bahçesi ihalesinde soru işaretleri
Editör: Yaz Dostum
09 Ekim 2021 - 00:15 - Güncelleme: 09 Ekim 2021 - 20:51
CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Lütfü Vardar, bugün gerçekleştirilen Silivri Belediye Meclisi'nin Ekim Ayı Meclis Toplantısının 2. Birleşiminde Gümüşyaka Spor Kulübü Çamlık Çay Bahçesi ihalesiyle ilgili Başkan Volkan Yılmaz’a bir dizi soru yöneltti.

Konuyla ilgili CHP’li Lütfü Vardar ile Başkan Volkan Yılmaz arasında geçen gergin diyalog şöyle:

Lütfü VARDAR: Spor kulüplerinin borçlarından bahsettiniz. Gümüşyaka Spor Kulübü’nün Silivri Belediyesi’ne olan borçlarını son kuruşuna kadar ödediğini ben biliyorum.

Volkan YILMAZ: Nasıl ödediğini biliyor musun?

Lütfü VARDAR: İhale yapılacağı zaman borçlarınızı kapatın öyle gelip ihaleye girin dediniz. Onlar da borçlarını kapatıp geldiler ama ihaleye giremediler.

Volkan YILMAZ: Ya girdiler!

Lütfü VARDAR: Sözümü kesmeyin Başkanım. Siz bize o şekilde davranıyorsunuz.

Volkan YILMAZ: Yalan konuşuyorsun. İhaleye girmediler diyorsun. Girdiler ve aldılar.Buyurun anlatın.

Lütfü VARDAR: Gümüşyaka Spor Kulübü ismiyle girmediler. Çay bahçesiyle ilgili girdiler. Farklı bir şahıs girip aldı. Çamlık’taki Gümüşyaka Spor Kulübü’nün sözleşmesini iptal etmedik dediniz biraz önce yanlış anlamadıysam. Ama ne hikmetse daha önce orada olan arkadaşa verdik dediniz. Daha önce orada olan arkadaşın Silivri Belediyesi ile bir sözleşmesi var mıydı veya Gümüşyaka Spor Kulübü’nün sözleşmesini iptal etmediyseniz bu arkadaşa burasını nasıl verdiniz?

Volkan YILMAZ: Soru önergesi mi veriyorsunuz yoksa şey mi?

Lütfü VARDAR: Soru soruyorum Başkanım. Nasıl verdiniz? Gümüşyaka Spor Kulübü sözleşmesini iptal etmiyorsunuz ama diğer arkadaşa ecrimisille veriyorsunuz! Hangi kanuna göre verdiniz bunu? Bu şahsa ecrimisil olarak sadece büfenin olduğu yeri mi verdiniz, otoparkı mı verdiniz yoksa ikisini birlikte mi verdiniz? Bir de bu yaz Çamlık’ın pis olduğunu tüm Gümüşyakalı hemşerilerimden duydum. Gidip oradaki işletmeciyi de uyardım. Çamlık bugüne kadarki tarihinin en kirli günlerini yaşadı.

YILMAZ'DAN "YAZILI CEVAP VERELİM" ÖNERİSİ

Başkan Volkan Yılmaz, CHP’li Lütfü Vardar’ın sorularına yazılı olarak cevap vereceklerini söyledi.

AŞKIN: BELEDİYEYE BEŞ KURUŞ BORCU OLAN İHALEYE KATILAMAZ


MHP Silivri Belediye Meclis Üyesi aynı zamanda Komisyon Başkanı Sultan Aşkın ise ilave olarak spor kulübünün 155 bin TL borcu olduğunu, belediyeye beş kuruş dahi borcu olan kimsenin ihaleye giremediğini bu sebeple Gümüşyaka Spor Kulübü’nün ihaleye giremediğini ifade etti.

Haber : Batuhan GÜÇLÜ 






 

YORUMLAR

  • 0 Yorum