Güraslan: "Koronavirüs Testlerinin Maliyeti Zorluyor"

Silivrispor Kulüp Başkanı Taylan Güraslan, 2. Ve 3. Lig takımlarının koronavirüs testlerinin ödemesini yapmakta ciddi zorluk yaşadığını ifade etti. Güraslan, testlerin ücretsiz olması için yetkililere çağrıda bulundu.  

Güraslan: "Koronavirüs Testlerinin Maliyeti Zorluyor"
Editör: Yaz Dostum
29 Eylül 2020 - 22:22
Silivrispor Kulüp Başkanı Taylan Güraslan, bugün Küpe FM’de Kamil Bilici’nin sorularını yanıtladı. Covid-19 sürecinin Silivrispor için zor geçtiğini dile getiren Güraslan; gelirleri düşen 2. Ve 3 lig takımlarının pandemi döneminde özellikle maçlar öncesinde yaptırılması zorunlu olan Covid-19 testlerinin masraflarını karşılamakta güçlük çektiğini açıkladı. Güraslan, testlerin ücretsiz yapılması için yetkililere seslendi.

“2,5 AY HİÇBİR GELİR ALAMADIK”
 
Kamil BİLİCİ: Covid-19 süreci Silivrispor için nasıl geçti, süreç ne şekilde devam ediyor?

Taylan GÜRASLAN: Covid-19 bütün spor camiası için ayrı bir kaos oldu. Biz yaklaşık 2,5 ay hiçbir gelir alamadık. Bu minvalde yaklaşık 250 bin liralık zarar ettik. Her yer kapandı. Kendi kaynaklarımızla finanse etmeye çalıştık. Bu ayrı bir problemdi.

“KORONAVİRÜS TESTLERİNİN HAFTALIK MALİYETİ 10-15 BİN TL ARASINDA”

Şu an yapılan Covid-19 testleri ayrı bir sıkıntı çünkü her hafta test yaptırmak zorundayız. Bunun maliyeti 10-15 bin arasında. Yıllık bütçeye vurduğunuz zaman yaklaşık 300 bin TL ekstra maliyet. Dar olan bir bütçeden ayrıyeten 300 bin liralık test bütçesi ayırmak zorunda kalıyoruz.

“BUNA BİR ‘DUR’ DENECEĞİNE İNANIYORUM”

Süper ligde 1. Lig takımlarında testler ücretsiz ama zaten çok darboğazda olan 2. Lig ve 3. Lig takımlarında testler ücretli. Bunu da anlamak zor. Ama ben yetkililerin, federasyonun, Spor Bakanlığımızın ve Cumhurbaşkanımızın buna bir noktada ‘dur’ diyeceğine inanıyorum. İnanılmaz tepkiler var. Kulüpler her hafta 10-15 bin vermekte zorlanıyor. Bizde zorlanıyoruz. Allah bütün kulüplere kolaylık versin.

Haber : Batuhan GÜÇLÜ
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum